Okroglica
|
Bingyju lahk, da sem te zamešala z drugo, a sem imela tebe v spominu, da ne greš na nuhalno, ker si tako želiš otročka in je vseeno. Meni je tudi vseeno kako si sama izbereš. Si se pa malce preveč razburila in vzela osebno. Prvič si noseča in prvič to doživljaš. Jaz sem bila ista, dokler ni prišlo do poroda. In vse klavnice ob tem ter poškodovanju otroka? Kje je zdaj zdravstvo, da popravi kaj so naredili? Ti jaz povem. Ni ga. Moje izkustvo je moje in žalostno je dejstvo, da bolj ko se govori o tem več žensk se opogumi in pove svojo zgodba, kako so rodile in, da smo v samem višku varnosti otrok. Pa ker si tako razgledana v kadru kot sklepam kao strokovnjakinja, a potem tudi veš, da imamo eno najvišjih obravnav na fizio in nevro oddelkih? Dokazane poškodbe pri porodu, ker so ''reševali'' življenja? No ja, pač gledava drugače. Ko boš rodila, boš lahko svoje izkustvo delila in iz srca želim, da boš imelq lepšo izkušnjo kot jaz in večina znank, ki so rodile v zadnjih parih letih. Iskreno. Za info, ctg se dela po roku, do roka si voden pri ginekologu, zato ne vem kaj te je razburilo. Aja tudi na ogtt nisem šla, isto kot prejšnje nosečnosti. Poznam več ginekologov, ki so jim obe kontroli nepotrebni za veliko večino žensk pa zaupam njihovi strokovni presoji, da boš mirna. Jaz povem svojo zgodbo, ker ne dovolim biti utišana, vem pa, da sploh marsikatero prestrašeno prvorodko to pretrese. So mi pa bolj pri srcu alt_ernative in tudi ginekologinja, ki dela akupunkture in sva govorili o moji izkušnji je potrdila, da je žal tega ogromno, zato pa čedalje več alt_ernativ pa tudi porodnišnice so začele omogočati več naravnih pristopov, ker se ženske koncno prebujamo. Je pa žalostno, ker pa to užali, ženske, ki ne zaupajo vase. Kakorkoli res ti želim vse lepo, sprejemam druge poglede, ne dovoljujem pa dq kdo napada moje. :)
|