|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje v vrtec
27.9.2005 11:03:27   
metka
Zdravo! Naša Maša naj bi šla čez dobr mesec na uvajanje user posted image . Stara bo 11 mesecev. Malo me skrbi ker se še dojiva. Poskušala sem,da bi se navadila samo zjutraj in zvečer pa mi ne uspe. Tudi čez dan zaspi samo pri meni - seveda z dojenjem. Imamo namreč pravega scrkljančka user posted image . Ima kdo kakšen predlog?
                                                                       Metka 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje v vrtec
27.9.2005 11:51:38   
JakaKK
Oh, he sekiraj se... Tudi moj je bil star 11 mesecev ko sem odsla v sluzbo, totalno odvisen od dojenja, pa je cisto brez problema zdrzal. Ko me ni bilo, pac ni bilo dojenja... to je vedel... in niti enkrat ni zajokal ali drugace pokazal da bi se dojil... Je pa res, da je v trenutku ko me je zagledal, planil name in sva se morala podojiti. KAr pogumno!

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2005 12:04:39   
Pinga
Situacija mi je precej poznana.
No pri nas je bilo tako, da je šla pikica v jasli, ko je bila stara 11 mesecev in kar precej odvisna od zize. Tako sem jo podojila zjutraj preden sem šla v službo in ona v vrtec, ko sva prišle domov ( okrog 15.00 ) , še prav odklenit nisem mogla, je že htela met zizo, potem zvečer obvezno, pa tudi ponoči. In tako vsak dan. Počasi smo začeli ukinjat tisto dojenje po prihodu iz službe in sicer tako, da sem jo takoj, ko sva prišle domov zamotla v neko igro. Naslednje odvajanje je bilo ponoči, ko sem ji rekla, da zizike več ni, lahko pa pride k meni na trebušček. Kar se tiče nedojenja se je obneslo, ampak še zdaj ko je stara 29 mesecev še mi pride spat na trebušček. Tak da tu priporočam kako drugo obliko tolažbe. No brez pretiranega joka nam je tako ostalo samo še dojenje zvečer, kar pa nam je uspelo letos na morju ( zvečer malo dalje zunaj, pa je pogosto zaspala kar v vozičku ) in tako smo se pri 26,5 mesecih nehali dojit.
Če pa si v skrbeh kako bo zaspala v vrtcu brez zize, naj te potolažim, da bo zaspala tako kot zaspijo vsi. Mislim, da doma še predobro vejo, da dobijo to kar želijo, v vrtcu pa tega ni, pa vseeno gre.
Boš vidla, vse bo še Ok, res pa je da mi starši včasih malo preveč kompliciramo.

Lep pozdrav.

Petra

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2005 12:40:47   
SaaS
Tudi midva začneva drug teden z uvajanjem v vrtec. Do enajst mesecev pa mu manjka slaba 2 tedna. No, dojiva se sicer samo zjutraj in zvečer, čez dan ne. Toda tudi mene malo skrbi, ker podnevi (okoli12h) zaspi samo pri meni v naročju... in nikakor drugače. In še to glasba zraven, pa zibanje. Kar se tega tiče scrkljan do konca! Res ne vem, kako bo v vrtcu. To, da bo brez mene, se ne boljim toliko, kot to kakšne bo zganjal, ko bo zspan in ne bo znal zaspati.
Po mojem ima vsaka mamica kakšne skrbi, ko gre mali v vrtec. Ampak ni kaj. Tam otroci po moje hitro pogruntajo, da se vzgojiteljice ne da okoli prsta navit tako kot mamice, haha..

(odgovor članu Pinga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2005 16:02:35   
Ajnaa
Žal nimam odgovora zate, me pa zanima kakšne nasvete boš dobila, ker bom kmalu na istem.

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2005 21:25:33   
Anja167
No, mi smo pa stari 14 mesecev in imamo zelo podobno situacijo: dojenje zvečer, ponoči, zjutraj in podnevi pred spanjem. Med uvajanjem je bilo vse tako kot običajno, dokler sva hodila domov takoj po kosilu - ko sva prišla domov in je bil Enej zaspan, sva se podojila, stisnila in je zaspal. Potem ko je začel spati v vrtcu, je pač to dojenje odpadlo in ga nič ne moti - no ja, razen ponoči se zdaj mogoče doji še večkrat kot prej. Zaspal je podnevi največkrat skupaj z mano, zdaj zaspi vzgojiteljici v naročju in ga potem odloži v posteljico, pa spi OK, mogoče malo manj kot doma, ampak spi, to je važno. Ker spi vse večkrat le enkrat na dan, dnevna dojenja postopno odpadajo (včasih me še vrže na finto, ker si popoldne mane očke, in mislim, da bi šel spat, potem pa samo pomalica in je čudežno spet buden user posted image ). Torej, sprejel je stanje, kakršno je, in ni moč opaziti, da bi mu bilo hudo narobe.
Mene je, podobno kot tebe, metka, tudi že celo poletje skrbelo, kako bo, ampak nama sprememba nikakor ni znesla. Se ni pustil drugače uspavati pa pika. Potem je moj mož odločil, da brezveze, da se vnaprej pripravljava in se matrava, ker bo itak moral sprejeti zadevo, ko bo aktualna. In je res. Vzgojiteljica je rekla, da ga bodo že pripravili, da bo zaspal tudi drugače, ne samo v njenem naročju, tako da, če mene vprašaš, prepusti svoje strahove kar vrtcu, jo bodo že tam porihtali, brez skrbi. Saj znajo.

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2005 23:16:17   
metka
Hvala za spodbudne besede!! Zdaj pa na delo veselo. Čez par dni se oglasim, da povem kako napredujeva. LP user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anja167)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.9.2005 0:09:58   
andrejaz
Le sporoči kako bosta napredovala.
Midva bova na istem čez 2 meseca - s to razliko. da bo naš takrat star 15 mesecev.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu metka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2005 0:14:54   
metka
No par dni je okrog in pri nas našauser posted image  še kar vztraja pri njenem crkljanju. 
Dojiva se še vedno zjutraj in zvečer ,TO JE OBVEZNO!  Čez dan je še vedno prisotno crkljanje, ampak vedno manj!! Se pa vedno bolj pogosto dogaja,da mi zaspi v vozičku user posted image  . No ja rahel napredek user posted image . Do vrtca imava še 1 teden...   
Mogoče se malo manj sekiramuser posted image  user posted image , odkar sem prišla iz prvega  informativnega sestanka v vrtcu. Malo ste me potolažle veuser posted image user posted image user posted image user posted image ,  malo pa vzgojiteljica , ko nam je pokazala posnetke s "pripravami" na spanje v vrtcu ( dva otročka je potrebno zazibati, enega božajo po rokici, dva zaspita sama, enega uspavajo na žogi in podobno >>> ne verjameš dokler ne vidiš).
Danes na hitro toliko; čez dobr teden dni pa poročam o našem uvajanju. PAPA

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?