upka -> IVF z darovano spolno celico (10.3.2017 12:36:33)
|
Pozdrav vsem vam, ki upate. Tudi jaz sem! Celih 6 let že. Sedaj bi ime UPKA spremenila v NAVELIČANKA, pa se ne da... Prvo sem zanosila pred postopkom umetne oploditve naravno. To je bil za naju res čudež po treh letih čakanja. Drugič ni šlo in razlog: nepojasnjena sekundarna neplodnost. Z mano in mojim naj bi bilo vse ok. 6-krat sva bila na IVF v Sloveniji, pa tudi v Avstriji. Problem je ta, da nikjer ne uspejo celice. Mogoče 1 do 2 na postopek, v Avstriji celo 3, vendar se ni še nič prejelo. Naj povem, da ima oz. jih je imela ravno take težave tudi moja dve leti starejša sestra. Stari sva 37 in 39. Naredili so nama tudi osnovne genske raziskave. Naj bi bilo vse ok. Tudi ona je bila na IVF 6-krat. Potem so ji svetovali, da gre v tujino po darovano žensko spolno celico. Včeraj sta se rodila moja 2 nečaka!!! Zdrava, lušna. Nosila ju je do konca nosečnosti brez kakršnih koli težav. Tu se sedaj začne stiska, ki jo najbrž razumete lahko le ve, ki upate... Čisto do konca me razjeda, tudi jaz bi rada zanosila!!! Moja deklica ima sedaj že 7 let. Naj povem, da sva s partnerjem vmes imela tudi obdobje, ko sva se popolnoma prepustila ideji, da bova očitno ostala pri enem otroku. To je bilo nekje zadnje 2 leti, dokler ni zanosila moja sestra. Sedaj me res črviči in razjeda. Želja po otroku je sedaj postala velikanska! Zelooo si želim, da bi tudi midva s partnerjem poizkusila z darovano žensko celico in to sem povedala tudi partnerju. Zelo na hitro me je zavrnil in obrazložil, da darovane celice ne more sprejeti, ker bo potem vedno gledal na otroka, da nama oz. meni ni podoben... Joj!!! Naj povem, da sva imela v času umetnih oploditev zelo dober odnos in naju oz. najin odnos okrepilo. Sedaj pa me je zavrni z dvema stavkoma in ne vem kako naj s tem shajam... Kako naj ga prepričam v to? Je to sploh v redu, da ga prepričujem? Ima kakšen smisel? Mogoče imate ve idejo, misel... Hvala vam vsem!
|
|
|
|