Sofie -> RE: OKTOBERKE 2020 (7.4.2020 11:15:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: danny123 Jaz sem se pogovarjala s svojo ginekologinjo in je rekla, da tam kamor hodijo vse iz našega konca nuhalne ne delajo. No pa sem vseeno poklica tja in je rekla, da ni problema. Da jo delajo enkrat na teden. Je seveda privat in samoplačniško. Sem se s sosedo pogovarjala, ki je 17t. Je rekla, da se je najprej naročila in so jo potem poklicali in odpovedali. In potem še enkrat poklicali in potrdili. Baje, da so dobili od ministrstva navoodila, da lahko delajo nuhalno. In so potem na hitro klicali tiste, ki so bile tik pred zdajci. On jo je delala v 16t. Jaz sem naročena 14t2dni. Pa še mi je ponudila en teden kasneje. Zdaj čakam, da me od moje ginekologinje pokličejo kdaj naslednji teden imam pregled. Glede na to, da imam pol ure do zdravstvenega doma se moram zmenit tako, da imam pregled že zgodaj zjutraj in grem potem še v laboratorij, ker je treba bit tešč. Mi je pa svetovala, da se tisti dan pred odvzemom krvi izogibam sadja in ogljikovih hidratov, da ne bo problem potem zaradi sladkorne. Moja kolegica je že imela tako. Na prvem pregledu je imela 5.2 sladkor in so ji potem sitnarili celo nosečnost. Malo so živci naredili svoje, malo pa to, da ona ful sadja poje. No in potem je imela na kontrolah vedno okrog 4 ali manj in so jo nadirali, da strada otroka... Zdej pa bodi pameten... Preveri ali imajo licenco za NS. Ker to, da ti ponudijo še en teden kasneje je čudno. NS se dela do 13t6d. Kasneje ne.
|
|
|
|