Termometer (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Tincha -> Termometer (29.9.2005 13:04:16)

Živijo[sm=sloncek.gif]
Mene pa zanima kakšen termometr ste kupile za svoje pikice-za merjenje temperature v ušesu ali takega za načelo mislim da so te ultravijolični...res ne vem kaj je bolje,
kaj svetujete[sm=smiley13.gif]?
Lp

Aleksandrin -> RE: Termometer (29.9.2005 13:17:08)

Digitalnega

SaaS -> RE: Termometer (29.9.2005 13:21:05)

Meni so se zdeli te za merjenje v ušesu in na čelu zelo dragi. Jaz sem kupila komplet dveh termometrov od Philipsa. Eden je termometer duda, drugi pa navaden digitalen, le da ima konico mehko, upogljivo - za merjenje temperature v ritki, lahko pa ga uporabiš tudi normalno pod pazduho. Sem zadovoljna.

petja -> RE: Termometer (29.9.2005 13:25:00)

Hej!
Mi2 sva kupila digitalnega BRAUN-ovega, ker ima moja svakinja takega in je ful zadovoljna z njim. Jaz si namreč ne predstavljam, da nekajmesečni otrok drži 5 minut navaden termometer pod pazduho. So pa v tujini digitalni termometri FUL cenejši. Tako, da se ti splača zanj pogledati npr. v Avstriji, če se odpravljaš kaj tja.

Lp, petja 

kati* -> RE: Termometer (29.9.2005 14:24:12)

ojla

jaz sem pa kupila infrardeč term. za uho (Medisana) - je nek nov model in ima kar nekaj prednosti pred ostalimi ušesnimi; ni nastavkov, ki jih je potreno menjat, izmeri tudi temperaturo okolice (zraka), vode, tekočine v steklenički ... je bil res mal drag 15kSIT ... a sem z njim zelo zadovoljna

*goldfish* -> RE: Termometer (29.9.2005 14:59:36)

digitalnega, Braunovega, v akciji 13.000 v Big Bangu

Tincha -> RE: Termometer (29.9.2005 15:00:17)

SE OPRAVIČUJEM TERMOMETER NI ULTRAVIJOLIČEN AMPAK INFRARDEČ!!
LP

k1 -> RE: Termometer (30.9.2005 7:58:44)

mi imamo kar digitalnega , še ni bilo panike za vročino, ampak sem imela s strani ene sestre ful "predavanje" da je najboljši tisti stari, živosrebrni, da je najbolj točen in da ta "tehnika" ni vredu.

tinatona -> RE: Termometer (30.9.2005 8:32:37)

Haj!

Ne bom rekla da ˝tehnika˝ ni vredu. Je pa res da je živosrebrn še vedno najbolj zanesljiv. Kot dokaz lahko povem samo to da moj mali v bolnici nikol ni imel vročine (merjeno z ušesnim termometrom) in sva bila zato odpuščena, ko sem mu jo pa čez 15min. merila doma (pa ni bil nič bolj vroč na otip kot v bolnici) jo je imel pa skor 39°C.

LP Tina

Urša -> RE: Termometer (4.10.2005 9:45:17)

Digitalnega na dudo (ni funkcioniral, ker tiste dude ni marala), ušesnega za 22 evrov (OK, samo so odstopanja precej velika al pa ne znam merit), najbolj prov mi pride pa še vedno naš dobri stari obični termometer, digitalni al pa živosrebrni, samo traja in traja. Največkrat kar kombiniram navadnega in ušesnega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Marogica -> RE: Termometer (4.10.2005 9:49:56)

Mi smo sprobali tri "digitalce", (dudo in dva termometra), pa ugotovili, da je "klasičen" najbolj zanesljiv, ker so bile razlike takšne, da ni bilo za verjet.
Pri ta manjšem merimo temperaturo v ritki in so nam povedali, da je 5 min dovolj. Vmes ga "zaposlim" s kakšno igračo, pa še zapojem mu, tako da teh 5 min hitro mine in nimamo problemov z merjenjem temperature.

asso -> RE: Termometer (4.10.2005 10:53:01)

Navadnega digitalnega in z živim srebrom. Najbolj zanesljiv in najcenejši. Brez veze se mi zdi metat denar stran za nek termometer, ki ga potem uporabim morda 5x na leto.

Temperaturo pa sem ji vedno merila pod pazduho in sploh ni bilo problem.

mml -> RE: Termometer (4.10.2005 11:07:19)

Ušesni termometri so v principus zelo natančni, če z njimi pravilno ravnaš...imaš ustrezen nastavek in seveda zadevo usmeriš tako, da žarek zadane bobnič in ne sluhovod. Problem pa je seveda, da dojenčki ravno ne sodelujejo in ne držijo glave pri miru, tako da je lahko veliko meritev napačnih in zato so digitalni in živosrebrni termometri pod pazduho pač bolj natančni, traja pa nekaj dalj časa...skratka naredit je treba kompromis. Jaz mislim, da bom uporabljala kar digitalnega, ker pri živosrebrnem res vse skupaj predolgo traja.
Upam, da boste termometre čim manjkrat potrebovali

ninocka -> RE: Termometer (7.10.2005 10:58:38)

Mi mamo tistega za v uses, je OK, do zdaj smo pa ene parkrat merli temperaturo z njim.

Tisti z zivim srebrom (ta stari, klasicni) - ne vem, baje niso OK, naj bi bili skodljivi, v tujini so celo prepovedani in umaknjeni iz prodaje ze par let. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Andy13 -> RE: Termometer (11.10.2005 15:51:37)

Midva sva pa kupila digitalnega Chiccotovega za merjenje T na čelu. Če ima otrok povišano T, je potrebno povedati oz. opozoriti kje je bila izmerjena, to je vse. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]