belacebela
|
Živijo, po dolgem času se spet oglašam. Sem malo potihnila, ker sem imela kar malo stresno obdobje. Lepo je videti, da se je naša skupinica v tem vmesnem času lepo povečala. Kakšna dva tedna nazaj sem v izcedku opazila malo krvi in seveda bila takoj prepričana, da se ponavlja lanska zgodba. Sem šla kar takoj na urgenco, kjer so ugotovili, da se mi je malo odluščila posteljica in predpisali so mi Dabroston, izogibanje prevelikim naporom in nič SO. Od takrat sem potem 10 dni živela v strahu in stresu kaj bo pokazal prvi uradni pregled. Res se mi je odvalil kamen od srca, ko sva na ultrazvoku videla našo malo pikico, z močno utripajočim srčkom. Dabroston moram še vedno jemati, za vsak slučaj, zdaj pa res upam da bo vse ok. PDP imam 19.4., tako da pridem na vrsto za nuhalno v prvem tednu oktobra. Je pa ta nosečnost čisto nekaj drugega, kot tista lani. Lani razen lakote nisem imela posebnih težav, letos pa so znaki kar konkretni. Verjetno tudi zaradi teh tablet. Mamicadvehfantkov: Tudi mene dajejo stalne slabosti, sem brez apetita in energije, pa na delu se tudi jaz res težko skoncentriram in posvetim svojemu delu. Na srečo tudi jaz ves dan presedim za računalnikom, ampak zadnjič sem morala prav na odrto okno malo svežega zraka predihat, ker je bila slabost že kar konkretna. Imam tudi jaz kar napihnjen trebuh in sem tako vesela, da se je malo shladilo in se lahko malo bolj ohlapno oblečem Komaj čakam, da mine prvih 12. tednov, da potem malo lažje zadiham in mi seveda ne bo potrebno več skrivati pred vsemi. Nathalie1: Moji znaki so bili pa tako-tako. Imela sem trojčke in za dva bi lahko rekla, da je bil SS (v 5. in 7. tednu) - imela sem rjavkast izcedek in potem sta se na ultrazvoku videli dve prazni GV. Tretji je pa pridno rasel v svoji GV in sem šele na nuhalni (v 13. tednu) izvedela, da se mu je srček ustavil v 11. tednu. Nobenih znakov, nič. Samo občutek sem imela kakšen teden pred nuhalno, da je nekaj narobe. Šele, ko sem izvedela, je očitno moje telo dojelo in začelo proces. Začeli so se krči in krvavi izcedki, dokler ni bilo tako hudo, da sem morala sredi noči na urgenco. Večinoma je šlo samo ven tam na urgenci, ampak so mi potem naredili še abrazijo. So poskušali na živo sčistiti, pa se bila bolečina premočna. Ampak če ti G pravi, da je vse ok, potem ne skrbeti. Držim pesti, da bo vse ok.
|