|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
3.2.2019 14:15:21   
Jetkarmak00
Mene je drgac zmer bl strah... Hehehe. Zdej se bliza vedno bolj ta termin kmalu.. Ko bo porod lahko kadarkoli.. Zdaj sem že 33 teden.. Če tako pogledm dnevi kar tečejo.. Ravnokar bo terminsko obdobje.. Vvsak dan zdaj mislm da bodo kakšne drugače, mogoče nove soremembe, znaki?Prej nism nikoli razmislala o tem. Zdej pa mam vedno bolj to v glavi... Sploh kako bo tako velika glavca k že 8cm meri prišla skozi luknjico, ki je še pri spolnih odnosih včasih ozka😄😄😄😄😄😄... 

Brcik pa jaz ne čutim več kot sem jih.. Niti preštet jih ne morem, ker so samoše pretegi kot valovanje trebuha.. Očitno je proti koncu tako.. 
Mismasek.. Dobro vem kako ti je ko ti otrdeva trebuh skos. Hehhee. Meni tudi.. Samo a ni hecno, da ne moreš ločit met pravimi popadki in temi lažnimi.. Kako mi lahko trebuh res otrdeva že od nekje 18tedna, vsak dan. Vsak dan so krči.. Ampak še vedno sem v enem kosu.. 😁😄 Jaz se za trebuh otrdevanje in krče sploh ne zmenim več. Samo kaj ko sploh nam prepoznala potem tapravih.. 😤😁

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
3.2.2019 15:19:40   
TissaBaby
Mikuzka, dobrodosla! 🙂 Ja na Fb sta dve skupini aprilcic 2019. Malo pobrskaj. Pogoj za vkljucitev je vpis pdp-ja. S kje pa si drugace? 22.2.bo srecanje v Lj. 
Mismasek... super, da je otrock ze noter. Si ze v 30.tednu? No... tudi ce si... vseeno naj bo vsaj se malo noter. 
Jetkar... vprasaj mami od cesa fleki. Jaz imam skoraj vsa oblacilca rabljena, pa ni nobenih flekov. Ce bi bli, bi stran vrgla, ce bi bilo zelo opazno. 

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
3.2.2019 18:25:17   
Jetkarmak00
Tissa.. Kaksno srecanje? A boste sle na pico? 😁😋 Hehehe..
Jaa sm vprašala.. Neve.. Ne spomni see.. Smo še enkrat oprali pa ne gre dol.. Nvm kaj bi to lahko bilo? Ker so cunje par let stale v skatli? 🤔

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
3.2.2019 21:29:58   
Mišmašek
Ja ravno danes sem 30. teden. Kako srčanje mate to? Sem tudi jaz firbčna 😉

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
3.2.2019 21:33:31   
TissaBaby
Naj bi se malo dobile tiste, ki čakamo aprila. Neki pojedle, se kaj pomenile, mogoče našle kakšno sovozičkarico :). Meni se zdi super, če si tak družaben tip.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
4.2.2019 9:00:45   
jabuk
Olja.
Jaz pa ne bom mogla iti v šolo za starše, ker sem zbolela. Tak, da si bom kar z youtube pomagala...Ne vem, če se mi bo dalo iti v 9.mesecu na to šolo, ker je v mojem ZD ni in bi se morala kar peljati. Bi morala iti prej, ampak sem imela toliko dela v službi, da sem pozabila in kar naenkrat je bil januar.
Jaz sem tudi zdaj že v 8.mesecu in tudi malo razmišljam o porodu. Čudno je, prvič sem rodila s CR in še počutim, kot da sem prvič noseča. Se mi zdi, da sej imam še več kot 1 mesec in pol do poroda, po drugi strani pa lahko rodim že čez 3 tedne..Nikoli ne veš.
Men je rekel ginekolog pred 1 mesecem, da če otrdeva trebuh vsako Uro, je to vredu. 

Neposredna povezava do sporočila: 1606
4.2.2019 13:31:24   
Cvetnilist
Jaz sem imela danes pregled 31t2d in ni bilo nič posebnega, samo merjenje trebuha in poslušanje srčka. Potem je sledil pogovor z ginekologinjo, v glavnem nič posebnega. Sem pa dobila napotnice za še zadnjo preverjanje za toksoplazmo. Imam pa naslednji pregled 4.3. in takrat bom imela tudi ultrazvok, je rekla ginekologinja, da bova preverili kako dete raste. Me pa zanima, če imate tiste, ki vam merijo trebušček. mere enake tednom v katerih ste?
Drugače pa mi je tudi danes sestra povedala, da so bili moji podatki podani naprej patronažnim sestram in da lahko pričakujem v kratkem klic. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
4.2.2019 15:33:26   
jabuk
Sem šla gledat v knjižico in piše, da ko sem bila 30t6d, je bil trebušček (S/F) 30cm, tako da se nekako ujema...:)

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
4.2.2019 17:57:01   
Jetkarmak00
Meni tega ni še nihče meril. Mi naredijo ultrazvok. Pomoje je to isto zanesljivo če se ujemajo mere s tedni. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
4.2.2019 17:57:31   
Jetkarmak00
Kako pa se to izmeri? Da si doma izmerim.. Če se da.? 

Neposredna povezava do sporočila: 1610
4.2.2019 18:23:21   
jabuk
Meriš od vrha sramne kosti do maternice. Jaz ne vem kje je maternica, ginekolog pa pretipa pa ve-nekje gor je. 

Neposredna povezava do sporočila: 1611
4.2.2019 19:02:51   
Cvetnilist
Meni se ne sklada trebušček s tedni zato sprašujem ampak ni ginekologinja nič komentirala, da kaj ne bi bilo ok, ker je pa vseeno vedno tu neki. user posted image Je pa tudi res, da imam maternico vzadaj in da mogoče tudi zato malo manjši trebušček. Čeprav meni se sploh ne zdi majhen haha. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
4.2.2019 19:54:49   
TissaBaby
Joj, meni te cifre nič ne pomenijo in niti nočem, da mi. Če je kaj narobe (in včasih tudi, ko ni user posted image ) že povejo ;). Jaz imam jutri pregled. Sem pa ugotovila, da bom imela zdaj drugo G do konca, kar mi ni lih waw, sam tako je, če je prvotna na porodniškem :).

No, jaz sem bila do zdaj res fajn, danes me pa kar neki zbada nizko dol, ob dimljah. Mogoče je tako obrnjen, da nekako moti. Bomo videli, če bo jutri boljše.

Neposredna povezava do sporočila: 1613
4.2.2019 19:59:47   
Cvetnilist
Jaz se načeloma tudi držim tega da se ne obremenjujem s ciframi ampak pač tak me je zanimalo kak je s tem, če bi se pač to moralo ujemat. Ne mislim se pa res niti približno obremenjevat s tem, povsem zaupam svoji ginekologinji in verjamem, da ve kaj dela. user posted image To je čisto razumljivo, da ti ni prijetno, tudi meni ne bi bilo, če bi mi jo tik pred koncem zamenjali. user posted image
Drugače se pa to zbadanje tudi pri meni pojavi občasno, verjetno je to nekaj normalnega za te tedne. Na trenutke se mi zdi kot da bi mala tudi kihnila v trebuhu in sicer čisto zraven materničnega vratu. Ne vem pa če je to sploh mogoče, ma katera podobne izkušnje? user posted image
So se mi pa pojavili tudi že občasni krči oziroma bi naj to bili lažni popadki je rekla ginekologinja. Pač ko se pojavijo je rekla, da je fajn da počivam.

Neposredna povezava do sporočila: 1614
4.2.2019 20:22:23   
jabuk
Sem šla gledat v materinsko od sina in sem imela pri 33t,  s/f 36cm...Tako, da se mi pri sinu ni skladalo :)

Neposredna povezava do sporočila: 1615
4.2.2019 20:27:17   
Cvetnilist
Hvala Jabuk, da si pogledala. user posted image Verjetno je to čisto odvisno kje nosiš otroka, kak je v trenutku merjenja obrnjen itd. Sem pa prepričana, da če se ginekologinji karkoli ne bi zdelo ok, da bi rekla in tudi ukrepala. Malo sem vas samo povprašala o tem, ker sem nekje prebrala, da bi se naj velikost trebuha skladala s tedni in me je zanimalo kako to dejansko izgleda v praksi.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
5.2.2019 16:11:16   
Jetkarmak00
Tissa, sem klicala v porodnišnico za "sestanek" o epiduralni pa to, če je kaj potrebno in kje se dobi kakšne informacije. Pa mi je rekla, da nimajo sestankov, da samo ob prihodu povem da bi rada EA, in to je to. 

Neposredna povezava do sporočila: 1617
5.2.2019 16:40:02   
TissaBaby
Resno? No, potem pa tako 🙂.
Danes sem imela pregled. Vse ok. Sem ful vesela. Je ze obrnjen z glavo dol. 

Neposredna povezava do sporočila: 1618
5.2.2019 16:58:50   
Jetkarmak00
Ooo lepo. Lepa novička. Ti je delala ultrazvok? Vedno pregledajo če je dovolj plodovnice in tko. Saj prav hehe :)
Katero teden si zdaj 29t?

Neposredna povezava do sporočila: 1619
5.2.2019 17:19:15   
TissaBaby
Ja,ga je pogledala ja, še enkrat potrdila spol, na hitrco pogledala srček in ostale organe. Vprašala sem jo, kako je obrnjen, izmerila mi je še trebuh. Ful sem vesela, da ne rabim nič dodatnega, ker zdaj je vedno nekaj bilo, tokrat pa bp :). Mi je že všeč nova nadomestna G. Sem v 28.tednu. Zadnja med vami :). Naslednjič mi še enkrat preverijo za toksoplazmo in hepatitis B, pa za železo.

Včeraj sva odkupila rabljeno lupinico, danes sem pa dobila iz Aliexpressa 1. tetra velikanko, je ful lepa in mehka, se že pere, baje je prispel tudi prvi dojilja moderček user posted image , moram preveriti spet nabiralnik. Aja, pa igralni center že imava, pa kupila sem mu ninico, pa par nogavičk. Joj, komaj čakam ga držat v rokah :).

Neposredna povezava do sporočila: 1620
5.2.2019 18:27:17   
Jetkarmak00
To pomeni da si že popnih 28 tednov ali si še v 27t in nekaj dni?
:)) 
Lepo lepo. Ja tud men so fajni ultrazvoki. Nebi zdržala brez in se zadovoljila samo z morfologijo potem pa več kot 10-15 tednov nič. Čisto drugačen filing ko zveš da je vse ok in ga pregleda :) 
Boš v LJ rodila ane? A kaj razmišljaš o lajšanju bolečin (umtiva, ea, smejalni plin itd?) 

Neposredna povezava do sporočila: 1621
5.2.2019 20:45:20   
TissaBaby
28. teden 4 dni. Meni vedno vsaj hiter ultrazvok nardijo. Glede poroda sem ful zmedena. Bi v Lj, ampak z moznostjo, da me ne priklopijo takoj na umetne, ctg, itd. Bi se rada gibala dokler gre. Mah, tezko se je odlocit, ce ne ves, kake vrste bolecina je to. Ce bom, bom ea verjetno vzela. Razn ce bo ze prepozno. Bi rada sla tja cim kasneje. Sam spet odvisno od ful dejavnikov. Ce ti voda odtece, moras itak takoj tja. Bomo videli. 

Neposredna povezava do sporočila: 1622
5.2.2019 21:03:33   
jabuk
Hehe Tissa, to pomeni, da si v 29.tednu :)...Men je to mož pol leta razlagal, da sem dojela, da ko si noseča 2 dni, da si v 1.tednu :D

Men so dali umetne popadke in mi je smejalni plin pomagal. Sestra je pa prav tako dobila umetne, pa prav, da ji smejalni ni nič pomagal...Ja za ea je treba kar prej reči, ker če si prepozen, ne prime več. Jaz sem hotela brez vsega, pa v lj so me čudno gledal, ubistvu so me bolj kot ne prepričevali, da naj nekaj vzamem,  zato sem pa potem vzela smejalni plin, drugih metod sploh poznala nisem neki. No, saj ti dajo en list za prebrat tudi med porodom, pa se mi ga ni dalo- je mož bral. 
Zdaj pa ne vem, jaz samo upam, da bo vse naravno, da ni nekih umetnih pa cr.  

Neposredna povezava do sporočila: 1623
5.2.2019 21:27:44   
TissaBaby
Jabuk, opišeš malo bolj svojo porodno izkušnjo? So ti pazile presredek, kako je ta plin deloval nate?

No, jaz sem oprala ta veliko tetra iz Alija in je super. Fuuuul je mehka, ful fajn material in total kjut. Dam link, če kateri prav pride: https://www.aliexpress.com/item/Muslin-Baby-Blanket-70-Bamboo-Super-Soft-Baby-Swaddle-For-Newborns-Lovely-Wraps-Baby-Bath-Towel/32827218094.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.53dca046GAOL4W

Čakam še 2 veliki barvani in še manjše potiskane. Aja, jaz sem izbrala to rumeno z medvedki :).

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
5.2.2019 21:55:49   
jabuk
Oj, pa nimam lih nekih izkušenj s porodom.

Ginekolog me je dan pred  rokom poslal rodit, ker sem imela preeklampsijo. V porodnišnici me je pogledala ena ginekologinja in rekla, da je najbolje, da rodijo danes. Jaz sem želela počakat še vikend, pa je rekla, da se lahko marsikaj zgodi čez vikend (da ni varno) in da je bolje v petek roditi, kot pa čez vikend, ko je manj zaposlenih. Tako so me poslali na klistir- nisem zdržala niti 10s, britje...Potem sem prišla v sobo, bila sem sama v sobi (in partner), dobila umetne popadke (niso znali uporabiti mašine , ker je bila nova in je moj mož skupaj s sestrami bral navodila :D ), ena druga ginekologinja me je pregledala, vmes ti na silo s prsti širijo vrat (to ful boli), s temi popadki se nisem nič odpirala, zato so mi predrli vodo (en študent je to počel, mu ni šlo, je potem ginekologinja) pa še zmeraj nič, in potem se je ginekologinja  odločila, da grem na CR, sem morala podpisati izjavo. Vmes med popadki sem dobivala smejalni plin in sem se ful smejala-vse mi je bilo smešno, pa za CR se nisem mogla podpisat lepo.  Vmes enkrat je prišlo do menjave sester. Ko sem prišla v operacijsko, je rekla ta ki operira, a spet še en  CR pa bila je ful jezna- operirala me je pa lepo. Potem med zbujanjem so mi na hitro dali otroka, da sem mu dala lupčka in odpeljali. Super, da je bil mož z mano, ker ko sem imela CR, ga je on pestval. Baje je otrok s CR ful hitro zunaj, edino traja to, da se mama zbudi...Cel potek je trajal od dopoldneva, pa do 18ih. Mož je bil ful jezen, ker me ni smel obiskat, ker so obiski do 18ih...Sem pa bila v porodnišnici 5 dni. Ko so mi prvič pripeljali sina je spal in so me potem nahrulil, da bi mogla zbuditi in nahranit, men nihče ni nič povedal, jaz sem ga pač pustila spat....Moje izkušnje :)

Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?