Dorotheia
|
Evo, jaz že iz pregleda. Tako slabe izkušnje pa že dolgo nisem imela. Sem prav živčna še zdaj. Sem imela pregled kao pri sprejemnem zdravniku, ker naj bi bil moj v času pregledov (torek) na dopustu. No, nihče mi ni povedal, kateri zdravnik me bo pregledal (sem vprašala sicer, samo prejšnji teden niso vedli še kao). Včeraj sem izvedela v laboratoriju, da bo ena ginekologinja in sem šla včeraj tudi vprašat sestro, če lahko pridem kaj prej. Mi je rekla, da ta ginekologinja redno v tako visoki nosečnosti tudi pošilja na ctg in naj kar pridem malo prej, vzamem pri njej danes še karton in grem pred pregledom še na ctg. No, jaz vse to naredim. Pa sem že takoj dobila pošiljko negativne energije od babice, ki je prišla iskat, da zakaj ji ni nihče javil, da čakamo na ctg (meni pa je sestra danes rekla, da bo ona javila, ker ni bilo nobenega na informacijah). Sem samo debelo pogledala (nisem navajena takega tona tam). Sem rekla, da mi je bilo rečeno, da se jim bo javilo, da če se jim ni, pa jaz ne morem vedet. No potem me je priklopila na ctg in spraševala malo, če sem že kdaj rodila, koliko prej, kake izkušnje, kdaj imam rok itd. Vse sem ji povedala. Potem še materinsko knjižico bere in "ugotovi", da sem v prvo pa rodila 2 tedna pred rokom. Jaz pa sem ji to 2 min nazaj povedala. Pa da zakaj sem na ctg, kdo me pošilja itd. In ji povem, da sem pri sprejemnem zdravniku, ker je moj ginekolog na dopustu in da me je sestra kar poslala naprej. Je bila očitno zmedena. Gre ven in 5min zatem pride v sobo skupaj z mojim ginekologom (nič mi ni bilo jasno). Ampak vsaj en, ki je prinesel dobro umirjeno energijo v sobo. On takoj pozdravi, vpraša, kako sem in kako gre. Ga pozdravim in vprašam, če ni na dopustu in mi hoče on odgovorit, pa babica vsa tečna, češ kaj ga motim, da se mora najprej ona z njim pomenit. WTF, res??!! Pa kaj je s folkom resno. A lahko človeka pozdravim. Tako sem bila živčna, je še moj ginekolog debelo pogledal. No potem je dejansko kar on šel čez izvide in ctg je bil tudi ok. Pa zato mi reče, da ne rabim iti do sprejemne ginekologinje. Hvala bogu resno. Me pustijo še 5 min na ctg in pride babica na koncu, me odklopi in če do roka ne rodim imam v petek pregled pri njih v ambulanti, triažo (to sem prvič slišala). Pa jo vprašam, če je ambulanta mišljeno to, kjer sva midve. Me spet nadere, da ja, da kaj mi ni jasno. Amm, kako pa naj to vem. No, ni se mi dalo iti na njen nivo, ker se trenutno poskušam ne vznemirjat. Drugače bi se mi zmešalo in bi se samo dreti začela pomoje, haha. Mi reče, da naj samo sestri povem, da ne rabim iti na posvet k tej ginekologinji in da naj preveri, če imam pravo napotnico za triažo naslednji petek. Ok, grem do sestre, ki me že hoče odpeljat k ginekologinji, pa mi sploh ne pusti, da ji dopovem, da ne rabim nadaljnega pregleda. Komaj sem ji povedala. Me spet da čakat, ko je dojela, kaj ji hočem povedat. In ko pride nazaj, ji vse še 1x razložim in da naj mi samo preveri, če imam pravo napotnico za triažo oz. ambulanto naslednji petek. Je gledala, pa mi direkt pove, da ne ve. Pa je rekla, da bo že moralo biti ok in me pošlje domov. Aaaaaaa, resno. Če do petka ne rodim in se izkaže, da napotnica ni ok, potem resno, bom znorela, ker ne bom hodila iz enega konca na drugega. To si pa res preveč dovolijo, pa načeloma nisem občutljiva, res pa je, da ponavadi pričakuješ korekten odnos. Pismo, kot da sem se sama naročila na pregled danes. Noben nič ne ve, nobene komunikacije med njimi. Groza res. Upam, da bo ob porodu bolje. Od prvič imam lepo izkušnjo, tole danes je bilo pa katastrofa. Ahhh, kako ste ve? Aja, je pa dete še vedno z glavo dol, tako da super. Vsaj ena fina novica. Zdaj pa ne vem. Res bi rada, da že rodim. Vsi svetujejo spolne odnose, meni pa res ni trenutno, ker me vse dol tišči. To res pomaga sprožit porod? Ahh...malo se moram umirit in razmislit, kako čem izkoristit današnji dan. Kako ste ostale?
|