|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
2.8.2023 19:05:18   
Stella Marella
jaz sem tudi bolj previdna glede vitamina D, moj prvi otrok je vedno vse mleko izbruhal, ko sem mu ga dala. so zdravniki zatrjevali, da ni povezano, ampak... mama vidi vedno vec kot neka tretja oseba. 

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
   RE: Julijke 2023
2.8.2023 21:48:33   
foxy_cat
Stella moj je isto izbruhal zdaj vsakič kadar sem mu dala, sem tudi že sumila da je to krivo.

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
   RE: Julijke 2023
3.8.2023 9:49:00   
Anonimen
Jaz sem dajala WAYA D3 in nehala. Potem sem dajala BetterYou in nehala. Kupila pribiotik GAIA (brez d vitamina) nehala, ker se mi je zdelo da skodi. Sedaj ne dobiva nic vec. Samo Lekobeba vetrovne, ampak ker noce dude nam tudi to ne pomaga. Moj sedaj razmislja, da bi narocil tiste kapljice iz Avstrije (ce po Bownovi ne bo nic boljse) ampak meni se zdi, da je to samo metanje denarja stran 🤷🏼‍♀️ 
Drugi teden naj bi sla z malim k mojim starsem za nekaj dni, ker ima mama dopust, pa sestra pride… ampak res nevem ali bi ga vozila tja ce bo se naprej tak… mi je kar nerodno ker skos samo jokca, ae hoce nosit, zaspi, ga odlozis in se zbudi, jokcanje ponoci… uspavanje. Prakticno CEL DAN se vrti okrog joka, pa niso krci celi dan, ampak kar eno brezvezno jokanje, pa se neprespan ker gospodic cez dan vsega skupaj spi glih kaksno uro. 
Sasa

(odgovor članu foxy_cat)
  Neposredna povezava do sporočila: 2628
   RE: Julijke 2023
3.8.2023 10:06:00   
Stella Marella
moj zaenkrat nic ne dobiva. pred par dnevi sem mu zacela dajat edino vit. d znamke Wild, zaenkrat mu ne skodi. vsaj mislim 🙂

sasa, pojdi do druzine... naj ti ne bo nerodno. ti bodo vsaj pomagali, ga popestovali, da si lahko malo oddahneš. sprememba okolja tudi dobro vpliva. pa pojdite veckrat ven. moj je zunaj vedno boljše volje. jaz pa tudi 😅

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
   RE: Julijke 2023
3.8.2023 11:16:38   
foxy_cat
Saša mogoče pa samo rabiš malo časa zase, da zadihaš. Sproščena mamica, sproščen otrok. Jaz sem par dni nazaj bila čisto iz sebe - hormonsko, ma mali je bil isti kot jaz no.. Tak da neki na tem sigurno je no..

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
   RE: Julijke 2023
3.8.2023 13:13:46   
Pikcapokca
Res je, mogoce bo tud njemu pasala sprememba okolja. Sem opazla pri nas ko smo sli do tasce je bila vedno tak pridna pa nic jokala, se med previjanjem pa umivanjem ne. Pa vseeno ti bo pomoc pa ce bo vsaj za 10 min nekdo pestoval dojencka pa ti malo zadihas.
Pri nas je bla patronazna, smo jo prvic skopale. Imamo 3840g, jutri je stara 3 tedne. Kam gre cas. Gaia kapljice sem zmanjsala na 2/3 na dan. Danes mi se ni kakala, bom vidla kak bo zdej par dni, potem ji bom spet dala 5 kapljic pa da vidim kaj ji ustreza al pa ne. Kdaj bo manj joka.Malo mi je tezje zdaj ko je moz v sluzbi, ker zjutraj ob 8h ko se zbudiva je cizt budna pa jedla bi ful in ne zaspi po 2 uri in pol in ni drgac problem sam js sm ze tak lacna pa bi se tud sla umit pa je prej blo lazje ker jo je moz animiral pa zajtrk pripravil 😅 drugace pa kar gre. Vsak dan sm bolj samozavestna.. sj vem da bojo prsle se razlicne situacije v katerih ne bom vedla kaj naredit ampak ok zaenkrat je vredu kjer sva. Ponoci mi spi 2 rundi po 4 ure tak da hvala bogu tudi jaz nekaj spanca dobim 

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
   RE: Julijke 2023
3.8.2023 15:33:06   
foxy_cat
Evo naš je tudi star 3 tedne in 1 dan, smo imeli prav tako prvo kopanje danes. Gospodič je v 6ih dneh dobil spet 400g hehe... Tako da ima že 4230g, točno 1kg več od odpustne.

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
   RE: Julijke 2023
3.8.2023 15:35:38   
nevergiveup
Saša, se strinjam s puncami- malo časa zase mogoče rabiš... Če dobro pomislim je tudi moj skoz na meni pa na joški, ampak se mi zdi to normalno za tok majhne otroke. Priznam pa, da me je to pri ta prvem otroku in ta drugem kar malo šokiralo, sploh pri ta prvi se mi je zdelo pa zakaj za vraga skoooooz visi na meni???? Zdaj se mi zdi to čist normalno pa nonstop bi cuzal, ampak pri mojih štirih otrocih je bila samo ENA že od začetka na uro "narejena"- na tri ure se je dojila, potem je dala mir. Vsi ostali prvih par mesecev skoz na joški ali na rokah ali v vozičku... Razen prve dva tedna kadar res nonstop spijo... Ampak jaz sem samo vesela  da nama gre hranjenje, da se lepo redi in da ne joka pa čeprav ga kar veliko nosim pa dojim zaradi ljubega miru. 
Še ena zadeva in sicer pri ta prvih dveh sem imela gugalnike z lučkami, glasbo, igračami- ni noben hotel biti noter! Pri ta tretjem in četrtem imam pa Baby bjorn ki nič nima pa ga obozujeta... manj je vec vcasih

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
   RE: Julijke 2023
3.8.2023 15:48:53   
Ypsilon
Sasa, ce mislis antiflat kapljice, so prav tako generik. Sem ze pozabila kaj je original. Ucinkovina je simetikon, pri nas dobis generik pod imenom sab simplex.Ampak nam ni takrat nic pomagal. Se najbolj so zalegle vetrovne kapljice (oz bolj cuker v njih), da je vsaj sprejel dudo.

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
   RE: Julijke 2023
4.8.2023 19:16:05   
ironic
Da se malo javim. Nisem vseh postov za nazaj prebrala, ker ne utegnem 🙂🙂
Mi bomo počasi imeli že 2m. Sploh ne morem verjet! Smo 7t stari in kar pridni. Malo krčkov bilo vmes, vetrovne imamo od lekobebe in izjemoma dajem. Drugače pa masaža, vaje vsak dan na razporedu in kar lepo pomaga. Res pa nimamo hudih krčkov. 
Glede dojenja. Bila sem že res obupana. Potem sem kontaktirala svetovalko in mi je hotla tolk zakasirat da bi prišla pa se bi pogovorili da sem rekla hvala lepa. Nonstop ob prošnjah kaj naj storim, pa glede črpalk sem prejemala odgovor pristavljaj, pristavljaj.. da bi res znorela. Ma kot da ne vem al kaj. Sva se polno dojili, tak da vem kaj to pomeni. In je bila na meni 24/7, zaprta v spalnici objokana, mala pa isto. Sem ji enostavno morala popustit in dodat AM, saj se je jokala od lakote! Mislim, nisem kot nekatere ko dojenje dojenje, a otrok lačen. Očitno je nekaj na tem, da nikakor ni šlo. Velika razlika je začetek ko rabijo do 40ml, kot pa kasneje ko so podoji  do 120ml. Pač očitno ne gre, in sem si porihtala v glavi (dobesedno), dala AM in je to to 🙂🙂 srečna jaz in srečna mala. Sva pa meli težave,ker jo je vse zapiralo. Zdaj upam da ji Aptamil prime in da bo ok, ker mi je kar hudo gledat to mučenje. 

Drugače pa smo ok, trenutno je prehlajena. Sami jok, kriki.. potem pa sva šle kar dežurnemu in v dveh dneh je bila boljša. Ja če bi meni povedali redno noska čistit in da lahko več fiziološke dajem, bi bilo super. No v glavnem je na boljšem 🙂🙂

Drugače pa uživa v vozičku in avtu ♥️🙂

Ne vem ali ste se kaj pogovarjale glede dopusta? Boste šli? Midva sva se pogovarjala o septembru , samo ne hodiva na HR in ne veva kako je kaj. Gledala sva Krk?

Uživajte mamasite! Zna biti orng težko res. Jaz sem bila na začetku na konc živcev,nisem tega pričakovala in sem bila vmes prav od živcev in truda pri dojenju jezna na njo. Mislim, na njo. Tako malo bitjece, nedolžno... No in potem sem naredla črto pri sebi, pa sedaj vse štima in uživava, tudi če je kak dan res naporen. Zadnjič ob polni luni je bilo noro. 48 ur nisem spala,pa saj zmoremo. ♥️♥️

Glede tašč.. No, jaz sem že med nosečnostjo mela tako.. potem ko sem je rodila sem ji povedala svoje. No ni dolgo zaleglo. Ona misli da je to njen otrok, vse jo zanima, vse hoče bit na tekočem, mojga skoz kliče ker jaz sem jo dala na ignor pa mal ostro nazaj povedala par besed. Ampak očitno še bo treba ji glavo skoz zid dati,ker nikak ne doreče 😡 tak da vas res čutim!

Mamo to, vse! ♥️♥️♥️🍀

(odgovor članu Ypsilon)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 7:18:25   
nevergiveup
Ironic, pravilno si naredila- jaz sem isto pri najstarejši. Pa srečna in sita ona in srečna in sita jaz 😃😅🤣 Pa zdrava je bila bolj od vseh dojenih vedno. Toliko o temu... Pa da te potolažim moj mali se izključno doji zdaj in ga ravno tako cele noči napenja, ni samo fora v AM. Hvala bogu nima krčev zaradi tega, ampak poslušamo njegovo rit pa nonstop 😆😆😆 Skratka, otroka nahranit, tašče na distanco in na hladno, če drugače ne gre pa skoz imet v glavi "tudi to bo mimo" 🧡💛💙💜

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 11:23:03   
ironic
Ja, kaj pa naj naredim. Ma da bom v eno zaprta med štiri stene, samo wc in tuš. Ne, žal nisem taka, poleg tega sama za vse, kak pa bi potem zmogla. Ma ne.. ni variante. Bi si želela jo izključno dojiti, oziroma samo en obrok al pa čez noč da bi dajala AM. Ampak to so bili kriki, pravi kriki, jok neutolažljiv, jaz cela živčna. In potem sem klonila, dala AM. To je tako spala, res spala. In takrat sem bila na začetku jezna, zakaj in zakaj. Se psihirala, vsak nasvet bil itak pameten, jaz najslabša. Potem pa mi je bilo dovolj in sem začela dodajati AM. Zdaj tri dni je sicer samo na tem, ker je prehlajena,najraje pa se leže doji in se mi hoče zadušit, zato raje ne. Pa ravno tako z nasmeškom zaspi 🥰 in na koncu spoznaš da je samo to važno. Poleg tega AM obstaja tako dolgo na trgu, pa tako visoke in stroge zahteve so, da dvomim da je karkoli spornega. Sem prebrala en post na FB, češ da je treba dojiti, ker otroci na AM,.. da to je potem zdravstvena težava v vseh pogledih. Mislim halo? Pa kam smo si prišli, a same vidite to obsesijo z dojenjem povsod? Noro no.. pa to ko berem, da nekatere nimajo takoj mleka po porodu in da sestre kar pustijo in nočejo dati AM. Otrok naj bo lačen al kaj.. mislim. Kr neki no 



Sem kar Krk rezervirala pa bomo videli 🙂 vsaj malo na off (stran od tašče, hahaha) 🙂🙂 joj tudi tukaj je imela za povedat, češ prehitro, pa ja rabi dokumente pa nevem kaj. Lubi bog.. sem ji potem rekla da zakaj je imela otroke tak hitro, pri 20. Bi pa potem še pri 40 imela enega pa bi še zdaj lahko skrbela. Ker nimam drugega pojasnila, je pa prav obsedena z njo. Mislim, obsedena. Noro...

Imate že kakšne rutine? Kako ste, same tudi? Po porodu, počutje, samopodoba? Jaz sem glede samopodobe bolj tako tako... Saj vem, da telo rabi čas, ampak domov prišla z mini bušijem, res kot da bom vsak čas ravna, zdaj po skoraj 2m pa mam večjega. Kaj je to normalno? Pa nič mi ni prav od prej, hvalabogu za poletje da so obleke.. jeans in hlače mam kar nosečniške še 😬 kak ste ve glede tega?Res ne morem verjeti kak hitro vse skupaj mine. Se mi zdi da sem prejšnji teden rodila. Mogoče tudi zato, ker sem imela res lepo porodno izkušnjo, nič negativnega, samo potem kasneje na oddelku, ko so mi ene presedale..

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 12:01:06   
Gluck4


IZVIRNO SPOROČILO: ironic

Da se malo javim. Nisem vseh postov za nazaj prebrala, ker ne utegnem 🙂🙂
Mi bomo počasi imeli že 2m. Sploh ne morem verjet! Smo 7t stari in kar pridni. Malo krčkov bilo vmes, vetrovne imamo od lekobebe in izjemoma dajem. Drugače pa masaža, vaje vsak dan na razporedu in kar lepo pomaga. Res pa nimamo hudih krčkov. 
Glede dojenja. Bila sem že res obupana. Potem sem kontaktirala svetovalko in mi je hotla tolk zakasirat da bi prišla pa se bi pogovorili da sem rekla hvala lepa. Nonstop ob prošnjah kaj naj storim, pa glede črpalk sem prejemala odgovor pristavljaj, pristavljaj.. da bi res znorela. Ma kot da ne vem al kaj. Sva se polno dojili, tak da vem kaj to pomeni. In je bila na meni 24/7, zaprta v spalnici objokana, mala pa isto. Sem ji enostavno morala popustit in dodat AM, saj se je jokala od lakote! Mislim, nisem kot nekatere ko dojenje dojenje, a otrok lačen. Očitno je nekaj na tem, da nikakor ni šlo. Velika razlika je začetek ko rabijo do 40ml, kot pa kasneje ko so podoji  do 120ml. Pač očitno ne gre, in sem si porihtala v glavi (dobesedno), dala AM in je to to 🙂🙂 srečna jaz in srečna mala. Sva pa meli težave,ker jo je vse zapiralo. Zdaj upam da ji Aptamil prime in da bo ok, ker mi je kar hudo gledat to mučenje. 

Drugače pa smo ok, trenutno je prehlajena. Sami jok, kriki.. potem pa sva šle kar dežurnemu in v dveh dneh je bila boljša. Ja če bi meni povedali redno noska čistit in da lahko več fiziološke dajem, bi bilo super. No v glavnem je na boljšem 🙂🙂

Drugače pa uživa v vozičku in avtu ♥️🙂

Ne vem ali ste se kaj pogovarjale glede dopusta? Boste šli? Midva sva se pogovarjala o septembru , samo ne hodiva na HR in ne veva kako je kaj. Gledala sva Krk?

Uživajte mamasite! Zna biti orng težko res. Jaz sem bila na začetku na konc živcev,nisem tega pričakovala in sem bila vmes prav od živcev in truda pri dojenju jezna na njo. Mislim, na njo. Tako malo bitjece, nedolžno... No in potem sem naredla črto pri sebi, pa sedaj vse štima in uživava, tudi če je kak dan res naporen. Zadnjič ob polni luni je bilo noro. 48 ur nisem spala,pa saj zmoremo. ♥️♥️

Glede tašč.. No, jaz sem že med nosečnostjo mela tako.. potem ko sem je rodila sem ji povedala svoje. No ni dolgo zaleglo. Ona misli da je to njen otrok, vse jo zanima, vse hoče bit na tekočem, mojga skoz kliče ker jaz sem jo dala na ignor pa mal ostro nazaj povedala par besed. Ampak očitno še bo treba ji glavo skoz zid dati,ker nikak ne doreče 😡 tak da vas res čutim!

Mamo to, vse! ♥️♥️♥️🍀


Ironic poskusi sns sistem...  pa si ga naredi sama... tako bom jaz naredila ker imam vedno manj mleka in ga ne bi rada izgubila... ravno danes sem kupila sondo za hranjenje (1,80 eur) in bom poskusila... na youtubu sem si ogledala posnetek kako se to naredi... zame je to edina rešitev še.... upam da mi uspe...

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 15:23:11   
Anonimen
Ironic - prav si naredila, da si dala AM! vazno, da je otrok sit in zadovoljen, ti pa tudi! Kaj se sekerat zaradi tega…. Ma bravo, da si sla v to smer! 🙏🏻🍀😊 Jaz sem tudi zelela dat AM, ker sem mislila, da je lacen, ampak ni hotel pit, naslednji dan pediater in teza OK, tako, da ocitno dobi dovolj in dojim dalje. Imava pa se vedno obcasne borbe - ampak takrat, ko ga črvič ali pa ko kaka. Ne more obojega in potem se krega. 
Pri nas je zadnje 3 dni VELIKO boljse!!! Nevem, ali je kaj na Bownovi, ali to, da ne jem nic mlecnega ze od torka… ali je to vreme. Ampak cez dan spet spi, poje, zaspi. Krckov ni oz so mogoce 1x na dan za 15min… edino ponoci, ko poje ga moram uspavat in rabiva ene pol ure… druga runda hranjena je pa ravno v casu, ko ga crvici (4-5h zjutri) in se tezko doji, potem pa sploh ne zapimi vec nazaj, ker ga v spanju zvija in stoka in stoka… aja pa po novem, ko ga zvecer damo spat se zbudi, ampak se potem sam uspava, sicer se oglasa in premika, gleda tisto ovcko. Ful se spreminja! Ful se tudi smejka, poslusa, zanimiv mu je tudi lok. Tko da gre na boljse! Upam, da tako tudi ostane oz naj traja! 😊 
Drugace sem pa skoraj na pred nosecniski tezi, se 2kg mi sta ostala, ampak je OK. Trebuh je tudi sel nazaj, strij ni bilo, oblecem lahko se vse cunje od prej.. z izjemo enega krila, v bokih mi je ozko… ocitno so sli boki narazen 😂 pa PRSTAN koncno sel nazaj gor 🤗🤗🤗 
V ponedeljek imam ginekologa, v septembru pa analni UZ, zaradi raztrganin… se je pa lepo zacelilo oz vsaj boli me ne, pa tudi ko grem na WC je ok… 
V enem mesecu sva pa naredila ze 100km z vozkom 😂 …. Pa doma enih kilometrov tudi (nosenje got pa dol pa plesanje) 😂
Sasa

(odgovor članu Gluck4)
  Neposredna povezava do sporočila: 2639
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 15:27:22   
Anonimen
Aja se glede rutine. Midva sva med tednom sama 7:30 - 16h. Dopoldne greva ven za eno uro ali uro pa pol. Popoldne oz pid vecer gremo se za pop ure ven. Tja 20:30 -21h umivanje, potem se pojé in uspavam ga 21:30-22h. Ponavadi uspe. Ce mi pa celi dan prespi pa mi ga pred 23h ne uspe uspavat 🤷🏼‍♀️ Ampak baje da itak v tej starosti (6t danes) se ne moremo vzpostavit rutine :) 
Sasa

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2640
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 17:36:36   
Pikcapokca
Se najina rutina.. midve sva tud sami od 6.30-15h. Ponavadi se umijemo zvecer med 21.30-22h in gre spat. Spi tam do 7h/8h zjutri, vmes se dvakrat podojiva. Pol cez dan pa spi po urco do dve, ker ko jo podnevi podojim rabi okol pol ure da zaspi, ponoc pa pac zaspi kr na dojki. Budna je vmes med 30 min do 1 ure, pa en ruker cez dan ko je budna dobri 2 uri..Iskreno.. jaz sem mislila da bom ful vec vozickala. Okej to vreme odmislimo ampak nekak mi je ful tezko malo spravit na sprehod. Zjutri mi spi do 7h/8h in pol js izkoristim pa zajtrk pojem dokler se ne zbudi. Pol pa jo itak previjem in nahranim in morm nujno kupcka podret ker ce ne pol se cela pobruha v vozeku ker jo trese pol pa jo zbudi.. in naenkrat je ura 10 in je ze blo prevroce za sprehod.. zvecer pa je po 18h pa do 20h vedno mela krceke al pa je bla tecna in je tud nism kogla umirit v vozeku…Vceri je bla stara 3 tedne, zdej je tud dudo bolj sprejela pa krcekev je manj tak da ko se vreme stabilizira upam da bo kej boljs z vozickanjem. Ker si ze js tak zelim na zrak pa mi ni zdaj ravno uspevalo…Sm pa isto 2 kg do porodne teze sam telo je pac drugacno heh trebuh ohlapen… sej bo, se je cas za to 😁

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 17:38:13   
Pikcapokca
Ironic cizt prav da si dala am. Sam zato ker nista samo na dojenju nisi nic kaj mama. Ne sekiraj se. Ce je to kar tvoja pupa rabi si naredila najboljse kar lahko zanjo. In ne gres cez sebe zaradi tega. Mas to, super ti gre 👍🏻Pri tasci pa kr vztrajat. Je tezko ja ampak kokr se enkrat popusti je gotovo…9

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
   RE: Julijke 2023
5.8.2023 19:49:37   
foxy_cat
Ironic kam na Krk greste? Jaz tudi iščem nekaj za konec avgusta po poporodnem.

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
   RE: Julijke 2023
6.8.2023 11:29:15   
ironic
Pikcapokca jaz sem na istem glede vozičkanja. Ali pa je sitna, ali mi ravno tak lepo zaspi pa ko jo dam v voziček,je kot da bi ji kožo odirala.. potem pa kot si rekla je že vroče. Pa pridejo dnevi ko je ali sitna zarad nečesa ali pa jo krčki dajejo in spet odpade. Jaz tudi upam, da bo boljše čez kak mesec dva in da vse to nadoknadim. Bi res rada km delala, ko sva sami dopoldne.. moram edino še malo skapirat kak pripravit nadomestek ko greva ven, oziroma katere embalaže so najboljše, da imam.

Drugače pa ta sns sistem odpade. Ima orng sesalni refleks, prav boli lahko. Ampak sem sedaj kupila novo Aventovo stekleničko. Ma res identična dojki, ker mala se obnaša popolnoma enako kot pri dojenju in tukaj sem sedaj videla, da ni problem v meni in da bi lahko dojila, problem je v njej. Prav igra se, neki malega poje, se zvija.. Potem čez pol ure spet sitnari da bi jedla, a rabila je 20 min za 40ml. Tolk je v porodnišnici pojedla, ne pa zdaj ko bo 2m stara. Ko pa ji dam medela stekleničko pa normalno poje. Tak da super da obstaja res taka steklenička ko res oponaša dojko, čudovito res - če slučajno katera rabi, da bo vedela. Ampak to nova (sv vijola embalaža in ima vstavek proti kolikam). Tako da sem sedaj videla, zakaj je bila ves dan na meni pa nonstop bi se dojila, pa se kregala, pa ni bilo dovolj. Tako da sem pomirjena. In nobena svetovalka in sns sistem tega ne bo spremenil. Steklenička ima fix mleko, pri meni se mora potruditi da pride do mleka prek vode, pa se že tud tolk napravlja, kaj šele pri meni. Tak da ja.. sem sedaj res pomirjena. Obsojanja pa sem si tudi dorekla (v glavi), da če mi bo še kdo kaj rekel okrog tega, da ne bom tiho.

Foxy_cat, sem rezervirala kar Krk (mesto). Ker tu je le dežurna, pa ambulanta. Zato najbolj, če slučajno kaj (pa molim boga da ne), ampak raje da je bližina. Iskala sem samo senco. In je še kar, so tri različne plaže okrog. To samo glej, glede sence da je. Sem pa vzela prek apartmanija.hrGledala sem še Crikvenico,pa cene nore, poleg tega je nekak na vzpetini, ne vem kak bi pol z vozičkom lahko, če se da kak drugače tudi, samo pol pa bogve kolk naokrog imaš vožnje. Istra pa mi ni prišla v poštev, ker preden prideš dol do KP, pa spet dalje. Se mi zdi predolga vožnja. Že tu vprašanje kak bo. Upam da bo šlo.

Joj, jaz pa še mam višek kg 😭😭 pa ta trebuh joj.. ko sem prišla domov kaj da ga nisem nič več mela, čist malo. Res, po porodu mi je takoj nazaj šel. Zdaj pa mam večjega. Kak je to možno.. neka napihnjena do amena, ker sem samo tako jedla za vzpodbujanje mleka, te pa sem ko kvas kipnila 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ mislim da ovsenih kosmičev ne smem 😐🤷🏼‍♀️ tak da hvalabogu za poletje in obleke, ker mi ni nič prav od prej

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
   RE: Julijke 2023
6.8.2023 12:39:37   
Anonimen
Dobre ste, da greste na morčka. Jaz ne upam, pa samo zaradi teh krčkov (čeprav jih sedaj sploh nima) ampak tudi zato, ker nikoli nevem kakšne volje bo. Ali bo siten čez cel dan, ali bo prespal. Pa no, vidim da je problem v meni…. Ker kaj pa češ pričakovati od otroka v tej starosti? Uglavnem, nisem še sproščena, da bi šla z njim kam… tudi včeraj bi se mogli dobit pri kolegih, pa so potem javli, da je eden od njihovih otrok nekaj čuden; kakor da bo zbolel, in nismo šli. Sem si potem kar oddahnila. Nevem še vedno mi je ful nerodno in strah me je, da bi mali jokal cel obisk, kar nekaj se sekiram za brezvezne stvari. Zato ne upam sploh se nikamor hodit in sem raje doma. Pa vem, da to nimprav. 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ 
Sasa

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 2645
   RE: Julijke 2023
6.8.2023 15:30:30   
nevergiveup
Ironic, ampak točno tega eni ne razumejo- doji že lahko skoraj vsaka, ampak ni vsak otrok pripravljen enako sprejet tega... Z mojo najstarejšo je bilo ful tezko zaradi alergij, moja dva naslednja otroka sta bila šolska- skoraj takoj sta se dojila na 3 urce pa je bil pol mir, zdaj pa ta mali praktično živi na joški 24 ur na dan. Ampak to ful lažje zdaj prenašam, ker vem, da po parih mesecih bo bolje... Skratka vsak otrok je drugačen...Saša, to je pa čisto razumljivo in noben se ne more ful dobro počutit, če se otrok skoz dere zraven. Se pa lahko to vedno in vsakemu zgodi tudi z najbolj pridnimi otroki- krčki, bolezen, zobki, premalo spanja..  Nikoli ne veš in vedno pač malo tvegaš... Drugače si skoz doma...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
   RE: Julijke 2023
6.8.2023 15:36:17   
ironic
Saša, bodi brez skrbi, jaz voziček potiskam ko nora ko vidim da nabira 🤣🤣 tak da nisi edina, haha. Ampak sem potem bila v trgovini pa je bila mamica in mala res jokala. Itak sem si prvo mislila, ma hvalabogu da ni moja 🤣 potem pa, no evo, joče ji pa ne dela panike. Pa grem dalje pa očka isto z malim, se joče pa lepo umirjeno.  No to je bilo zadnjič pri polni luni, ko so tak vsi jokali pa bedeli 😬😁 ampak bistvo - tudi drugim jočejo v javnosti pa ni panike. Mi bomo tud videli kak bo, lahko da bo vredu, lahko pa da bo sitna. Je pa na splošno klima na morju fajn za take male. Poskusi za vikend, saj ni treba ves teden. Mi gremo za 5 dni. Lahko da bomo na koncu kaj prej šli. Jaz sem se nekak sprostila okrog tega. Zdaj tiste ko dojite, če se ne umiri, pač se ob prvi šansi usedete in podojite, me pa damo AM pa rešeno. Drugače pa kapljico na dudo 😁 Samo sprostit se moramo, saj bo. Jaz sem tudi cela panična bila, da je mami prišla ko sem imela kontrolo pri G, čeprav mi je sestra rekla da lahko pride poleg ker sem povedala da nimam varstva, pa nisem upala. No, bom povedala po dopustu, ker lahko da se bom vse molitvice naučila 🤣🤣🤣

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
   RE: Julijke 2023
6.8.2023 16:06:30   
4.mama
Jaz sem opazila da sem pri 4. Otroku full sproscena in tska je tudi ona, v petek je cel dan tulila in nismo vedli kaj ji je. Od 12 ur 9 na dojki. Na koncu smo sli po crpalko in imam samo 60 ml mleka, ker lahko samo na eni dojim. Smo malo dodali in zakon je bil mir. 
Imam pa jaz hematom na rani in plino maternico krvi, so mi v petek ugotovili. Tako da hodim na 2 dni po infekcije in će do petka se ne ščisti me morajo spet rezat. Tako da nobenemu ni lahko, samo pozitivno je potrebno razmišljati pa gre nekako

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
   RE: Julijke 2023
6.8.2023 16:17:36   
ironic
Joj 4.mama. upam da bo vse vredu in da se bo rešilo! 🍀 Ja, tega pa nihče ne vidi kaj vse ženska za sabo potegne, kaj vse nosi v sebi, navzen pa tiho in super. Kot da smo spet 18., 19.stoletje, a ni tak?

nevergiveup nisem videla tvojega posta. Ja res. Vseeno me je "žrlo", čeprav sem rekla ok AM, ampak saj same veste, da nekje noter pa vseeno kanček slabe vesti. No zdaj ob tej steklenički pa sem spoznala, da je pri njej težava. S tem da takoj zaspi, jo je treba zbujat, ampak vseeno ne veš kolk poje ko je pri tebi, tu pa sem sedaj vse videla. Popolnoma enako se obnaša, tisti njeni pogledi ob dojenju, dotiki, gibanje.. identično. Tak da sem videla težavo, in ni denarja da bi mi nekdo to rešil,ker ni na meni. Bogve kaj vse bi mi svetovalka rekla pa bi morala početi. Sem sedaj res pomirjena, brez slabe vesti.Mi pa je res žal ko vidim kak so nekatere, samo tisto, pristavljaj, pristavljaj. Lubi bog, res je bla na meni nonstop, ampak njeni kriki, cela rdeča je bila, pravi hudi jok.. in potem vidim da meni otrok joče od lakote, ma ni vredno to dojenje in moja psiha, ker sem prav videla, da se me loteva depresija, ampak na srečo sem močen karakter, drugače ne bi blo tak. Tisto obsojanje.. ker pač samo 2% žensk ne more dojit. Ma ljubi bog, ni samo v tem poanta... Meni je tudi hudo da se ne dojiva, je res lep občutek, še lepši pa je, ko veš da je tvoj otrok sit. Sem imela posvetovalnico, vse je ok, kontrolo v UKC, vse ok in se lepo razvija. To je vse kar moram vedet. 

Drage moje, vse smo super in vsaka je mamica ♥️

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
   RE: Julijke 2023
6.8.2023 17:11:11   
foxy_cat
Ironic poznam Krk ja, Crikvenica pa mi je bila včasih "drugi dom" hehe..sem bila non stop tam.. Samo so take cene povsod letos da nevem kaj bi sploh.. 

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko traja nosečnost: devet ali deset me...
Zdrava nosečnost traja 40 tednov. In ker ima vsak mesec štiri tedne, ali to pomeni, da nosečnost v resnici traja deset, ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?