BibaBubaBaja.
|
Pozdravljene vse skupaj. Sem spremljala od začetka malo, samo sem pa drugače aktivna na fb skupini, le enx oktobra sem objavla en post, kjer sem tudi omenila o razkritju spola (bi kao kolegi pripravili), ampak je vse splavalo po vodi. Sva izvedela spol sama prej, ker sva hotla tašči povedat, da bo fantek, preden je nažalost umrla (5 let boja z rakom, od septembra lani dalje paliativna oskrba doma, na koncu že morfij, umrla 30. novembra, tako, da se 1. vnukeca ni včakala, stara 56 let). Ampak okej, rešila se je krvavih muk, saj je bilo grozno gledati, ker so jo kemoterapije zdelale do zadnjega, operacije niso bile možne. Torej skratka. PDP sem imela 18.4., 1. ctg tudi ta dan, kazalo popadke, vendar jaz jih čutila nisem, zato sem šla domov z navodili, da pridem ob popadkih, katere bi redno čutila, nazaj, ampak malo prej. Zakaj? Čista zadnjična vstava do zadnjega, odklonila sem zunanji obrat, motivirana sem bila za naravni porod. Še isti dan ob 11 zvečer se začnejo popadki, do 5 zjutraj na 10 min minutni popadek, tako da sem ob pol 6 bila že na ctg-ju v Murski. Sprejem v porodno, klistir, spet ctg gor (hotla sem vodni porod ampak zaradi zadnjične lege tudi to splavalo po vodi in sem cel čas morala ležat). Moji popadki normalni, odpirala se normalno, vseeno dobila umetne ob 10 nekje ter 2 šusa dolantina (sem bla mali zadetko), epiduralne nisem imela, niti nisem hotla, vmes mi odtekla voda, bolelo me je zadnjo uro kritično, ampak z odlično babico ter s partnerjem in malo kisika predihala popadke vse do 12:50, ko se je začelo. Okrog mene je bilo valda 10 ljudi, tudi anestezistka pripravljena, če bi zaradi komplikacij trebalo CR. Trije potiski in mali je bil na meni :D Neprecenljiv filing, ko veš, kaj si zmogla pri 1.porodu, ko ti vse babice ploskajo, da sem upala it v to, počutila sem se kot v nebesih, jokala, smejala, v glavnem, tak bi rodila še 10x. Seveda, pohvale celi ekipi v MS. Tako, 19.4.2019 ob 12:55 sem rodila fantka, z imenom ERIK, 3190g, 49cm, edina komplikacija, rahla, je bla ta, da so ob spuščanju ritke v porodni kanal in nato iz kanala na prostost prvo pokukala jajčka in sem jih jaz ob popadkih precej stisnila skupaj parx, tako, da je bošček mel 3 dni jajčka zatečena, smo mu davali obkladke. Tolažim se s tem, da je itak bilo dva dni pred veliko nočjo, pa so vsi barvali jajčka, zato je Erik tudi mel malo modrikasto rdeča :D (mali, sorry, če boš kdaj to prebral :D). In seveda danes je naš fakin mali razigran fant, ki je polno dojen, pridobiva na teži zadost, raste kot trava v dolžino, drugi teden nas čaka ceplenje, krči ga še malo mučijo, ampak hvalabogu antiflatu in vetrovnim kapljicam, da nas rešijo tu pa tam jokeca, pritiskanja, šraufanja v vampeku. Se bom probala potrudit pri sodelovanju, če pa je kera od vas v skupini aprilčic na FB pa tak ve, kdo sem :) Lep večer pa lahko noč
|