Stella Marella
|
IZVIRNO SPOROČILO: BeautifulButterfly Jaz o bolniski sploh ne razmisljam, ker bo placa se slabsa. Saj se za izracun porodniske uposteva samo 12x neto placa, brez malice in brez prevoza in ce bi bila vec tednov na bolniski bi si se ta znesek znizala, saj je bolniska 80% placana, dopust pa 100%. Pri prvi sem delala tudi za cas porodniske, vse dokler nisem rodila. Vem neumna sem bila. Uradno na porodniski, pa sem se kr hodila delat, pomagat punci, ki me je prisla nadomescat. V petek sem se delala, a v nedeljo zvecer iz porodnisnice pisala, kaj naj v ponedeljek dokonca delo, ker sem sla rodit in me jutri ne bo :) V drugo pa sem itak bila se na porodniski s prvo in sem bila doma in uzivala. Zdaj pa ce sem prav vidla naj bi se porodniska zacela sred junija, se pravi ce porabim 14 dni RDL (nekaj iz 2022 in nekaj 2023), bom probala cim vec maja meseca se delat. Ampak eno so plani, drugo je realnost. Zaenkrat me nic ne matra, razen (!) Izjemno grozni katastrofalni glavoboli, zakaj katerih ne morem nic, ampak nic, lezim in dremam tud 17h na dan, tok mocno boli. Zdaj ze sumim, da je gripa, ker sem k povozen spaget, ne samo razkuhan, ker se vlecem po stanovanju, ampak se povozen in poteptan z valjarjem za beton. Upam, da se cimprej spravim pokonci, sem ze 16teden, naslednji teden zakorakam v 17t in bi naj se mogla po vseh statistiki ze boljs pocutit, jaz pa k da sem v 8t, sva zelena, bleda, svoh in povozena. Ocitno placujem se za nazaj al kaj? Punce, res upam, da nas vse tole mine cimprej! Pa da se maja na eni kavi dobimo? :) verjetno si ze napisala, sem najbrz pozabila - pa a ves, zakaj imas te migrene? kaj pa pravi zdravnica? slisi se kar hudo... ce te ne mine kmalu, bo to sigurno za bolnisko... ti pa si smesna, iz porodne sobe v sluzbo pisat, hehe 😅 jaz sem sla en mesec pred porodom na bolniško, sef prej ni zrihtal zamenjave in potem sploh ne vem, kako so to uredili, hehe. za to pa so sefi odgovorni, kaj cmo 😁
|