bincha
|
Joj kako sem jezna.... Napisala sem res dolgo sporočilo, sploh glede opreme... pa mi je vse pobrisalo....No pa dajmo še enkrat (ampak bom sedaj krajša...). Najprej tole: včeraj sem pisala hoferju glede nesrečne salame in sem zjutraj dobila tole sporočilo:"Izdelek z omenjeno LOT številko smo prejeli v skladišče dne 16. 11. 2020 in ga v trgovine dostavili naslednji dan, dne 17. 11. 2020.
Pri tem bi poudarili, da smo izvedli preventiven umik izdelka. Izmerjena prisotnost bakterije namreč ni presegla vrednosti, ki bi lahko predstavljala nevarnost zdravju potrošnikov." .... malo bolj mirna sem, vendar bodo skrbi vseeno pristne do konca nosečnosti... Uh opreme jaz še nimam nič pripravljene, čakamo da vidim, če bo tudi tokrat fantek 😏😏. Potem grem pregledat moje " skladišče " in izločiti kar je zastarano, uničeno... Trenutno sem ravnokar zapravila 200 eur, za oblačila za tavelka dva... Sta veliko že prerasla ali pa strgala 🤨. Sploh tamal, ki bo marca star 7 let, ta je sploh manijak... Nima enih hlač(trenirk) , da bi bile brez luknje na kolenu.... 😏 Kavbojk, ki so bolj trpežne, pa noče nosit... Tavelik je sicer bolj skrben... Od njega gredo cunje tamalemu, pri tamalemu pa isti dan v "luknje" - res.... Tudi, ko dobi čisto nove hlače, še nič obrabljene, mu rata samo cca 2,3x obleči, potem se pa že kažejo kolena... V grobem pa sem v prvem mesecu rabila : Oblačila - za začetek št 56 (fanta sta bila 1. 3900g in 55cm, 2. 3790 in 56 cm), čez teden, dva pa že št 62. Oblačila pa prilagodiš sezoni, ful v naprej pa tako ne rabiš kupovat... Fino je ker ne bomo rabile zimske opreme takoj na začetku ☺️ Potem očitna oprema ☺️ : posteljica (pri prvem sem imela samo kinderped, pri drugem pa prve mesece tudi zibko, košek), voziček, lupinica, banjica, previjalna. Banjica je bila pri nas bolj formalnost, za čas ko je hodila okoli patronažna, potem se oba dojenčka kopala kar v umivalniku v kopalnici in tudi sedaj imam tak namen - je zakon ☺️ stabilno, pokonci si - se ne sklanjas, vodo lahko vmes dotočiš, manj je pospravljanja (samo odpreš odtok 😏)... Zase sem potrebovala vir vložke, blazinice za dojke, mrežaste hlačke (za čas ko imaš čiščo), lanolin za bradavice (lahko tudi bepanthen MAZILO). Nastavkov, črpalke nisem potrebovala... Modrcov za dojenje tudi ne (čeprav sem jih kupila), bolj priročni so mi bili skiniji (te navadni, zelo raztegljivi, udobni, brez kosti - pač vzignes in podojis. In s tem osvobodis celo dojko - pri modrcih za dojenje pa zgolj bradavico oz del dojke in se ob straneh lahko zamašijo mlečne žleze in to ful boli, sploh če se razvije mastitis.. Meni so se ob straneh masile in sem tudi pri dojenju malce privzdigovala dojko, da je otrok potegnil še iz tam...). Kozmetika : hladilno mazilo (lahko kar bepanthen, ki ga uporabljaš za svoje bradavice), Planice, vato, fiziološka (nivea ima v ampulah in je super), alkoholni robčki za popek (našima se je lepo posušil in odpadel), trdo milo, baby olje, mehka krtačka za temenca, škarjice za nohte, tista "naprava" za sesanje smrklja ☺️, kupila sem dudo, ki je noben ni maral ter dve flaski in paket adaptiranega mleka, ki smo ga obakrat vrgli proč, saj sem lahko dojila. Imela sem kar nekaj tetra platnic... Mislim da vsaj 20... So ful prišle prav (za v voziček, posteljico po glavico, za na ramo pri podiranju kupčka eno za brisanje...). Trenutno se ne spomnim kaj še... Ampak v grobem je vse kar je "nujno" za prvi mesec , dva, potem lahko po potrebi dokupiš.... ☺️ No spet sem bila dolga... 🙊
|