koliko minut? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Naja31 -> koliko minut? (29.9.2005 11:13:04)

Ojla,

zanima me koliko minut se meri telesna temperatura s klasičnim termoetrtom?
Jaz meni vedno merim 10 minut, kar se mi zdi predolgo za dojenčka. Saj verjetno pokaže že v manj časa? Koliko časa vi merite?

Doma imam tri termometrte: klasičnega, za v ušes in digitalnega. vsak pokaže drugače. Za znoret.
Hvala.
Lp, N

taška30 -> RE: koliko minut? (29.9.2005 11:20:14)

S klasičnim (pod pazduho) je po moje kake 3 minute čist dost, v ritki pa tudi. Poskusi pri sebi - po 2 minutah poglej, pa potem pri 3 min...pa če ne se spreminja več, je to to.
Jaz bom pa znorela, ker ta za v uho vsakič drugače pokaže - pa je stal 16 jurjev[sm=sad.gif], pa ji merim 5x zapovrstjo, pa je razlike tud do 1°. Za znoret!

Urša -> RE: koliko minut? (29.9.2005 12:15:17)

Taška30, mene tud to živcira![sm=hudicek.gif]

urška -> RE: koliko minut? (29.9.2005 12:49:55)

fajn je če maš digitalnega, ker zapiska, ko je konec merjenja. traja prbl. 2 minuti. je pa res, da če v ritki meriš ali pa v ušesu pol moraš pol stopinje odbit, da dobiš tapravo temp.

tinica -> RE: koliko minut? (29.9.2005 12:55:12)

Z navadnim termometrom meriš toliko časa dokler tem. narašča. Potem ko vidiš, da se približno v 10 s nič več ne dvigne nehaš. Tako mi je svetovala pediatrinja. Meni navadni in digitalni termometer kažeta isto, zato sedaj uporabljam samo digitalnega.

Lp 

Lunca1 -> RE: koliko minut? (29.9.2005 14:03:09)

Kje ste kupile digitalne oz. kateri je najboljši. Midva imava enga, kjer prej skor rodiš, preden kaj izmeri. Kakšni so kaj tisti iz Baby centra?

Anonimen -> RE: koliko minut? (29.9.2005 14:06:05)

Jaz sem digitalnega kupila kar v lekarni.

kati* -> RE: koliko minut? (29.9.2005 14:38:51)

živosrebrov term. - pod pazduho 7-10 min, pod jezik, 3-5 min, v ritki 2-3 min

jaz mam infrardeč term. za uho (medisana) izmeri temp. v sekundi (dobesedno) - res pa so majhna odstopanja pri merjenjih (3 zaporedna merjenja) - navodilo proizvajalca je, da vzameš najvišjo temp. od treh merjenj

tinatona -> RE: koliko minut? (29.9.2005 14:49:35)

Jaz pri malem uporabljam kar živosrebrn termometer - je še najbolj zanesljiv. Pri digitalnem so lahko slabe baterije in ti ne bo zmeril točno, živosrebrn pa se ne znuca...
Pod pazduho merim pribl. 7minut, v ritki pa 3-5min. (saj vidiš ko neha naraščat).

LP Tina

p.s.:Te za v uho se mi zdijo najmanj zanesljivi... Sem videla zdaj v bolnici - mali je bil vroc, ko pa so mu merili je imel baje zelo nizko temp., pa sva bila odpuscena in sem mu doma merila je imel pa 38°C in več...

Stran: [1]