ronja -> RE: Kaznovanje v šoli (21.12.2017 12:09:13)
|
dan ima le 24 ur.....ne more jih imeti 25, pa če se človek na pol pretrga.... S tem se zelo strinjam, večkrat probala:D. Zame je vedno veljala tista od Zmelkovw: "... spet niso ugodili želji, da bi imel dan 32 ur" in od Bajage "daj bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu... noč je kratko trajala, a nama je trebala najduža na svetu..." Ne vem, ali je to zdaj in in moderno, verjetno res, ampak sama sem bila taka odkar pomnim. Vedno sem hodila na vse možne krožke, delala vse mogoče in bolj malo spala. Mislim, da je nekaj tudi v sami fiziologiji telesa, moje pač deluje na malo višji ravni adrenalina... Večinoma mi to dobro služi, samo vsake toliko zbolim, ko grem preveč čez. Dokler nisem imela otrok, nisem tolikokrat preforsirala, ker sem lahko kdaj potegnila spanje čez vikend, pa je bilo. Zdaj je to malo težje in malo več je "nujnih" opravil, ala kosilo:D in seveda več pucanja, zato se malo hitreje sesujem (pa določenih stvari zdaj ne mroem prelagat - npr. miklavž pride 6. in nimaš kaj, takrat moramo obesit nogavice, drugače ne bo nič prinesel;). Je pa stranski produkt tega, da nisi v službi, da nimaš neke dopoldanske obveze, kdaj točno moraš nekaj naredit (samo da narediš), zato seveda ti narediš vse tisto, kar je treba - valjda ne bo lubi jemal dopusta ali pa kasneje prihajal v službo, da pelje tamalo k zobozdravnici ali da pride na roditeljski ali pobere malega iz vrtca, pa ijh pelje na lutke, če sem jaz doma. Se pa teh reči nabere, sploh ko maš več otrok;). In če še ti nisi najbolj zdrav in imaš en kup fizioterapij, itd... in hočeš zraven dobro napisat vse prošnje za službo, pa hočeš it kdaj na obisk h komu, kjer imaš možnost zaposlitve nekoč (da zveš pravi čas za projekte, kjer bojo koga iskali, ker ko je zunaj razpis, je že malo prepozno, že imajo izbrane;), pa hočeš zraven poskusit kaj zaslužit z os. dop. delom, pa se zmeniš za kakšno izmenjavo storitev in tako pač delaš za določene reči, pa seveda otroke pobereš takoj, ko je možno in jim imaš kdaj doma, da niso oni v vrtcu, če ni glih treba... pa hočeš, da bi se vsaj njim splačalo, da si doma in jih kam pelješ ali narediš kakšno reč z njimi... no, potem mi lahko verjameš, da ti časa res ne ostaja:D. Fora je v tem, da hočeš izkoristit čas, ki ga imaš in hkrati naredit nekaj za prihodnost - in vsega skup se nabere, mogoče sem za tvoje pojme res neorganizirana, ampak v reali mi velikokrat rečejo ravno obratno... Ko si v službi, delaš za prihodnost že s tem, da hodiš v službo, z otroki si takrat, ko prideš domov in nimaš niti možnosti drugače, pa še prošenj ti ni treba pisat. In tebi pobere otroka babica, recimo - no, zdaj verjetno že sama pride;). To pravim, da padejo stvari na druge ljudi in ti je v bistvu lažje, ker si 8h nekje, kjer lahko delaš to, kar imaš za delat, ni ti treba delat 10 stvari hkrati in letet non stop nekam, ker veliko tega naredijo potem drugi. Meni se zdi, da ga mam zdaj skoraj več časa - ne mislim na splošno, tega je vedno 24h, ampak samega divjanja je manj, ker mi ni treba otrok peljat v vrtec/šolo in velikokrat ne grem jaz ponje, ni mi treba pregledat žnj oglasov, da ne bi kakšnega spregledala, ni mi treba pisat prošenj, ni mi treba it na vse šolske zadeve, ne padejo vsi zdravniki name... Se kar nabere;). In ko se malo razdeli, je veliko lažje, tudi če dodaš 8 ur dela/dan;). In ko si na bolniški, ker ti ne dovolijo delat (ne zdravniki, ne šefi), da ne boš še vseh ostalih okužil, dejansko ležiš, ker se moraš čim prej pozdravit, da boš čimprej v službi. Prej pa nisem, ker ni bilo tako važno, a bom zdrava par dni prej ali kasneje, je bilo bolj važno, da naredim ostalo;). Vem, da ni najbolj pametna logika, ampak tako je bilo. So prednosti službe;). Je pa res, da imaš manj časa za otroke in da jim to ni glih vseeno in se pozna. Ne bi pa rekla, da več divjam zdaj, ker imam manj opravkov, veliko prevzamejo drugi, če si v službi, ker drugače pač ne gre. Edino škratki od dedka mraza težko kaj naredijo dopoldne, to je pa res:D. Ampak večino so itak vedno delali ponoči in to se verjetno ne bo nikoli spremenilo;). Dopoldne tisti 2,5 h ni bilo nikoli dovolj časa, da bi kaj naredili in vse še pospravili za sabo:D.
|
|
|
|