Dorotheia
|
Živjo! Za srečanje se lahko tudi samo 3 ali 4 dobimo. Saj je vseeno, ne rabi nas biti cel kup ane. Jaz lahko pridem tudi kam dlje od LJ. Mi ni problem. annnaa, hvala za info glede kuponkota - bom spremljala tudi tam, itak že tako na vsake tolko gledam. Ja, povsod (ali vsaj ca. 95% letalskih družb ima tako, da je karta za otroka do 2 leta brezplačna, plačaš samo nek del taks, ki pa je zanemarljivo). Tako, da bi jaz to izkoristila. Ful bi šla. Si želim že nekaj časa, da bi šli pozimi v toplejše kraje. Samo je vedno prišlo kaj vmes. Bom videla. Joj, naša je pa tak jedec. Kašic se mi zdi, da sploh ne mara ne vem kolko...ona bi jedla našo hrano (itak ji še ne dajem sicer). No, danes kuham domačo govejo juho (čisto malo soljeno inm začinjeno), pa ji jo bom pomoje dala malo. Zadnjič je jedla rogljiček pri atiju (ni filan). Pa babica ji je dala malo palačinke (nenamazane). Noro, je bila tako vesela. Sicer pa itak pazim še, da je hrano primerno njeni starosti. Vse ima rada, edino mlečnih izdelkov ne poje s takim užitkom kot ostalo, ampak poje pa vseeno. Ji recimo zamešam sadje z navadno skuto. Ali pa jogurtom. Res rada je, sem prav vesela. Zdaj mi je še piti začela malo bolj. Na morju. Ubistvu se je na morju ful stvari "uredilo" - se spomnete, ko sem razlagala, da se ji že od rojstva rosi desno oko. In sva bili pri okulistu itd. Nič ni pomagalo. Naj bi imela zožan solzni kanal in če ne bi sama to prerasla, bi morali na spihanje solzevoda, kar je ful neprijetno za otroka (ene dajo celo v narkozo, ker morajo biti čisto pri miru). No, pa nobene kapljice niso pomagale. Je bil mogoče teden mir, potem pa spet. Pa skoz rahlo vnet oček. Nonstop sem ji morala čistiti, ker se ji je vedno nabiralo. Še ko smo se vozili dol na morje, ji je ful ven teklo. Ko smo prišli na morje, se je vse ustavilo. Oček se je posušil in cel teden, ko smo bili dol niti enkrat nisem rabila spucat, nič ji ni teklo ven, niti se ji rosilo. Neverjetno. Sploh nisem upala reči na glas. Potem je še moj rekel, da se oček ji pa nič ne rosi več. Tudi zdaj, ko smo prišli domov ji zaenkrat še nič ne teče ven. Joj, upam, da je to to. Sam kar neverjetno ane. Čeprav je možno, da tudi časovno sovpada z vsem skupaj, ker se tam okoli letu, ko otrok zraste, tudi ta solzevod poveča in dostikrat postane kanalček prehoden. Ne vem, mi je vseeno, jaz pravim, da jo je morski zrak pozdravil, če je to to. Tudi sicer, vsem nam je ful koristila ta klima. Takoj, ko smo prišli domov, smo vsi dobili zabasane nosove itd. Joj,jaz obožujem morje, res. Tako, da bo še treba it. annnaa, glede gh se ne sekiraj, bo slej ali prej začela jest. Od kolegice tamala, ji tudi še pri 8 mesecih ni jedla nič (pa tamalo še dojila ni). Se spomnem, ko smo bili skupaj na morju, ker je rekla, da ne ve, kaj naj naredi. Samo določene kupljene kašice sadne ji je jedla. Potem pa se ji je odprlo čez ca. mesec dni, ko ji je začela ponujati to kar so oni vsi skupaj jedli in je tamala kar od enkrat postala ful jedec in je še danes pri 2,5 letih ful jedec. Meni je včeraj tamala padla iz kavča....vem, grozna sem. Sem se tako ustrašila, da mi je skoraj srce padlo v hlače. Samo roleto sem dala dol in hopsa. Joj, grozno sem se počutila. Pa skrbelo me je, če si ni kaj polomila, ker je ful čudno padla. Sem jo celo noč hodila preverjat. Groza. Drugače pa smo ok. Res je luštno zdaj, ko se jim tako svet odpira ane. Zdaj postaja res luštno, pa ful že komunicirajo z nami in kažejo svoj karakter. Naša tudi stalno kaj čeblja....veste, kaj najpogosteje govori - "ne-ne-ne-ne". To vedno govori, ko je lačna ali zaspana. Drugače, ko pa hoče kaj se pogovarjat pa govori "ta-ta-ta--ta" ali "da-da-da-da". Ma-ma še ne reče. Je pa ful dobra, ko že stegne rokice, če hoče k meni. Iiiii, na morju jo je ati nekaj imel in jo ni mogel ali znal pocrkljati, ko se je ona hotela...pa grem jaz mimo in ona steguje rokice proti meni. Iiii, stopila sem se. Pa ko jo primeš se cela prižema in me objame. Joj Sem vesela, da sem prišla na račun, ker se tavelik kot dojenček ni hotel crkljati...ona se ful bolj. Pa bolj je tudi navezana name. Upam, da v vrtcu ne bo težav. Se že zalotim, da razmišljam o temu. Ampak bomo že ane.
|