violinski -> RE: Cepljenje proti vodenim kozam oz. noricam (27.9.2005 11:33:11)
|
Jaz sem mojo prvorojenko dala cepiti letos, konec junija - bila sem ponovno noseča in ne želim reskirat, da mali (2 meseca je sedaj star) dobi norice od nje, ki jih lahko dobi v vrtcu ali v stiku z drugimi otroki. No, pa ni samo to. Ker mala ob kakršnikoli bolezni dobi zelo visoko vročino (k sreči nima vročinskih krčev) in ima lahko to za posledico več tedensko okrevanje, se mi je zdelo smotrno, da jo cepim. Poleg tega pa sem bila glede reakcij mirna, ker na ostala cepljenja ni nikoli negativno reagirala. Cepljenje je res samoplačniško, mi smo plačali 17.000 SIT, cepivo pa je dobila samo ENKRAT. Možna je reakcija čez največ 21 dni - dobi kak blag znak bolezni (povišana T, kaka pikica tu pa tam), vendar v tem času ni kužna. Cepljenje pa je 'samo' 93% zanesljivo. Se pravi, 7% možnosti je, da zboli vseeno, če pa bo, bo to zelo zelo blaga oblika. Jaz sem zadovoljna, mala ni imela nobene reakcije. Glede na to, kakšni sva bili moja sestra in jaz ob tej bolezni (kot otrok), pa moja nečakinja tudi, bom pa prav gotovo dala cepiti tudi sina, seveda, če tudi na ostala cepljenja ne bo imel reakcij.
|
|
|
|