MacB -> RE: Julcki2020 (14.7.2020 23:35:55)
|
Božička čestitam, upam da ste vsi skupaj presrečni in zdravi. Kar se mleka tiče, ne sekiraj se. Glede na to, da sta tvoj pa moj dost na istem (moj imel 3150g in 51cm), smo dokaj podobni. Je pa res, da je veliko drugih spremenljivk. Naš zelo močno sesa, že od začetka. Vendar je na začetku shujšal za 250g. Ne se ustrašit, to je normalno. Mi smo šele tam 4-5 dan ugotovili kaj njemu paše in kako. Šele po kakšnem tednu pa je tudi on toliko pridobil na moči, da sesa dlje in več. Tako da zadnje dni šele dlje spi (beri 3-4 ure), trenutno je star 12 dni. Ko je bil star 8 dni je že imel 3080g, torej samo še -70g napram gramom ob rojstvu. Zdaj pa je sigurno že čez to. Na oko bi rekel da je okoli 3250, bomo videli jutri, ko pride patronažna stehtat. Pravi korenjak je že in boš videla, prelepo ti bo. Sva pa tudi prve noči doma uporabila 3x tudi formulo, ker enostavno mali ponoči ni zaspal, ker moji zmanjkalo mleka in bil lačen pa tečen, po formuli pa je spal 4 ure skupaj. Ker pri dojenju je najhuje to, ker ne vidiš koliko mali dejansko spije. Pa še to, moja uporablja nastavek od avanta, ker direktno na bradavico jo preveč boli. Če jo prsa bolijo, pa še z mašinco mleko spumpa in mu tako damo mleko kasneje s stekleničko. V glavnem, probaj čimdlje vztrajat pri dojenju, a če boli ali pa če mleka ni, se ne sekiraj. Bolj bo mali cuzal, močnejši bo in tudi prsa bodo več mleka proizvajala, saj bo mali s cuzanjem telesu dal vedet, da je povpraševanje, zato bo tudi proizvodnja stekla. Že zaradi tega vztrajaj, da sesa. Ne vem kak ste ostale, moja je rada sama in noče nobenega razen mene. Obiskov smo sicer imeli (oboji stari starši, eni sosedje in brat s punco) nekaj, a bolj na hitro, nekako ji ne sede. Zunaj smo bili že dvakrat, ker že približno veva kdaj bo mali spal in smo lahko zunaj vsaj 1 uro, če še ne več, a trenutno dlje kot 35-40min še nismo bili, vseeno greva raje prej domov kot da naju kje dobi nepripravljena zunaj. Zora, verjemi, da ne boš ja[sm=smiley36.gif] Boš imela druge skrbi, večinoma sladke. [sm=duda.gif] Zakaj pa carski rez?
|
|
|
|