Marogica -> RE: televizija: da ali ne??? (26.9.2005 23:23:07)
|
Sama sem mnenja, da Tv ni tako kot pred 40, 50 leti, ko poleg nekaj šovov in pocukranih ali vojni filmov ni bilo videti ali se naučiti kaj dosti. Danes je situacija seveda drugačna. Mislim, da sta kanala kot Discovery in National Geographic lahko zelo poučna, pa tudi marsikatere oddaje na različnih kanalih so zelo dobre in poučne.(gledam predvsem nemške kanale) Osebno mi reality-oddaje niso všeč, ker je mnogo reality dobro zrežirano, pa ni o neki realnosti kaj dosti za čutit. Osebno se mi zdi Sanjska ženska/moški bedast šov. Sem gledala na RTL 5-6x, na Popu sem pa samo za nekaj minut "pokukala", pa sem morala preklopit, kajti bila je zeloooooo slaba kopija nemške različice(najbrž prihaja to iz Amerike?). Mislim, pa da na otroka ne vplivajo v tem smislu negativno, ker ni neke agresivnosti, pobijanja ali nemorale. Po drugi strani, pa si današnja mladina (mogoče) jemlje vzgled po vseh teh ljudeh iz TV, kar negativno vpiva (anoreksija...) Pa najbrž brez Tv ne bo šlo v prihodnosti, še manj pa brez PC-ja, kjer je situacija v bistvu enaka. Lahko pobereš dobre ali slabe stvari in jih "realiziraš". Zato jaz še vedno vsako večer(po TV-ju in Pc-ju) berem knjige, ki me vračajo v neko nostalgijo in mi dajejo notranji mir, preden zaspim.
|
|
|
|