minanaa
|
Živjo, Apik, naslednji petek bo en dva tri tu, tako da bosta kmalu lahko videla malo pikico. Jaz sem drugače kar ok, počasi sem se nekako unesla v "dieto". Dajem v narekovaje, ker prehrane same po sebi nisem veliko spreminjala (sem že prej jedla ogromno sveže zelenjave, sadja, stročnic itd.), bolj sem spremenila način prehranjevanja. Ne jem več zgolj zajtrka in potem prvi topli obrok ob šestih zvečer (vmes pa štukanje s piškoti, khm ), ampak se poskušam držati petih obrokov na dan. Za zajtrk, malico, večerjo jem bolj ali manj podobne in preizkušeno ok reči, tako da si bom sladkor merila večinoma po kosilu ali pa po kakšnem novem obroku, ne več 4x na dan. Najtežje mi je omejevati testenine in razmišljati, če vnašam dovolj beljakovin (sem vegi). Jaz sicer mislim, da telo samo sporoča kaj najbolj potrebuje. Tako da če ti takšna hrana tudi sicer ustreza, mislim, da ni potrebe po prevelikem sekiranju. Itak bo pa zelo kmalu konec tegale prvega trimestra in baje, da je potem kar lažje, da se tudi apetit malo povrne. Jaz s tem sicer nisem imela kakšnih posebnih problemov . Od dodatkov jemljem poleg multivitaminov s folno (oz. s folatom) še železo (sem pred pol leta izgubila večjo količino krvi in sem kar od takrat ostala na kuri, tudi sicer sem slabokrvna), pa omega 3 (super za razvoj možganov) in kalcij ter magnezij. Vem, da se mnenja glede teh dodatkov ful razlikujejo, ampak jaz mislim, da vsega se z današnjo prehrano na žalost ne da dobiti, razen če bi jedli res striktno organsko, bio in eko, domače pridelano, neprocesirano. Kar pa dvomim, da je za večino izvedljivo. Ja, pri nama pa zdaj že res skoraj vsi vejo. Razen v službah še ne in s tem se mi tudi ne mudi ravno. Najprej sva povedala družini, so bili vsi navdušeni. Po nuhalni, ki je bila super, pa so itak komaj čakali, da raztrobijo naprej. Sem bila kar malo jezna, ko sem pomislila kdo vse že ve, medtem, ko midva še nisva povedala niti svojim prijateljem. No, zdaj vejo tudi oni, ker se mi je zdelo, da nima več smisla skrivati in bolje, da zvejo od naju, kot pa od kar nekoga. Je pa definitivno to, da se zadeve tako hitro razširijo in razvejo še en dodaten pritisk zame, ker me že itak skrbi, da bo vse v redu. Uff, sem se razpisala .
|