jabuk
|
Oj, pa nimam lih nekih izkušenj s porodom. Ginekolog me je dan pred rokom poslal rodit, ker sem imela preeklampsijo. V porodnišnici me je pogledala ena ginekologinja in rekla, da je najbolje, da rodijo danes. Jaz sem želela počakat še vikend, pa je rekla, da se lahko marsikaj zgodi čez vikend (da ni varno) in da je bolje v petek roditi, kot pa čez vikend, ko je manj zaposlenih. Tako so me poslali na klistir- nisem zdržala niti 10s, britje...Potem sem prišla v sobo, bila sem sama v sobi (in partner), dobila umetne popadke (niso znali uporabiti mašine , ker je bila nova in je moj mož skupaj s sestrami bral navodila :D ), ena druga ginekologinja me je pregledala, vmes ti na silo s prsti širijo vrat (to ful boli), s temi popadki se nisem nič odpirala, zato so mi predrli vodo (en študent je to počel, mu ni šlo, je potem ginekologinja) pa še zmeraj nič, in potem se je ginekologinja odločila, da grem na CR, sem morala podpisati izjavo. Vmes med popadki sem dobivala smejalni plin in sem se ful smejala-vse mi je bilo smešno, pa za CR se nisem mogla podpisat lepo. Vmes enkrat je prišlo do menjave sester. Ko sem prišla v operacijsko, je rekla ta ki operira, a spet še en CR pa bila je ful jezna- operirala me je pa lepo. Potem med zbujanjem so mi na hitro dali otroka, da sem mu dala lupčka in odpeljali. Super, da je bil mož z mano, ker ko sem imela CR, ga je on pestval. Baje je otrok s CR ful hitro zunaj, edino traja to, da se mama zbudi...Cel potek je trajal od dopoldneva, pa do 18ih. Mož je bil ful jezen, ker me ni smel obiskat, ker so obiski do 18ih...Sem pa bila v porodnišnici 5 dni. Ko so mi prvič pripeljali sina je spal in so me potem nahrulil, da bi mogla zbuditi in nahranit, men nihče ni nič povedal, jaz sem ga pač pustila spat....Moje izkušnje :)
|