|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgust 2022
10.2.2022 20:00:52   
JackieO
Sem prepricana, da bo vse ok! 🥰 Mi lahko samo poves kako je s temi rezultati Nifty testov? To jih dobis na dom in zraven tveganja ali raztolmacis s tistimi kjer si to opravljal? Ali mores s svojim G? 🤔

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 426
10.2.2022 21:39:56   
Inčika2
Meni so rekli, da me pokličejo v vsakem primeru, tudi če bi bil rezultat bp. Potem sem šla pa tja na posvet h genetičarki, da mi je razložila vse možne opcije in mi dala izvid. S tem sem šla danes do svoje ginekologinje, ki se pa tudi strinja, kljub dobrim rezultatom nuhalne in dobrim ultrazvokom, da vseeno opravim   se amnio, da bom res mirna. 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 427
10.2.2022 22:18:02   
JackieO
Okej, hvala za info. 😊 Na amnio bo pa vse ok, sploh ne dvomim. Bi jo pa tud js zelela opravit v takem primeru. Ziveti v takem stresu se pol leta, no go. 

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 428
10.2.2022 22:36:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Inčika2

Meni so rekli, da me pokličejo v vsakem primeru, tudi če bi bil rezultat bp. Potem sem šla pa tja na posvet h genetičarki, da mi je razložila vse možne opcije in mi dala izvid. S tem sem šla danes do svoje ginekologinje, ki se pa tudi strinja, kljub dobrim rezultatom nuhalne in dobrim ultrazvokom, da vseeno opravim   se amnio, da bom res mirna. 

Joj sem sla prav na google gledat kaj pravzaprav je trisomijo 13, vsi govorijo samo o trisomiji 21, 13 pa dejansko nisem vedela kaj je, jst mocno stiskam pesti da bo vse v redu, da bo amnio dala dobre rezultate!!

(odgovor članu Inčika2)
  Neposredna povezava do sporočila: 429
11.2.2022 9:20:52   
Sofia21
Inčika stiskam pesti, da je NIPT malo zavajal, kar je čisto možno. Dobro, da imamo amnio in boš čez 14 dni že mirna in vesela💪. Bom močno močno stiskala pesti. Seveda zdaj še bolj nestrpno čakam moje rezultate testov, ki naj bi prišli sredi naslednjega tedna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 430
11.2.2022 10:27:22   
sončektvoj
Jaz sem pa delala Qualified 360, ki je malo drugačen od Niftya. Kri sem dala kar pri svojem G, pošlje se potem v lab. v Italijo. Potem pošljejo direkt iz Italije rezultat ginekologu. Rezultat ima izvid genetičarja - razlago rezultatov in pa eno tako tabelco kjer piše če je bila zaznana katera od preverjanih napak. Preverja tudi več stvari, vse kromosome v bistvu. Eto tak nekak zgleda rezultat http://qualified.si/images/qualified-rezultati-testa-3.jpg.

Mi je pa ginekologinja poslala vse to na email s svojim pripisom, da je vse ok. Edino jaz sem si skoraj živce pojedla v čakanju na rezultate user posted image

Je pa res, katerikoli od teh testov je lahko lažno pozitiven. Držim pesti inčika user posted image

< Sporočilo je popravil sončektvoj -- 11.2.2022 10:28:52 >

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 431
11.2.2022 12:42:51   
Sofia21
Ja, NIPT testov kar nekaj. NIPT Panorama, NIPT Harmony, NIFTY, Qualified 360,...Od leta 2016 rastejo kot gobe po dežju. Vsi delujejo na skoraj enak način in pri vseh ponujajo za različne cene različne pakete. In imajo laboratorije na različnih koncih sveta. Ko jih primerjaš, vidiš, da je cena glede na obseg kaj se pogleda, skoraj enaka. Je pa tako, da so še vsi dosti nezanesljivi kar se tiče duplikacij in delecij (torej tisto, kar ponujajo v razširjenih, dražjih paketih, prihaja do lažno pozitivnih rezultatov). Tudi če se preverja duplikcije in delecije, ne te osnovne trisomije in spolne kromosome, na amnio, zahteva postopek veliko več časa za rezultat, kot pa če se preverja najpogostejše trisomije 13, 18 in 21, za katere se menda pri amnio lahko zaprosi za hitri rezultat (2 do 3 dni, vprašaj Inčika, upam da imam pravo informacijo).

Jaz sem delala NIFTY plus (odločala sem se med NIPT Panorama razširjeni in NIFTY plus). Pri meni bo izgledalo tako, da me po 1 tednu (laboratorij za Evropo je v Zagrebu) pokliče zdravnica, ginekologinja, ki mi je pred odvzemom krvi vse razložila. V klicu mi razloži izvid od genetika in mi pošlje izvid po pošti, lahko pa udi po e-mailu. Če bi bilo za kaj večje tveganje, se me napoti na amnio. Verjetno sem za njih odločila tudi zato, ker sem že v prejšnji nosečnosti tam delala enak test 🤷🏻‍♀️.

Ko sem jaz malo klicala naokoli ponudnike teh predrojstvenih testov so mi vsi (brez izjeme) že skoraj agresivno zagotavljali, da je njihov test najbolj točen in 'edini pravi'. Torej konkurenca je močna in malo se tepejo za nas 😏. Dobimo pa pri vseh praktično isto stvar.

IZVIRNO SPOROČILO: sončektvoj

Jaz sem pa delala Qualified 360, ki je malo drugačen od Niftya. Kri sem dala kar pri svojem G, pošlje se potem v lab. v Italijo. Potem pošljejo direkt iz Italije rezultat ginekologu. Rezultat ima izvid genetičarja - razlago rezultatov in pa eno tako tabelco kjer piše če je bila zaznana katera od preverjanih napak. Preverja tudi več stvari, vse kromosome v bistvu. Eto tak nekak zgleda rezultat http://qualified.si/images/qualified-rezultati-testa-3.jpg.

Mi je pa ginekologinja poslala vse to na email s svojim pripisom, da je vse ok. Edino jaz sem si skoraj živce pojedla v čakanju na rezultate user posted image

Je pa res, katerikoli od teh testov je lahko lažno pozitiven. Držim pesti inčika user posted image

(odgovor članu sončektvoj)
Neposredna povezava do sporočila: 432
11.2.2022 13:52:43   
sončektvoj
To imaš vse čisto prav Sofia. Razen onih najpogostejših trisomij in anevplodij so to tako redki mikrodelecijski simptomi, da razen če si tako paničen kot jaz user posted image , ne rabiš tako podrobnih testov. Večina punc okoli mene je šla smao na nuhalno, pa je to to.

Meni je ginekologinja dala samo brošure 3 različnih testov, ki se lahko naredijo preko nje (nifty, harmony in qualified), odločila sem se na koncu pa sama, me ni nič kaj spodbujala ali mi prodajala tega. Tak da mogla sem preštudirat katerega pa kako. Rekla je da glede na moja leta (33) nipt sam po sebi ni nujen, razen če imam željo. Jaz sem pa itak panične sorte in sem šla user posted image . Ne pomaga da sem na faksu mela predmet molekularna biologija z genetiko in sem cel semester poslušala o genetskih napakah user posted image . Imam pomoje od takrat še zdaj travme.

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 433
11.2.2022 14:05:13   
Sofia21
O ja, sončektvoj, gotovo ne pomaga, si lahko mislim 😝. Tudi jaz sem raje na varni strani, oziroma oba s partnerjem sva takšna. Je pa res, da pri nama so leta že kar velik faktor za odločitev za podroben predrojstveni test. Zdi se mi dobro, da tehnologija in znanost napredujeta, želim si le, da bi bili ti testi bolj dostopni, saj marsikdo nima denarja za ta 'luksuz'. Pa bi bilo prav, da bi bili kar se tiče zdravja vsi na istem, ne pa da je to privilegij tistih, ki si lahko privoščijo. Če ne drugega bi nuhalna svetlina morala bit v sklopu ZZZS, res ne vem zakaj to že ni standard 🤨.

Neposredna povezava do sporočila: 434
11.2.2022 14:13:11   
sončektvoj
Ja se struinjam. Vsaj nuhalna bi mogla biti v sklopu ZZZS. user posted image

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 435
11.2.2022 17:35:00   
JackieO
Punci hvala za obrazlozitev. Tudi js sm bolj ziheras, ker veliko prevec berem in se ukvarjam s takimi stvarmi, moj je bolj na free in vedno zivi v prepricanju da je/bo vse ok. Kar je po eni strani dobro, po drugi pa js ne morem iz svoje koze in vse skupaj prevec analiziram. Testi res niso poceni, ampak glede na to koliko je ze bilo stresa, prej v postopku, sedaj do vseh pregledov, bi res rada prezivela preostanek nosecnosti malo bolj mirno. Bom videla kaj mi bodo rekli v Dravljah. 

Se pa popolnoma strinjam z vama - vsaj nuhalna bi morala biti na racun zavarovanja, zalostno glede na to koliko zavarovanj placujemo, na koncu pa tako moramo vse pomembnejse preglede placati. 

Neposredna povezava do sporočila: 436
11.2.2022 19:03:35   
vesna91
Držim pesti za vse punce ki ste šle na dodatne predrojstvene teste 😘

Jaz sem danes po dolgem času probala angelnsound in takoj našla srček ❤❤

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 437
11.2.2022 19:11:07   
Inčika2
Hvala punce, teh 10 dni bo res težkih. Ampak bomo zdržal tudi to, drugega ne preostane. Sem pa pozabila še povedat da so dali še 1x pregledat kri za toxoplazmo, ker naj bi bila sveža okužba. To naj bi izvedla pa naslednji teden. Kaj pomeni če sem okužena še ne vem,ker sem se sedaj belila glavo samo s tem niptom. 

Sofia21 prav imaš, hitri test je v 2 do 3 dne. Jaz bom šla na amnio v petek, rekla je, da bodo izvidi v ponedeljek Oz najkasneje torek. 
Drugače pa je šla moja kri za NIPT v Nemčijo. Mislm, da je bil test harmony, če se ne motim. 
KO sem se pogovarjala za datum za amnio in sem itak povedala, da sem nestrpna, me je tudi ona malo pomerila. Da če bi bilo visoko tveganje za trisomijo 21, potem ta skor 100% ne bi drugače pokazala na amnio. Za triosomijo 13 pa se rado zgodi, da je test lažno pozitiven. 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 438
13.2.2022 11:02:40   
Cookie14
Incika srecno tudi z moje strani, upam, da se bo pokazalo, da je vse ok 💪🏻
Za mano se en pregled, cakamo na naslednjega v 18 t. Komaj cakam na morfologijo, upam da bo vse ok saj se sama nisem odlocila za nobenega od dodatnih testov in seveda me zanima tudi glede spola, na nuhalni so sicer namignili ampak za moje pojme to ni se oprejemljivo tako da se pustimo presenetiti 😅
Sicer sem ok, pocasi mi pase nazaj jest, se mi pa zdi da mam sedaj veckrat tezave z vrtoglavico, nizkim pritiskom pri meni je to prislo ocitno malo kasneje ☺️. Kaj pa ostale :)? 

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 439
13.2.2022 18:24:04   
JackieO
Js odstevam do nuhalne, kaj pa drugega. 😅 drugace je pa pocutje zadnje case kar dobro, huda slabost je minila... sicer da bi rekla da se mi lusta kaksnih dolocenih jedi, se mi se vedno ne, ampak lahko pa vsaj normalno kaj pojem. Se neko kratko joga raztezanje za nosecnice sem nasla na you tubu in se dejansko pocutim boljse, prej se mi je zdelo, da me skoz nekaj boli, zdej pa je situacija cisto drugacna. 😅  

(odgovor članu Cookie14)
Neposredna povezava do sporočila: 440
14.2.2022 20:30:02   
Sofia21

Jaz nestrpno čakam rezultate nifty testa, mogoče me je tvoja izkušnja Inčika malo prestrašila. Prejšnjič sem bila bolj sproščena 🤨.

Sem bila pa danes pri diabetologu. Sladkor 90 minut po zajtrku je bil 5,7, kar je ok (zgornja meja 90 minut po obroku je 6,6). Nič novega sicer nisem izvedela, ker sem prej že sama malo raziskovala. Sem dobila merilec in lističe, pa tabelo za vpisovat. Se kar malo veselim spoznavanja kako bo. 

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 441
16.2.2022 10:04:00   
nina mama
Kako ste opravile nuhalne? Danes vas je kar nekaj mislim da.... Jaz sem včeraj imela 3. pregled in izgleda vse ok. Nahutro mi je naredila uz ker naj ni ne bi pripadal. Naslednjic imam pa komaj 22. marca in sicer morfologijo in je lahko partner zravn♥️. mogoče bomo izvedeli za spol😄 na nuhalni mi je rekel da je 60 posto fant, ampak 60 ni ravno gvišno, da bi kaj modrega kupila😄😄. Mi je predpisala neke tablete za zdravljenje želodca, da ne bi več toliko bruhala ... jih še nisem šla iskat, ker jih najbrž ne bom jemala, ker nisem ravno za neka zdravila med nosečnostjo... Bom raje še malo zdržala in upala da mine.... 17 teden je, pa ja ne bo do konca 😄😄😄 No pa lepe pozdrave Nina

(odgovor članu Sofia21)
Neposredna povezava do sporočila: 442
16.2.2022 11:05:02   
senorita
Jaz imam jutri končno nuhalno, komaj čakam 😀 Jackie končno jo bova dočakali 🥰 me prav zanima, če bom že lahko izvedela spol. Po eni strani raje vidim, da ne, kot pa da povejo nekaj na približno 😅 čeprav me že zelo zanima kaj je, bi rada kupila kakšno oblekico 😍 trebuh se mi pa še vedno praktično nič ne pozna, sem pa v 12. tednu. Kdaj se je vam začel poznat?

(odgovor članu nina mama)
Neposredna povezava do sporočila: 443
16.2.2022 11:19:47   
lilija11
Jaz sem v 14.tednu in še nimam trebuščka🙂oz.pri meni je tako, zjutraj je čisto raven, zvečer se pa malo napihne 😀 bomo videli kdaj se bo zares začelo kaj poznat, sem mislila da bo prej, ker sem bolj drobne postave, pa zgleda to nima veze. Sicer pa zdaj že kar nestrpno čakam na rezultate niftyja, je že en teden mimo 😊 srečno vsem, ki imate te dni nuhalne ali čakate razne druge rezultate🍀

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 444
16.2.2022 11:19:59   
JackieO
Joj ne govori, koncno, ampak res koncno! 😅 in js jo imam sele popoldne, seveda. Da bo se dlje za cakat. 😁 Je pa vsaj hitro minilo, hvala bogu. Ce se opravimo bp, potem sm pa sploh zmagala. 😁  Js upam da se ne bo se videl spol, ker bom potem v preveliki dilemi, ker moj noce vedet. 😅 Sem se pa malo zabavala s starimi vrazami in pa kitajskim horoskopom po katerem naj bi bil fantek. Bomo videli, itak mi je vseeno, bi pa res rada ze kaj kupila - za duso. Ce ne bo pac treba v rumeni. 😅 Meni je trebuscek ze zrasel (ampak mislim da je se malo tudi posledica IVF postopka in pa hormonske terapije, ker sem bila zelo napihnjena in mi je ze takrat trebuh zrasel), ampak se se da skriti s sirokimi oblacimi, pa zaradi bolniske sem itak vecinoma dona. Sem brala, da naj bi sedaj v 13. tednu zacel dejansko postajati opazen. ❤

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 445
16.2.2022 11:41:04   
senorita
Haha tudi jaz imam šele popoldne 😅 ampak zdaj bo hitro minilo, držim pesti za vse nas, da bo vse tako kot mora bit 🥰 a ima katera prav občutek glede spola? Ker jaz ga zaenkrat nimam

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 446
16.2.2022 11:49:03   
JackieO
No potem bova podoben cas "na stolu". 😁 Js imam, da bo fantek (pa ne zaradi kitajskega horoskopa 😅), mogoce zaradi tega, ker so lani vse, ki so zanosile in rodile v IVF postopku in javile, imele fantke. 😅  

(odgovor članu senorita)
Neposredna povezava do sporočila: 447
16.2.2022 12:17:08   
sončektvoj
Čestitke ninamama da je vse OK! Jaz mam tudi naslednji teden že 3. pregled, potem pa naslednji mesec že morfologija.

Senorita: jaz sem sanjala in vseskozi imela občutek da bo fantek, pa je res user posted image . Pa oni kitajski kalkulator je tudi rekel fantek haha.

Pa zdaj ko vem, ravno tako ne upam nič kupit. Sem rekla vsem da bokndedaj, da kaj kupujejo pred junijem. Bo še dovolj časa za vse. Ker okoli mene so zgleda same neke pozitivke in optimistke ki me poskušajo prepričat naj začnem kar baby sobo opremljat. user posted image LOL. To bom tam konec maja, junija začela malo pospravljat in pripravljat najprej prostor. Stvari pa kupovat dosti kasneje. Tak da računam, kak mesec pred rokom da je ready, nič prej.

(odgovor članu JackieO)
Neposredna povezava do sporočila: 448
16.2.2022 12:21:26   
sončektvoj
Trebušček - jaz sem zdaj 15t 4dni, pa ga še ravno ni. Ravno včeraj v čakalnici klepetam z eno gospo, pa sprašuje kako daleč sem. Pa sprve izstreli: "ja se vam pa res še nič ne vidi". Pa sem mela gor nosečniške kavbojke (zaradi komforta, ne potrebe) + oprijeto majico. Jaz opazim, da je malo malo viden, če veš kakšen je bil prej. Za splošno javnost se ga pa ne rabim trudit skrivat, ker ga še sploh prav ni user posted image . Nosim pa sigurno fejst zadaj, ker imam že takoalitako maternico obrnjeno nazaj, proti hrbtu. Tako da me križ boli že od 9t in čakam da se premakne user posted image dol iz mojih živcev.

Neposredna povezava do sporočila: 449
16.2.2022 13:09:03   
vesna91
Tudi za mano je nuhalna 😊 vse je ok. Sm si kr oddahnila. Mi je pa ona dala pdp 23.8 😊 po ZM 3.9 po prvem uzju pa 27.8 🙂

(odgovor članu nina mama)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Lubenička

Vam je všeč ime Arian?

Da (24%)

Ne (76%)

Število vseh glasov: 421

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!