Kate38 -> RE: Julcki2020 (21.6.2020 16:45:39)
|
Pozdravljeni še z moje strani. 😀 Sem vas pred kratkim začela malo spremljati, pa sem se odločila, da vam še kaj napišem. Sem prvič noseča. Trenutno sem v 37 tednu 5 dni, rok bi naj imela 8.7. Zaradi nosečniške sladkorne mi mislijo porod sprožiti prej (ginekolog mi je rekel v 40., mogoče celo v 39. tednu). Tako, da je še čisto malo do takrat... Za točen datum mi bo povedal v torek, ko imam spet pregled. Točno pred 1 tednom sem bila pozno zvečer že v porodnišnici, saj se mi je zdelo, da mi je popoldan malo plodovnice odteklo, pa se je potem ustavilo, no, zvečer sem opazila pa še kri na papirju, tako da me je kar malo panika zagrabila in sem se šla pokazat. Pa ni bila plodovnica - so mi naredili test, pa pregledali maternični vrat, ki je bil še čisto nezrel in zaprt (pregled sam pa hudo boleč 😟, me je še celo noč potem nekako šraufalo v spodnjem delu maternice, da sem komaj kaj spala), pa na CTG so me priklopili in videli, da je nekaj kontrakcij (samo čutila jih pa takrat sploh nisem). Mi je pa res prej cel popoldan fejst otrdeval trebuh. Tako, da so me poslali domov in mi naročili naj bolj počivam. Tako da, sem sama precej na trnih, iskreno me je strah poroda, kako bo vse potekalo, bolečina (sicer sem se odločila za epiduralno, pa vseeno)... Berem en kup zgodb, ogledala sem si že kar nekaj filmčkov na to temo, kar meni osebno pomaga v boju s strahom. Kako ste pa ostale s tem - vas je strah poroda ali ste bolj flegma?
|
|
|
|