Jetkarmak00 -> RE: HANDLING - ali ga redno izvajate ? (24.1.2018 18:23:54)
|
Ti bom jaz odgovorila kako je bilo pri nas, pri mojem bratcu. Ko sem bila stara 20+ sem dobila bratca, in ker je bila mami že krepko čez 40, se ve da to niso ravno nsjlepša leta za nosečnost. Skratka, bil je tamali nedonošenček. Rojen v 32t. Ko je prišel iz porodnišnice po nekje 3 tednih, smo itak "morali" vsi izvajati handling, ampak ga nismo. Oziroma smo ga bolj poredko, kakor se je kdo spomnil. Čeprav ga naj ne bi do nevem katerega meseca dvigovali v pokončni položaj smo ga vseeno tako nosili. Ker je hodil tudi na fizio kot nedonošenček, so nas še bolj spraševali če delamo z njim tako doma, no pa nismo ravno. Zanimivo pa je bilo, da so nam tam dajali razne vaje dodatne!, ki pa jih nikoli nismo izvajali. Ko pa smo prišli naslednjič na pregled, pa so nas pohvalili, da nam gre super :) zanimivo ane? :) Shodil normalno, razvoj bil normalen in tudi zdaj nima čisto nobenih težav. Je pa mami rekla, da jo takrat, pred 25timi leti ko je imela prvo nosečnost, rekla da jo ni o handlingu noben poučeval. Tako da je ta handling bolj na novo.. Če pa ima otroček res kakšne težave, pa bolje da upoštevaš navodila vaj, ki ti jih dajo.
|
|
|
|