nevergiveup
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mal_ Nia, Ja saj itak drugega kakor navadit se, mi ne preostane. Tut hčerkama ne... Malo bo na začetku verjetno kriza, ker bo nov tempo, potem bo pa že šlo menda.. Jaz sem iz bele krajine, pa vi? Sem pa nekaj cez dvajset__ stara😊Nevergiveup, Hvala za odgovor. Ja, se totalno strinjam z vami glede teh pričakovanj.. Vse je tako napihnjeno, otroci so center vsega in napaka naj bi bila jih puscat sekunde same. Tega se zavedam in tudi pri nas ni tako. Mala je zelo samostojna, ta večja pa itak, veliko se obe zaigrata sami, res. Itak imam toliko dela da se morata.. Drugega ne preostane. Je pa pri meni tako, da s prvo sem bila non stop skupaj, večinoma sami. In ko je prišla druga, je bila zelo.. Ne vem, odkrivala me je, nič več nisva mogli skupaj početi kot prej in mi je verjetno zamerila ker nisem bila tako odzivna. Mlajša je ze sedaj navajena drugače, da mora počakat oz sama rešit situacijo če lahko... Zato me dejansko bolj skrbi to, kako me bosta dojemali kot mami.. Vedno mam neko delo, velikokrat se ujamem ko se mi ne da spustit na njun nivo in se dejansko nekaj igrat z njima, ker pač itak non stop pucam, kuham,... In potem mi je hudo. Zdaj bo pa tu se en otrok, ki bo dobil več pozornosti in casa.. Ne vem, rada bi, da smo se naprej povezane, da me dozivljata kot dobro mami, ne kot mamico ki nima nikoli časa... Zdaj ko je karantena sem itak cis gotova, energije nimam, slabosti me dajejo pa se sitna sem in si grem noro na zivce ker nisem to kar bi rada bla z a njiju. Verjetno samo faza, hormoni ali nekaj pač, bo minilo.. Tuš časa razmišljat o tem preveč na srečo nimam😂 Se pa vidi pri vama da imata kilometrino, da bo to vajin 4. Otork.. Imata tako zelo zrelo razmisljanje👍 Ta novi otrok vas bo tudi povezal- ne tega pozabit! Moja dva starejša sta se precej več kregala prej med sabo, zdaj pa imata dojenčico v katero sta oba zaljubljena, ji pojeta nonstop pesmice, jo guncata, vozickata in je kot nek skupen hobi njun ratal. Se enkrat pa ti polagam na srce- ne rabiš se raztrgat! Vsak dan nekaj naredite skupaj in so dajte milijon poljubčkov in objemckov in je to dovolj! Včasih res velja ‘manj je vec’. Moji otroci ful cenijo čas z mano, ker vejo da ga nimam veliko, ker moram poskrbet tudi za naju z možem in za gospodinjstvo in tudi zase si vzamem redno trikrat na teden čas za telovadbo. Vsak dan se poigramo eno družabno igro skupaj ali kaj ustvarjamo ali preberemo ali gremo na sprehod in seveda skupaj pojemo- to je to. Kdo se je z mano ukvarjal, ko sem bila majhna? Ja, starši... Ampak sem točno vedela, da enostavno starša morata zrihtat gospodinjstvo, imata oba službe in en drugega in mi na kraj pameti ni padlo tezit, da bi se z mano igrala- igrala sem se z bratom, večinoma sama ali z drugimi otroki. In niti slučajno nisem nobenemu nikoli nic zamerila- odrasli so pač busy in se trudijo na vse pretege in se tega otroci v današnji družbi res niti ne zavedajo, ker smo sveto prepričani, da moramo za njih imet skoz polno energije, nasmeh do ušes in se čisto vse it skupaj. Pa kako naj pol vejo, da rabimo tudi mi time out oziroma da imamo druge stvari za naredit?? Moji starši so mi gladko mirno rekli direkt, če so bili zasedeni ali utrujeni in je prav tako. Ampak, ja... Jaz sem tudi delala to napako in zaradi tega ker sem hotela biti supermama se raztrgala z dvema prve par let. Rezultat? Ta mlajši je bil napopan name kot da je konec sveta, med sabo sta se ful kregala in tudi meni nonstop nekaj tezila in jamrala... Brezveze... Ampak to dojameš z izkušnjami in vsak otrok je itak zgodba zase. Mene v bistvu ta dinamika med otroki ne skrbi pa to, da ko imaš dojenčka, ti ta vzame ogromno časa na začetku tudi se mi zdi ena taka dobra šola za otroke, da se naučijo neke empatije in razumevanja, da NE morejo biti center sveta 24 ur na dan (manj težav kasneje v zivljenju in v soli, če mene vprašaš...). Priznam pa, da bo zame in za moža kar izziv, ker bo res zeloooo majhna razlika, ampak tudi tukaj vidim dost prednosti. Kaj p mame z dvojcki in trojcki? 🤷♀️😅 Moram pa seveda povdarit, da mi je mož v veliko podporo in moj stoprocentni zaveznik in NE delam vsega sama!
|