Elena12
|
Heeej babe, kako ste kaj? Ful dolgo nisem ničesar napisala, me čas prehiteva 🙈 S tem tednom sem končno začela s porodniško, mi paše. Saj ne, da se mi ne bi dalo več delati, ampak se že res vidi, da telo ne zmore več optimalnih 8 ur dela. Okrog enih sem bila vsak dan že tako zdelana, vse mi je dol tiščalo, občutek sem imela, da mi bo kar ven pogledala vsak čas. Prejšnji teden (35. teden) sem imela pregled pri ginekologinji innnnnn še vedno smo na ritki. Sem bila kar malo žalostna, ko mi je ginekologinja pojasnila, da v naši porodnišnici ne bodo upali/želeli naravnega poroda v medenični legi, zunanji obrat pa zame ni najbolj primeren, ker se deklica meri malce manjša in je tveganje, da se z obratom porod sproži/da je potreben CR. Tko da zdaj čakamo, če se bo kraljična obrnila, pregled pa imam ponovno naslednji teden, točno na 37. teden. Sploh mi ne gre v glavo, da je le še 4 tedne do PDP-ja. Se mi zdi, kot da bi se šele včeraj tukaj menile o nuhalni, pa o morfologiji. Prelagam te njene majhne cotke in se veselim 💖 Sta imeli kakšno posebno metodo pranja? Jaz nisem kaj dosti komplicirala - kupila sem Frosch baby detergent (je v akciji v Tuš drogeriji, če se včlanita v ta njihov klub "družina"; meni se zdi, da imajo boljše akcije kot recimo Dm knjižica. Dm daje samo neke 20x, 30x točke, Tuš pa takojšnje popuste), namesto mehčalca sem dala malo alkoholnega kisa in oprala nekaj na 40°, nekaj pa tudi na 60°. Likanje sicer sovražim in se izogibam na 100 kilometrov, če se le da, ampak pupiki pa naj bo, ji bom zlikala. Vsaj prvič. Niti ne tolko zaradi razkuževanja, ker itak ne bom pol z antiseptičnimi rokavicami prelagala in v sterilnem okolju imela, pač pa zato, da res lepo pospravim in razvrstim. Je pa noro, kok se razlikujejo posamezne znamke/trgovine in velikosti. Številke 50 nisem nameravala kupovati, ampak sem se vseeno odločla, da kupim en luškan kompletek in 3x bombažne hlačke s stopalkami + 3x bodije za zraven. No, kupila sem v h&m in te stvari so ORJAŠKE! Večje od npr. Primarkove 56, da o znamki Next niti ne zgubljam besed; majo take luštne, mini mini 56ke. Sploh ne vem, kaj naj ji spakiram za iz porodnišnice 😅 Drugače pa sem okej, malce potrta mogoče zaradi možnosti carskega reza. Pa nikoli nisem razumela mamic, ki so se obremenjevale s tem, ampak zdaj, ko sem pa sama na tem, bi pa res rajši imela naraven porod. Da sploh vidim, kaj so to popadki. Tudi torbo za porodnišnico sem pripravila z mislijo na naraven porod, niti se nisem poglabljala v carski rez nikoli. Saj vem, smešna sem, malo pretiravam, ampak me že res dajejo hormončki, sem prava jokica 😐
|