|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   toksa
27.9.2005 11:13:51   
Nataša31
POzdravček punce!

eno vprašanje glede tokse. Znaki? Tok sem huda,da mam tako pozno pregled (v 13.tednu), kaj pa če bo kaj narobe? mal berem forum, pa me vsakič bolj zaskrbi zaradi tako poznega pregleda...Groza. Lahko greš na preiskave prej. pa še danes se mi je na VRATU pojavila grozno boleča bula, verjetno mozolj. Auuu! Itak pa sem dobila mozolje, nenormalne po hrbtu.
Pozdravček!
Taška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: toksa
27.9.2005 11:45:18   
mml
Pri zdravih odraslih lahko poteka toksoplazmoza brez kakršnihkoli znakov in simptomov...občasno se pojavijo povečane bezgavke na vratu ali v pazduhah, ki lahko ostanejo povečane več tednov. Redko kdaj je ob tem še blago povišana temperatura tam nekje do 37.5 C. Večin se okuži ne da bi zbolela. Problem je seveda, če se okužiš v nosečnosti, ko ravno tako ne veš, da si se okužila, problem pa je v tem, da parazit, ki povzroča toksoplazmozo, brez problemov prehaja shozi posteljico in lahko okuži otročka. Sicer je v prvem tromesečje tveganje za prenos okužbe najnižje, so pa posledice najbolj izrazite, največje tveganje za prenos je, če se mamica okuži v tretjem trimestru, vendar so takrat posledice okužbe na otročku najmanj hude.

Upam, da ti je kaj koristilo

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2005 12:39:27   
DrejcDrejc
Juj,pa imaš res blazno pozno prvi pregled. Jaz ne bi tako dolgo zdržala, do takrat bom imela ravno dva pregleda in nuhalno za sabo. Groza, kakšnega ginekologa pa imaš... Na prvem pregledu ti vzamejo par vzorcev krvi in vode in eden izmed krvnih testov je tudi za toxo. Če si jo že prebolela, potem verjetno ni nevarnosti, sicer se pa vseeno pazi, previdnost pri mucah ni odveč, sploh pri tistih, ki so na prostosti in se lahko vsak dan česa nalezejo od drugih muc. In ne delaj z rokami v zemlji, travi ali pesku, kjer lahko kakakjo muce, pa pridno si umij roke, če imaš stik z mačkoni. Nikakor ne moreš vedeti, če se okužiš s toxo, saj so znaki podobni kot pri kakšnem prehladu, lahko jih pa še opaziš ne (ali pa delaš zmeraj paniko zaradi malih znakcev).

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2005 12:50:50   
*zvezdica*
Men se pa na splošno zdi, da imamo čist prepozno preglede..no, vsaj večina. Prvič sem bla na pregledu v 8. tednu...pa mi niso čist ničesar vzel...ne krvi, ne urina...samo navaden ginekološki pregled + ultrazvok (pa še to čisto po naklučju, drugače ga en bi imela). Zdaj sem pa naročena v 12. tednu na ultrazvok...in šele takrat mi bodo dali datum za pregled. Se pravi, da ravno nekje v 15. tednu. Men je to res mal čudno. Po drugi strani pa opozarjajo kako je treba že takoj zdraviti slabokrvnost, pa zaradi toxoplazmoze.....pa v začetku 4. meseca ti šele kri vzamejo. Pa rečte če ni to mal skregan z logiko !?? Grrr sem kar razpenjena ko na to pomislim!

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?