Marogica -> RE: spanje v vrtcu (28.9.2005 22:56:22)
|
Otrok vas pa kar lepo "nateguje". Je zdrav, je sit , si mu prečitala pravljico in opravila večerni "ritual"? Če je tako-v posteljo, pa vsaj počivat, če ne spat in ne ob 22. uri temveč ob 20. uri. Potem tudi ni čudno, da je zjutraj utrujen in ne more vstat. Pač premalo spi. Naš je imel eno obdobje, ko je pri koslilu naredil dva grižljaja, potem pa je moral lulat. Ok, je šel-normalno, pa se je to zgodilo drugi dan, pa tretji, pa naslednji teden vsak dan, potem pa sem imela tega zadosti. Ko mi je zopet rekel, da ga lulat, sem rekla, da ni problema, naj se kar polula, vendar pri mizi. Seveda tega ni hotel in je normalno pojedel kosilo. Za informacijo-lulat je šel šele čez dve uri. In tega nikoli več ni naredil. Sedaj pride včasih pred kosilom k meni in me "obvesti", da je prej lulal. Poanta: otrok preizkuša, kako daleč lahko gre. Tudi vaš, vendr s to razliko, da se mu vi pustite. Če postaviš otroku meje, zaradi tega nisi slab starš, ravno obratno-dolgoročno bo otrok brez "pravil" zmeden, ker pač ne ve, kaj je prav in kaj ne. Samo ne v takšnih situacijah obsojati otroka. On ni čisto nič kriv. Mi starši, se moramo pogledati v ogledalo.
|
|
|
|