Sparkles7
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty1989 Sparkles7 Čestitke za parček . Je fajn imeti eno punčko pri tolikih moških,haha. No super, da si malo delila svojo izkušnjo. Vem da tudi po porodu ni vse idealno, enim je celo huje kot pri samem porodu. Zanima me za te protibolečinske katero so ti pa dali, če mogoče veš? pa če si jih lahko dobila kadarkoli ne glede na uro? Pa so ti veliko pomagale? Sory ker veliko sprašujem, samo me zanima kako bi se odločila, ker ne bi zmogla iti v popadke brez vsega, to bi mi bilo najbolj grozno od vsega. Hvala Naty Ne, žal ne vem katere protibolečinske tablete so mi dajali. To je bilo sicer po porodu, zjutraj pri viziti mi jih je vedno zdravnik napisal, se ne spomnim če je bila ena na dan ali dve. Ampak je bilo dovolj, da v porodnišnici ni bilo tistih ta hudih bolečin (sem pa seveda težko sedela, vstajala ipd)... ampak razbolelo se je pa potem doma brez tablet. Doma sem imela pa samo Lekadol, kar pa itak ni delovalo. Za porod sem sicer imela v mislih tudi epiduralno, ampak sem potem bila brez, ker je šlo vse kar na hitro... Imela sem tudi občutek, da babice raje vidijo da si brez epiduralne, ker lažje spremljajo kaj se dogaja s tabo in tvojimi občutki. Dali so mi potem že v porodni neko protibolečinsko injekcijo, ampak težko rečem kolikšen učinek je imela Bi mogla probat še brez, da bi lahko povedala Ampak saj pravim, meni porod ni bil tako grozen, ga imam v spominu kot lepo izkušnjo. Mali je imel sicer zelo velik obseg glavice, zato sem tudi pomoje bila tolk velik šivana. Tko da se zdej pri dvojčkih tolažim in psihično pripravljam, da bo porod (pač če bo naraven), itak lažji, ker bosta manjša in bosta lažje šla ven Rodila pa sem drugače v NM. Mehčalca jaz nikoli ne uporabljam, ker imamo sušilca. A tudi če ga ne bi imeli, mehčalca za baby cunjce sigurno ne bi uporabljala. Se mi res zdi to sama kemija, ki pač ostane na oblačilih kot nek mehak filter in se mi zdi logično, da ga odsvetujejo. Prašek imam pa Persil sensitive gel - ga sedaj uporabljam praktično za vse stroje, edino za bele dam včasih navaden prašek. Za vsa oblačila uporabljam sušilec, tetra plenice smo od začetka nekaj časa likali, potem ne več. Tudi kar se kozmetike tiče smo mi uporabljali res minimalno, tudi kože mu še sedaj praktično ne mažem. Je pa seveda odvisno, če ima otrok kakšne problem, občutljivo kožo... Mandljevo olje smo imeli (po potrebi v banjo, za namazati suho kožo od začetka, za namazati temence in jih potem čez par ur počešeš med umivanjem, za kaniti na krpico ob čiščenju pokakane ritke), kremo Dr. Pasha (za ritko in za ostalo kožo, mi je odlična), za vneto ritko Sudocrem, šampon bomo imeli sedaj od Afrodite (uporabljamo sedaj pri starejšem in so mi fajn zadeve) in mislim da je to to. Ja, kar se tiče seznamov je res hitro vsega preveč... Ampak je pa težko, želiš imeti pripravljene stvari in prvič res nimaš občutka kaj lahko dokupiš kasneje... Tetra plenic recimo mi nismo veliko rabili, ker ni nikoli polival in bruhal. Lahko bi jih. Bom pogledala če imam še kje seznam... Pa še ostale stvari malo pokomentiram... Sama recimo nikoli nisem imela bolečih oziroma občutljivih prsi v začetku ali med nosečnostjo. Tudi nisem imela občutka, da so se mi med nosečnostjo kaj povečale, ali pa pred porodom ni bilo še nič izcedka... Tako da sem se sekirala, če bo mleko... In evo, sem dojila malega 23 mesecev Noge mi še nič ne zatekajo, tudi prvič mi niso. Križ me zelo matra, to je moj glavni problem. Tako da moram kar počivati. Če mi uspe se že dopoldne malo uležem, ker če pridem do kavča šele popoldne, me že vse boli. Se res trudim, da se pazim in počivam vmes, ker me je pri dvojčkih res najbolj strah prezgodnjega poroda. Mal_ čestitke za opravljene izpite!! Naj bodo še rezultati super in si zaključila Mi smo končno začeli urejati sobe, da prestavimo spalnico, mali dobi svojo veliko posteljo in sobo... Potem pa lahko začnem pripravljati in prati cunje, ker bi glede na to da sta dva res rada imela kar prej pripravljeno. Imam pa res velik trebuh, in tudi občutki so čisto drugi kot v prvo :D Sem imela v porodnišnici v Lj še tisti kontrolni pregled po morfologiji, sem se počutila skoraj kot da pašem tam med nosečnice, ki so bile že skoraj s popadki v čakalnici Drugače je bila kontrola načeloma ok, ampak tista lisa v možganih je še čisto majhna in so dali za vsak slučaj še en pregled čez 4 tedne. Imam pa v ponedeljek test za sladkor Bom dva dni prej malo pazila kaj pojem. Aja pa v torek (ko bom 24t1d) se grem pa cepit tisto obnovitveno proti oslovskemu kašlju za nosečnice. Hvala tisti, ki je to omenila. Res nisem nikjer drugje zasledila tega. Mi je pa pediatrinja zelo priporočila cepljenje, sploh glede na to da bosta dva in da gre naš mali septembra prvič v vrtec (oziroma to bomo skoraj sigurno itak za par mesecev prestavili)... Evo, pa sem se še jaz razgovorila Ko si vzamem čas, se me ne da ustavit
|