Kdaj kapljice proti krčem - pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona2 -> Kdaj kapljice proti krčem - pomoč (29.9.2005 10:56:39)

Jaz imam popolnoma iste težave kot Pikapolonica, zato jih ne bi opisovala še enkrat, vendar sem tako izmučena po večurnem nošenju, zibanju, razvajanju na dojki, da se še komaj premikam. Zanima pa me ali lahko dam kapljice proti krčom že pri 4 tednih (pri pediatru še nisem bila, smo naročeni naslednji teden) in kaj sploh lahko kupim v Ljubljani, kje (lekarna, zeliščne trgovine...) in kako  se to dozira.




urši77 -> RE: Kdaj kapljice proti krčem - pomoč (29.9.2005 11:07:18)

Tudi naš fantič ima krče, star je dobre tri tedne in mu jih dajemo že tri dni. So v lekarni rekli da ni starostne omejitve, da so čisto naravne kapljice. In zaenkrat vsaj malo pomagajo-zdaj ga zvija "samo" ene dvakrat na dan:) Upam da bomo ostali pri tem, če že vsaj ne bo čisto dobro[sm=smiley20.gif].

LP in čimmanj neprespanih noči
Urška iN Urban




simona2 -> RE: Kdaj kapljice proti krčem - pomoč (29.9.2005 11:18:52)

Urši kaj pa so to za ene kapljice?




miševi -> RE: Kdaj kapljice proti krčem - pomoč (29.9.2005 12:25:22)

Pri nas obstajajo Sab Simplex kapljice. Pa tudi ene zeliščne. Mislim,d a imajo v lekarnah obe varianti. Če krči niso prehudi, zeliščne pomagajo.
Če je pa fejst hudo, pa pejte v Tržič na Deteljico v lekarno - njihove baje full pomagajo.




urška -> RE: Kdaj kapljice proti krčem - pomoč (29.9.2005 12:56:52)

mi smo našemu dajal kapljice že pri treh tednih in sicer milicon gocce iz italije ali pa lefax (bayer), ki sem jih dobila iz nemčije. v avstriji dobiš lefaxin. vse so iste, kot naše samo, da so naše sab simplex bolj "vodene" in zato toliko ljudi pravi, da ne pomagajo. osnovna sestavina vseh je simeticon potem je samo odvisno kakšna je koncentracija. lahko pa poskusiš tudi z masažo trebuščka z brinovim oljem. baje zelo pomaga, je pa res, da otroček potem diši po ginu.




Stran: [1]