Anja167
|
No, mi smo pa stari 14 mesecev in imamo zelo podobno situacijo: dojenje zvečer, ponoči, zjutraj in podnevi pred spanjem. Med uvajanjem je bilo vse tako kot običajno, dokler sva hodila domov takoj po kosilu - ko sva prišla domov in je bil Enej zaspan, sva se podojila, stisnila in je zaspal. Potem ko je začel spati v vrtcu, je pač to dojenje odpadlo in ga nič ne moti - no ja, razen ponoči se zdaj mogoče doji še večkrat kot prej. Zaspal je podnevi največkrat skupaj z mano, zdaj zaspi vzgojiteljici v naročju in ga potem odloži v posteljico, pa spi OK, mogoče malo manj kot doma, ampak spi, to je važno. Ker spi vse večkrat le enkrat na dan, dnevna dojenja postopno odpadajo (včasih me še vrže na finto, ker si popoldne mane očke, in mislim, da bi šel spat, potem pa samo pomalica in je čudežno spet buden ). Torej, sprejel je stanje, kakršno je, in ni moč opaziti, da bi mu bilo hudo narobe. Mene je, podobno kot tebe, metka, tudi že celo poletje skrbelo, kako bo, ampak nama sprememba nikakor ni znesla. Se ni pustil drugače uspavati pa pika. Potem je moj mož odločil, da brezveze, da se vnaprej pripravljava in se matrava, ker bo itak moral sprejeti zadevo, ko bo aktualna. In je res. Vzgojiteljica je rekla, da ga bodo že pripravili, da bo zaspal tudi drugače, ne samo v njenem naročju, tako da, če mene vprašaš, prepusti svoje strahove kar vrtcu, jo bodo že tam porihtali, brez skrbi. Saj znajo.
|