Anonimen -> RE: začetniki... (28.9.2005 23:45:21)
|
Evo, da ti malo pomagam. Sicer se midva nisva dojila, a vseeno. Najprej sva začela z jabolčno čežano, ki mu je bila zelo všeč in sicer sem prvi obrok uvedla v času kosila, okoli 12. ure. Zapira banana, korenček, riž,... Napenja hruška, fižol, ..... Odpira jogurt, sveže jabolko, Naš jedilnik je izgledal nekako takole: 9.00 - 180 ml mleka 12.00 - sadna ali zelenjavna kašica 15.00 - 160 ml mleka 18.00 - 160 ml mleka 20.30 - 180 ml mleka Potem sem počasi pri 7. mesecih prešla na dva obroka goste hrane, eden, ki je bil zelenjavno-mesni obrok okoli 12. ure in drugi okoli 16. ure, ki je bil vedno sadni obrok. Pri jutranjem in večernem obroku sem mu v flaško začela dodajati rižolino, grisolino, keksolino, da je bolj sitostno. Začetni obrok je bil med 120-150 ml. Jaz mislim, da je najbolje, da začneš z gostim obrokom v času kosila. Zvečer naj otrok ne bi dobival goste hrane zaradi morebitnih krčev. Drugi obrok pa potem naslednji po kosilu. A imaš tiste recepte iz paparice? Če nimaš, mi privat javi svoj elektronski naslov in ti pošljem. Glede pijače, naš pije predvsem jabolčni sok od Fruteka ali Hippa, ker vsebuje veliko vitamina C,ki ga potrebuje zaradi slabokrvnosti. Sicer pa mu dajem Hippov čaj v granulatu (zeliščni, malinov, jabolčni). Pije pa tudi vse ostale Frutekove soke,bolj se držim tistih brez sladkorja. Na dan spije po 150 ml tekočine, poleg mleka. Piti mu dam, preden gre spat čez dan, ko se zbudi, po gostem obroku, če nori in je zadihan in mu je vroče,.... Npr. jedilnik, ko sem uvedla že dva obroka na dan: 9.00 - 180 ml mleka z rižolinom 13.00 - teletina z cvetačo, korenčkom, bučkami, koruzo, začimbe, malo soli in pire krompir ali bučke v omaki in pire krompir ali pečeni jajčevci z brokolijem.... 17.00 - banana, jabolko, keks, jogurt ali riževa kašica s slivami ali hruška, banana, keks 20.30 - 180 ml mleka z rižolinom Sveže sadje bi naj otroku začela dajati po 6. mesecu starosti, prej pa vse prekuhano. Veliko je odvisno tudi, če ima otrok kake alergije, mi imamo npr. atopični dermatitis, tako da imamo še dodatne omejitve. Upam, da sem ti kaj pomagala.[sm=rozica.gif]
|
|
|
|