sončektvoj
|
IZVIRNO SPOROČILO: srce11 Lep sončen pozdrav vest skupaj. Sem ravno zasledila to temo o bolniškem stažu, pa me nekaj zanima. Vedno več berem, kaka se vse odločate za bolniško, da ste že od drugega tromesečja doma, nekatere še prej, da delate samo 4 ure na dan ali pa celo, da ste celotno nosečnost doma. Zakaj se za to odločite? Jaz pričakujem prevega otroka in mi niti na misel ne pride, da bi to izkoriščala in ostala doma. Kot prvo bi imela slabo vest glede delodajalca, da mu kar naenkrat rečem, zdaj pa bom ostala doma, kot drugo pa saj nisem bolana, sem samo noseča in mi je prav lepo hodit v službo, da sem aktivna, se vsak dan kredim in delam še naprej. Seveda imam tudi jaz krče in občasne slabosti, kot ve opisujete, tudi starejša nosečnica sem, ampak res ne vidim smisla v tem, da bi ostajala doma, zato me zanimajo vasito resnični razlogi za to. Nihče se v bistvu ni odločil za bolniško, žal ne deluje to tako. Gre za bolniške, ki so predpisane s strani zdravnikov, zaradi resnih zdravstvenih zapletov v nosečnosti. Lepo, da imaš nekomplicirano nosečnost, vendar žal vse punce na tem forumu nimajo tako lepe izkušnje. Verjamem, da bi vse raje šle v službo, kot pa imele tako resne težave v nosečnosti kot jih imajo. Je pa to vseeno manjši del deklet tukaj, samo vse pomagamo pri debati. Seveda imam tudi jaz krče in občasne slabosti, kot ve opisujete, tudi starejša nosečnica sem, ampak res ne vidim smisla v tem, da bi ostajala doma, zato me zanimajo vasito resnični razlogi za to. Razlogi so različni - ponavljajoči splavi, splavi v drugem trimesečju, večje krvavitve, zanositev z IVF ipd. V glavnem po mojem mnenju in mnenju ginekologov sami tehtni razlogi za bolniško. Je pa res, da to kar ti opisuješ ni razlog za bolniško. Tudi jaz sem se soočala s slabostmi, bruhanjem, krči pa tudi krvavitvami, evo pa še nosečniško sladkorno sem pokasirala pa se nisem "odločila" za bolniško LOL. Normalno delam naprej ker imam to srečo da sem dovolj zdrava. V glavnem, tiste ki smo že celo nosečnost normalno v službi, ker imamo očitno dovolj nekomplicirano nosečnost, ne vem zakaj bi pod nos metale to ubogim revicam, ki imajo dejanske težave v nosečnosti in dvomile v njihove razloge. Razloge presodi ginekolog in to je vse kar je važno.
|