darlene89
|
Živjo punce, jaz imam eno vprašanje. Sem v 10t nosečnosti, bolj natančno 10t in 4d. V 8t sem kar naenkrat dobila zelo močne krče, ki so trajalo cca. 10min in se je potem ulila kri. Ker je to moja prva nosečnost sem bila prepričana, da gre za splav in sem takoj tekla na urgenco, saj je bila sobota zvečer. Tam so mi naredili UZ in ugotovili, da je vse brez problema, otroček je zdrav, ravno prav velik, maternični vrat normalen. Dežurna G mi je napisala recept za Buscopan in Dobraston in predlagala bolniško, do naslednjega pregleda pri svoji G, ki je bil čez dva tedna. V teh dveh tednoh se je stanje popolnoma umirilo, krvavitev sploh več ni bilo, krči so ponehali po enem tednu. V soboto sem imela pregled pri svoji G in je bilo tudi vse ok. Otroček se lepo razvija, naredila mi je celo 3d UZ, kjer se je lepo videlo, da otroček lepo miga z rokicami in nogicami. Kri in voda ravno tako BP. Potem, pa, ko sem omenila službo mi je rekla, da me ne misli poslat nazaj delat in da grem sam direkt na porodniško. Ko je videla moj zmeden obraz je samo rekla, da naj se ne sekiram, da bodo oni že našli zamenjavo zame in da si nosečke zaslužimo počitek in razvajanje in zakaj ne bi to tudi izkoristili. Hmmm... Sej sem zelo vesela, da imam tako skrbno G, ki jo ne rabim prosit za bolniško, če jo resnično potrebujem, vendar bi jaz raje delala, kot bi bila doma. Seveda, če s tem ne ogrožam sebe ali otroka. Zdaj sem malo zmedena, jaz se počutim odlično, nimam več krčev, tudi slabo mi ni več in bi vprašala svojo G, če bi lahko delala vsaj polovični delovno čas, moj pravi, da ne drezam in da če mi je rekla, da moram bit do konca doma, najbrž ni brez razloga. A je imela kakšna od vas podobno izkušnjo? Ker mi je grozno bit doma, če se res počutim super. Čez dva tedna imam pregled in bi jo vprašala, če bi lahk šla v službo sam potem se bojim, da si bom očitala če bi se kaj zgodilo? Pa še moj mi vzbuja slabo vest :(. Sej vem, da kompliciram, sam tko to je, ko si en mesec doma. Pač, se ti mal zmeša 😁 Ufff... vidim, da sem se precej razpisala, upam, da bo vsaj ena prišla do konca z branjem 😁 Lep pozdravček vsem!
|