mml -> RE: nosečnica in poročno potovanje (29.9.2005 10:39:36)
|
No jaz imam pa čisto drugačne izkušnje z Jordaijo kot žabica28. Midva sva šla na potovanje, ko sem bila 6 tednov noseča, potovanje sva že prej načrtovala. Sva šla pa v čisto svoji režiji in z nahrbtniki. Jedla sva večinoma na ulicah in njihovih stojnicah s hitro prehrano (beri falafli, piščanci tako in drugače, šiškebab...) in nisem imela niti enkrat težav s prebavo. Edini problem je bil, ko mi je pričelo postajat slabo in me je motil vsak nenavaden vonj in okus, ampak sem tudi to preživela (jugurt in banane). Glavni problem za prebavne težave so predvsem samopostrežni obroki v hotelih, kjer je hrana v naprej pripravljena in samo pregreta, pa še to bolj slabo (zavedati se moraš, da hrano, ki ostane pri obrokih, pospravijo in spremenijo v kaj drugega za naslednji obrok...). Tako da je tukaj glavni vir okužb. Sicer pa veljajo splošna popotniška priporočila, kar se tiče hrane in pijača (v angleščini na kratko: peel it, cook it, boil it or forget it...). Če ti lahko pomagam še s kakšnim nasvetom pa povej Sicer pa glede Jordanije ne bi imela večjih pomislekov...let je kratek, dežela lepa, ljudje izjemno prijazni, za moje pojem je tudi zelo čista... Skratka uživaj
|
|
|
|