|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogosta vnetja in zanositev
29.9.2005 10:31:57   
moni30
Pozdravljene,

no zdaj pa imam tudi jaz vprašanje za vas. Zadeva pa je takšna: imam zelo pogosta nožnična vnetja in to že kar nekaj let. Na skoraj vsakem pregledu mi G odkrije razne bakterije in glivice. Že nekajkrat sem G vprašala, če ta vnetja lahko vplivajo na zanositev. Njegov odgovor je bil da ne, vendar pa je pri vnetju povečana možnost SS. Do tukaj vse lepo in prav, ampak kaj ko mi veliko kolegic in znank pravi drugače, torej da lahko vpliva na zanositev.
Ali katera ve kaj o tem?

Aja, pa še eno vprašanje? Imam zelo redne cikluse na 31 dni. Ali je to zanesljiv znak, da imam O, ker jaz je namreč ne čutim.

Lepo se imejte in hvala za odgovore.

M
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pogosta vnetja in zanositev
29.9.2005 10:49:35   
jazz
Tudi jaz jih imam, pa ni bilo problemov. Svetujem ti samo, da če ti uspe zanositi, ginekologu reci naj te pošlje še na teste za bakterijo streptokok agalactiae- mislim da je nekaj takega, če boš pozitivna, bodo znali ukrepati pri porodu, saj se lahko novorojenček s tem okuži in mora potem prejemati antibiotike in še kup zapletov zna biti! Drugače pa kar v akcijo!

(odgovor članu moni30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2005 12:07:22   
hati
Pozdravljena. Jaz sem tudi taka z non stopnimi vnetji nožnice in nikoli, ampak res nikoli brez canastena. Moj G tudi pravi, da to ni razlog, da ne zanosim. Sama sem na momente že skeptična, mi je pa mal smotano ker vse peče in boli. Aja pa še razna domača zdravila sem provala, kot žajbljova para, pa veliko jogurta jest, pa se z jogurtom packat....ma nič ne pomaga....

(odgovor članu moni30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2005 14:49:34   
kati*
tud jaz sem na vsakem pregledu dobla vaginalete ... pa sem zanosla v prvo ... in vnetje se je nadaljevalo user posted image

lp, K

(odgovor članu moni30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2005 12:04:43   
Anonimen
Zdravo Moni 30.

Tudi jaz imam pogosta vnetja, sedaj pa bi rada zanosila. Bila sem pri ginekologu, vedno dobim vaginalete, sedaj sem dobila Betadine. Ko sem ginekologa vprašala, če lahko sedaj delava na otročičku, ker sem ravno bila nekje ob ovulaciji, pa mi je rekel, da naj raje počakava, da pozdravimo vnetje,user posted image ker je potem v nosečnosti težje to pozdraviti. Sedaj moram 14 dni jemati vaginalete Betadine.

Ali katera mogoče ve, če je to nevarno ob zanositvi. Ob navodilu v škatlici vaginalet piše, da lahko škodi zarodku oz. otroku in da naj se o tem posvetuje z zdravnikom. Jaz pa sem tako neučakana, rada bi zanosila že ta mesec.

(odgovor članu moni30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2005 12:05:55   
Anonimen
Kati!

Sta s partnerjem delala na otročičku, še ko si jemala vaginalete?

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2005 15:06:03   
moni30
Meni je moj G. rekel, da ta zdravila v tako zgodnji nosečnosti ne škodujejo. Glede na to da imaš sedaj ovulacijo, bi bila po prenehanju jemanja vaginalet noseča max. 14 dni (če zanosiš sevedauser posted image ). Torej po mojem mnenju ti ni treba izpustiti tega meseca (kar se user posted image tiče).
Je pa mene moj G. opozoril, da je zaradi nepozdravljenega vnetja večja možnost spontanega splava.

Lep pozdrav,
Moni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MONI30, JAVI SE! vnetja in zanositev
15.12.2005 22:44:35   
macca
O, Moni30, kje hodiš? Takele kot si ti sem iskala, ko sem tudi jaz spraševala za nasvete pri ponavljajočih se vnetjih nožnice. Šele zdaj sem odkrila tvoj prispevek, ki je sicer že star. Čisto enake probleme imava!!!! Rade bi zanosile, pa imava venomer vnetja. ČE SI SE ŽE REŠILA VNETIJ, ALI MORDA ŽE ZANOSILA, KLJUB VNETJU, JAVI MI, BOM ZELO VESELA! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu moni30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2005 7:54:22   
pupika
Punce najprej se lepo pozdravite, potem pa pazite katero intimno milo uporabljate. Jaz zaenkrat uporabljam intimno milo Dercome, ki se ga kupi v lekarnah in je cena tudi kar visoka okoli 2500, samo kaj ko mi pa pomaga. Dokler pa jaz nisem pozdravila vnetja pa mi tudi milo ni pomagalo. Sedaj je že 2 meseca od tega odkar sem imela vnetje, pa upam, da se mi tudi ne bo vrnilo. Sem se pa zdravila z Canesten svečkami, potem pa še z eno kremo, ki sem si jo morala vstavljati celih 7 dni, baje da sem imela bakterijsko.

Upam,d a se boste kmalu vse pozdravile in da se vnetje ne bo povrnilo.

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2005 13:23:02   
jagoda
Drage moje punce...

Tudi sama sem bila ena od vas. Kar dve leti nenehnih vnetij od bakterij do glivic, vse kar je možno. Pol pa sem začela uporabljat int. milo Femme, mislim, da je od Dercome, kot je napisala moja predhodnica. Dobi se v lekarni. Poleg tega pa še Viaree, ki se tud kupi v lekarni, vendar ga v večini lekarn nimajo na zalogo, ker je drag. V bistvu gre za lubrikant, ki naj bi vzpodbujal naravno vlaženje nožnice med spolnim odnosom, ampak meni je rekla ginekologinja naj ga uporabljam zjutraj in zvečer. (Namažeš v manjših količinah) In seveda pred spolnim odnosom. Ta gel obnavlja sluznico, ki je po nenehnih vnetjih zeeelo občutljiva in poškodovana. Meni je to dvoje pomagalo. Vnetij več nimam. user posted image user posted image user posted image

Upam, da bo še kateri!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE:vnetja in zanositev
16.12.2005 13:40:17   
macca
Hvala, Jagoda in Pupika! Takoj bom nabavila omenjeno milo in lubrikant, res mi cena ni pomembna, samo da bi pomagalo!!!!! Kajti ta stvar je več kot nadležna. user posted image

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2005 18:10:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ko sem ginekologa vprašala, če lahko sedaj delava na otročičku, ker sem ravno bila nekje ob ovulaciji, pa mi je rekel, da naj raje počakava, da pozdravimo vnetje,user posted image ker je potem v nosečnosti težje to pozdraviti.

Zanimivo, meni ni niti do seksa, če imam vnetje, ker me vse skeli in srbi za znoret, kaj šele, da bi v tistem času delala na otroku. Ne samo, da imaš ti vnetje (ki ga lahko povzročajo gljivice,...) Lahko jih preneseš tudi na partnerja,...
Zato seks med vnetjem pri meni odpade.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?