|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
16.8.2017 7:45:15   
Tara9
Tudi moja sodelavka je rodila v Lj v medenični vstavi. Tudi njena izkušnja je super, ni bilo posebnosti, je bilo pa tudi pri njej polno ljudi v porodni, in sicer v pripravljenosti, kar jo sploh ni motilo, pravi, da se je še bolje počtila.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
16.8.2017 11:29:15   
souldancer
oj oj. Se še jaz javim po reeeees dolgem času. Na začetku sem še klepetala, potem sem se pa čisto polenila :S. AMpak super, da se ostale niste in je ta forum ostal aktiven user posted image ....
Kot vse, tudi jaz počasi finiširam....še 2 tedna imam do PDP. Včeraj in danes sem pripravila stvari za v P - za bejbija, pa za starejša 2 sokce in prigrizke, ko me bosta obiskala...pa seveda zase, kar potrebujem - predvsem za nego bradavic po porodu :) Poroda se ne bojim sploh...bolj me je strah krčenja maternice (ki je z vsakim porodom bolj boleče) in razpokanih bradavic. Ampak bomo tudi to preživeli :)
Dete je drugače že kar nekaj časa na glavi, ampak bi, tudi če ne bi bilo, želela roditi naravno. CR si res ne želim....
Nič, to je to....srečno teh zadnjih nekaj tednov....pa se zdaj še kaj javim. Računam, da se mi je spet odprlo user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
16.8.2017 14:11:32   
annnaa
Sem tudi jaz iz pregleda. Punca je pridna, je še vedno na glaviuser posted image . No, zdaj pa res upam, da se ne more več obrniti (v petek bom 36. teden)! Vse je OK, plodovna voda je čista in jo je zadosti (materničnega vratu mi ni gledala). Pri starejši sem ta čas že imela ne čisto plodovno vodo in sem pol rodila pred 37. tednom. Upam, da ta ne čaka do roka, hehe.

Kdaj ste dobile napotnico za rodit in za rešilca? Meni je ni dala danes. Sem tudi pozabila jo vprašat. Bom najbrž jutri poklicala in vprašala, kako je s tem.

Super, da ste se oglasile še ostale punce user posted image

Vijolica8 tudi jaz imam prijateljico, ki je rodila v medenični vstavi in je bilo vse brez problema. Rodila je v Celju, ampak je bila drugo-rodka. Prvo-rodkam v Celju ponavadi odsvetujejo tak porod. Ti se pa kar sama odloči. Ko sem se jaz recimo s svojo ginekologinjo pogovarjala, je ta rekla, da ona bi mi predlagala CR. Tako da, če te je strah takega poroda, potem se naroči na CR, če ne pa pojdi v porodnišnico, ki izvaja take porode po nasvet. Sigurno ti bojo vse razložili. Tej prijateljici so rekli, naj pride v porodnišnico, ko dobi popadke in se bodo glede na osebje odločili ali bo lahko naravno rodila in seveda kako bo otrok ležal. Kakorkoli se boš odločila, bo to zate najbolj prava odločitev! user posted image

Uuuuu Dorotheia si že daleč s tedni. Še malooo, pa bo user posted image tu!
Glede vrtca, pa te popolnoma razumem. Ene vzgojiteljice res niso rojene za to službo. Moja je imela super vzgojiteljici, s septembrom dobi najbrž drugi dve. Je pa ena grozna včasih nadomeščala eno od niju. Sploh ni pozdravila, ne mene, ne tamale, ko sva prišli v vrtec. Sem najprej mislila, da je kaka čistilka. Res je bila kot ena kura tam v igralnici. Ne vem, kaj se je dogajalo potem, ko sem jaz šla. Hčerka kakor jo je vidla, je začela jokati in mi govorila, da noče it v vrtec. Srčno upam, da ne dobi nje v prihajajočem šolskem letu.

Lepo bodite!

(odgovor članu souldancer)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
16.8.2017 14:26:43   
Dorotheia
Punce hej!

Vijolica8
, če si želiš roditi vaginalno v medenični vstavi, potem poskusi. Se mi zdi, da moramo vztrajat pri tem, kar čutimo in mislimo, da je prav.
Jaz še malo ja. Vsakič, ko me začne kaj špikat, upam, da je to to, potem pa se vse umiri. user posted image Bo že, ko bo pravi čas. Upam, da se dete samo odloči priti, da ne bomo potem na koncu morali umetno sprožiti. Če pa bo to, pa tudi ok. Poskušam se pripraviti s pozitivnimi mislimi, ker vem, da mi to pomaga. Kakorkoli bo, bo ok.

Pa bila sem prepričana, da si v porodnišnici plačam "nadstandardno" sobo oz. da sem sama v sobi, pa zdaj nisem več tako prepričana, da to potrebujem. Sem si rekla, da bom čim manj komplicirala, tako da pomoje ne bom šla v to. Razen če bo porod zelo naporen in težek in si bom res želela samo mir (kolikor ga pač lahko imaš). V prvo bi mi to prav prišlo, zdaj pa mislim, da ne bo potrebe. Tistih par dni bom že preživela tam in nadejam se, da bo mogoče kaka super mamica z mano v sobi (v prvo nisem imela te sreče).

Jaz imam jutri laboratorij, spet oddam urin in se tehtam. V petek pa posvet pri ginekologu. Bomo videli, kako bo.

Imam pa eno vprašanje, razmišljam že za naprej - ta D3 vitamin. V porodnišnici dobiš napotnico za Plivit, če se ne motim (vsaj jaz sem v prvo dobila za to) in je znan po temu, da zelo povzroča krčke pri dojenčkih. Kako boste ve z dodajanjem vitamina D3 vašim dojenčkom? Jaz sem v prvo potem zamenjala recept in plačala za Oleovit, ki občutno manj povzroča krče (preverjeno). Zdaj sem razmišljala, da bi kar v lekarni kupila D3 - se dobijo prav probiotične kapljice z vitaminom D3 in naj ne bi povzročale krčev. Kaj mislite glede tega? Probiotiki pa itak na začetku prav pridejo, dojenčkom pomagajo. Tako, da če kmečko razmišlja, bi bila to super rešitev. Se motim?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
16.8.2017 14:35:24   
annnaa
Jaz sem v prvo imela nadstandardno sobo in mi je bilo ful fajn! Tudi zdaj upam, da bo fraj in da jo dobim. Sem bolj samotarska, hihi. Ko sem jaz rodila, so bile same tujke po sobah (predvsem albanke). Nimam nič proti njim, sam kaj veliko se z njimi ne bi mogla pogovarjat, pa na obisk tudi pridejo cele familije, kar meni nekako ne ustreza. Najbolj bom srečna, če bosta popoldne prišla samo ati in velika sestrica, dopoldne pa moja starša. Vsak po svoje, ane!

Mi smo ji devali oleovit kaplice, tudi tej bom dajala te kapljice. One res povzročajo krče!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
16.8.2017 16:30:20   
Tara9
Oooo me veseli, da je tema zdaj proti koncu spet malo zaživela, lepo da se javljate tudi ostale, kr tko naprej.

Dorotheia naj dan d hitro pride, vsekakor je vse bližje, pomoje boš kae odprla našo sezono. Pozitivne misli pa res delajo čudeže. Tudi jaz si želim naravno sproženega poroda in pa ekspresnega in tako bo a ne user posted image .

Annnaa super za pregled in glavično vstavo, načeloma naj bi zdaj tako ostali, ampak najbolj zihr je na porodu user posted image , saj bo, dosti akrobacij. Te nadstandardne sobe so v dezgih porodnišnicah najbrž? Mislim da je Lj nima al imam napačne info? Jaz sem sicer imela super cimre, s katerimi smo še danes v stiku in se tudi vidimo, tko da upam, da bom spet te sreče. Sem bila pa v prvo tko čustvena in hormonska, sem tako pogrešala mojega, kot da ga ne bom ne vem koliko časa videla, tokrat bom pa najbrž za hčerkico jokala, ampak saj vse mine.

Glede vrtca imam tudi sama slabo izkušnjo, zato je trenutno tamala doma, sicer je bila v zasebnem vrtcu, upam da dobimo javnega in da bo bolje.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
16.8.2017 16:44:31   
me83
Pozdravljene punce.

Vidim, da smo se vse 2v1,... jaz imam tudi komaj 19.9 pdp, ampak ker sem prvega rodila v 36 tednu, se meni to mojo pricakovanje poroda vedno ze prej zacne user posted image je pa res da tokrat zaradi selitve nimam se cisto nic pripravljeno,... danes sem si komaj sla po toto krpice, pa vlozke za po porodu,... jutri imam pregled, me prav zanima kaj bo,... nazadnje pred 3 tedni mi je namrec rekel, da je ze vse zmehcano user posted image

me pa ze kar malo stiska zaradi poroda (predvsem zato, ker nimam se nic pripravljeno) user posted image sicer pa upam, da se ponovi drugi porod (sem rodila v 1.5h od prihoda v porodnisnico,.... pa se to ne bi sla ce mi ne bi 2x po kapljicah odtekla voda in me je ginekolog na rednem ginekoloskem pregledu kar v porodnisnico poslal se pokazat). No saj v prvo tudi ni bilo tako hudo,... razen tiscalnikov,... sem jih imela 3h pa nisem smela potiskat, ker se nisem bila dovolj odprta,... to mi je pa res en tak cuden, bolec obcutek,... telo ti pravi potiskaj, ti pa moras zadrzevat,... noro,...user posted image

aja glede popka - meni so pri drugem otroku (pred skoraj 3leti) rekli, da se popek vec ne cisti z alkoholom, ampak le z fiziolosko,...
ritke tudi nisem pri nobenem mazala,... baje ce enkrat zacnes "za vsak slucaj" se kremic vec ne resis user posted image tudi z milom nikoli ne umivamo,... razen ce sta otroka res blatna in umazana user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
16.8.2017 17:50:10   
Član123
Hej punce, pa je tudi za mano pregled. So me dali na ctg, in je sestra preseneceno ugotovila, da je dete z glavico ze popolnoma v medenicni vstavi. Tudi ginekologinja mi je dala napotke, kaj moram narediti, ce se naslednji teden vec ne vidimo. Haha, jaz se nisem ready, dete pa ocitno ze. Sicer ima se veliko plodovne vode in prostora za migat, tako da mi ni jasno, kam se ji tako mudi. Upam, da ne bo imela prevec buskaste glavice. So me kar malo prestrasili, jutri bom se preostalo preprala in ves dan likala, blagor meni user posted image . No, na sreco sem bila prej pridna in sem skoraj vse nabavila, tako da mi je vsaj obisk trgovin prihranjen user posted image

Kot je meni znano, v Lj ne mores biti sam v sobi, poleg tega pa na obisk lahko pridejo zgolj oce in sorojenci in nihce drug. Ce nisi sam v sobi, se mi zdi to prav. Joj, letos nas je pa res veliko nosecnic, ze samo danes sem nas pri ginekologinji nastela vec kot deset (pa vse smo v zadnjem mesecu). To bo pestro user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
16.8.2017 18:20:41   
Tara9
Član123 kako to misliš, da je v medenični vstavi? Se je obrnila na rito al si mislila, da se je že tako nizko spustila? Sklepam da slednje. Joooj pa ve ste res že cisto na koncu, se mi zdi, da sem jaz med zadnjimi, imam rok 21.9. tko da me vseeno še nekaj tednov čaka. Imam občutek, da se moji punci, tako kot tudu prvi, ne bo nič mudilo.

Mi smo 2,5 let nazaj dobili navodila, naj popek najprej čistimo z alkoholom, tako da bom kot rečeno kar oboje imela doma. Z mili in kremicami ne pretiravamo, ampak koristimo pa vseeno, najbrž se pa res rita hitro navadi in je bolj občutljiva, čeprav (trkam) nismo nikoli imeli težav, upam da tudi z drugo ne bomo.

Ja v Lj te res lahko obišče samo partner in otrok, ne vem pa kako je z enojnimi posteljami, ali sploh so na voljo? Jaz upam na dobro družbo tudi tokrat, da čas hitreje mine. Res se težje spi, ampak jaz sem bila v prvo tako polna hormonov in adrenalina, da tudi v čisti tišini ne bi spala.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
16.8.2017 18:24:30   
Tara9
Ehhh enojnimi sobami ne posteljami sem mislila user posted image .

Aja glede kapljic, tudi mi smo imeli Oleovit in bom tudi tokrat kupila, nekaj casa smo koristili tudi od Jamisson firme in tudi ni bilo težav s trebuščkom.

Annnaa kdaj pa imaš naslednji pregled? Jaz tudi še nimam napotnic, predvidevam, da dobim naslednjič, torej čez 2 tedna. Se mi pa zdi, da sem v prvo prej dobila in da so zadnjič malo pozabili, ker je bila gužva.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
16.8.2017 18:39:33   
Član123
Tara9, kot sem razumela, je z glavico ze tako nizko, kot so otrocki pred porodom. Tudi ginekologinja na uz ni mogla izmeriti obsega glavice, ker je dete tako nizko spusceno. Sestra se je salila, da grem lahko ze kar rodit (karkoli ze to pomeni). Upam, da ne se tako hitro. Ko sem to mojemu po telefonu povedala, je bil slisati vznemirjen, pricakuje se vsaj dva tedna miru. Tako da ne vem, kaj naj pricakujem. Ni bilo pa na ctg zaznati nobenih popadkov, tako da cakam da dan d. Hehe, upam, da to pomeni, da bo hiter porod user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
16.8.2017 19:02:48   
annnaa
Tara9 naslednji pregled imam čez dva tedna, 31.9, ko bom en dan pred 38 tednom. Se mi zdi bolje, da bi prej dobila napotnico. Bom v petek vprašala, ko izvem tudi rezultate za streptokok. Imam nekako občutek, da bo dete prišlo avgusta.

V Celju je samo po ena nadstandardna soba na vsakem oddelku (pri nedonošenih in donošenih otročkih). Kako je pa drugje, pa ne vem. Če bo tak navsl septembra, bo tako najbrž zasedena. Zato pa še upam, da bo konec avgustauser posted image !

Maja2014, kako se pa ti držiš z dvojčki?

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
16.8.2017 19:26:01   
Tara9
Annnaa tudi jaz imam 31.8.ctg, bom pa 37tednov, midve sva ravno en teden narazen. To imaš zaradi prvega poroda občtek, da bo dete pohitelo? Jaz si tudi želim kak teden prej, ampak upam da še ne avgusta, september bo čisto ok. Sam res bi cela gužva zgleda, še dobro, da vas ima večina v prvi polovici rok user posted image .

Član123 potem bo pa to to ja, imaš dete že tako nizko spuščeno v medenico. Pred tem smo namreč o medenični vstavi in porodu z ritko naprej debatirale, zato nisem takoj dojela, kaj točno misliš. Upam, da ti uspe s pripravami, saj včasih je bolje tkole na brzino, če ne bo pa tvoj poštimal, ko te ne bo.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
17.8.2017 8:01:43   
Član123
Annnaa, meni je ginekologinja dala napotnico pred morjem, ko sem bila v 34 tednu. Zanimivo, kako razlicno ginekologi postopajo. So nam pa v soli za starse rekli, da sta porod in prevoz z resevalnim vozilom nujna, tako da v bistvu napotnic sploh ne potrebujemo (pomoje je to zato, da bolnisnice dobijo lazje povrnjen strosek od zzzs? Vem pa ne tocno). Tudi jaz sem se dala vceraj testirat za streptokok, rezultate dobim naslednji teden. Ce bo pa prej akcija, pa samo recem v bolnisnici, da sem se dala testirati in naj bi potem oni klicali v laboratorij za rezultate. Take napotke mi je vceraj dajala ginekologinja, se dobro, da sem si vse zapomnila user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
17.8.2017 9:17:17   
annnaa
Najbrž te res ne zavrnejo, če nimaš napotnice za rodit in za rešilca, hihi. Jim je pa sigurno lažje, če imaš vse papirje. Zgleda ginekologi kar malo pozabijo, kaj vse rabiš, pa računajo da bomo rodile na rok in da se še 2x vidimo, hihi.

Glede avgustovskega poroda imam tako željo, pa mal se mi zdi, da bo tako, ker je bila prva rojena 3 tedne prej. Seveda pa ni nujno. se bom pustila presenetiti.
Ups, sem napisala zgoraj, da imam pregled 31.9! No, do takrat pa res upam, da bo dete zunaj. Imam ga seveda 31.8 user posted image .

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
17.8.2017 11:33:52   
Dorotheia
Hejla! Jaz sem ravno posesala, zamenjala vso posteljnino, pa malo pospravila, zdaj pa malo počivat pred kuhanjem kosila. user posted image
Danes se je sinko ob 3h ponoči zbudil in prišel spat k nama v posteljo. Zadnje čase kar zelo doživeto sanja, potem ga je pa strah. Pa smo vsi lepo spali, je celo takoj zaspal nazaj.

Evo, jaz imam jutri CTG in ponovni pregled. Danes sem se pozanimala, pa so mi rekli, da naj kar grem direkt zjutraj na ctg.
Se na CTG tudi vidi lega otroka oz. če je z glavico dol? Sklepam da ja.

Drugače pa okrog mene že stave pobirajo, kdaj grem rodit. user posted image

Aja, napotnico za porod je meni dal ginekolog v 34 tednu. Pa vsakič znova me vpraša, če mi jo je že dal. user posted image Samo za rešilec jo pa nimam. Samo za porod. Mah, glede na to, da je porodnišnica praktično čez cesto, jo tudi ne rabim. Haha.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
17.8.2017 11:53:09   
Tara9
Meni se tudi zdi, da sem v prvo dobila napotnice okrog 34.tedna in imam filing, da je tokrat malo pozabila. Upam, da je pred 31.8. ne bom rabila, takrat bom pa rekla, če spet pozabijo.

Annnaa me prav zanima, če bo občutek obveljal al bo pikica dlje vztrajala user posted image , avgusta je še samo dva tedna uffff.

Tudi jaz imam dan za čiščenje, sem zdrgnila kopalnico, pobrisala prah, sesanje bom pa mojmu pustila, ker mi je tamala ravno zaspala.

Ne vem če se na ctg vidi lega ploda, ali pač? Vsekakor sporoči kako bo na pregledu. Moja pika je ravno kolcala spodaj in me brcala v rebra, tko da mislim, da je še vedno na glavici.

Neposredna povezava do sporočila: 1067
17.8.2017 12:14:30   
annnaa
Mene pa moja sploh ni kaj na CTG poslala. Do 31.8 ga sigurno nimam. Jaooouser posted image ! Bom že.

Pridne ste s pospravljanjem! Jaz sem danes zadnji dan v službi (uradno), se mi jutri začne porodniška. Sam ima oče s.p. in sem pri njemu zaposlena, tako, da bom sigurno delala do konca in še potem ko bo dete tu. Sej ne kaj veliko, kake malenkost, mi tak ni problem.

Dorotheia, v ponedeljek, 21.8 bo polna luna, mogoče greš takrat rodit!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
17.8.2017 15:01:38   
souldancer
Dan. Mene pa danes migrena daje :( Sicer ni tako hudo, kot ponavadi (običajno vedno bruham od bolečin), ampak vseeno moram odležati :S Ampak ok, vseeno raje zdaj, kot po porodu :)
Jaz sem dobila napotnico po 36. tednu. Se mi je tudi zdelo dokaj pozno. Se pa pri nas zelo pozna, da je poletje in čas dopustov, imam manj pogoste preglede. Recimo jutri CTG po 10 dneh (bi morali biti na 1 teden)...ampak mi paše :) itak se mi zdi, da sem non stop tam:) Če pa bi kaj bilo, bi pa že sama šla tja preventivno....Mislim pa, da lege otroka ne pokaže CTG. Pri nas ginekolog pretipa trebuh, da začuti kje je glavica...
nič, uživajte v pripravah...še malo, pa jih bo konec :)

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
17.8.2017 16:17:09   
srecnosrce
Pozdravljene user posted image !

Vas berem in vidim, da ste vedno bolj aktivne.user posted image user posted image user posted image

Jaz sem že 10 dni v porodniški, danes sem pripravila previjalno, cotke so na svojem mestu, ju3 imam v 38em tednu pregled v porodnišnici. Upam, da pridem domov in ne ostanem gor.user posted image Bi rada še malo uživala v teh prijetnih temperaturah, ki smo jih končno dočakali.
8.8. je bila ocenjena teža naše princeske na 3400g, tako da je ginekologinja komentirala s pogledom na mojo medenico-bomo poskusili naravno, če ne bo šlo, pa pač v operacijsko. S temi komentarji me je spravila v še večji strah.user posted image Pijem čaj za nosečnice in čaj malinovih listov in upam na lep razplet in normalno porodno izkušnjo.user posted image
Sama sem napotnico za porod dobila v 32em tednu, napotnice za reševalno vozilo pa mi v našem zdravstvenem domu niso hoteli napisat, češ da je ne rabim. Teden kasneje so me v porodnišnici vprašali , če imam papirje urejene in sem jim pač povedala. Mal zgroženo so me gledali in jo na koncu napisali oni, tko da ... me zdaj do konca vodijo oni.

Imejte se lepo in uživajte v brcikah naših sončkov, ki jih spoznamo prav kmalu.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1070
17.8.2017 16:22:47   
Dorotheia
Škoda, jaz sem pa mislila, da se na ctg vsaj malo lahko sklepa (če drugega ne), v kaki legi otrok leži.
No, bom videla jutri, kako bo z nadomestno ginekologinjo in kaj bo povedala.
Pa ti CTG-ji drugače niso ravno pravilo, da morajo biti. Odvisno od ginekologa. Jaz sem ga prejšnjič v 38. tednu prvič imela. V prvi nosečnosti sem bila priklopljena na ctg prvič šele ob porodu (isto 38. teden). Tako da... Vsaj če je z nosečnico vse ok in ima ok izvide + redno in dovolj čuti otroka. Tako pravi tudi Pušenjak (sem šla malo brat, ker je mene zanimalo, kako je s tem). Meni je rekel zadnjič, da imam zdaj pač do roka vsak teden en pregled. Potem po roku (če prej ne rodim), pa bom morala vsak dan hodit na ctg in še vmes mi bodo plodovnico pogledali, da ne bo slučajno preveč zrela.

Jaz se zadnja 2 dneva spet počutim odlično. Če ne bi imela tako težkega trebuha in mi dete ob večerih ne bi delalo tak kraval v trebuhu, potem sploh ne bi vedela, da sem noseča. Nič ne nakazuje, da bi se kaj začelo dogajati. Pomoje sem še čisto zaprta oz. še ni nič v pripravljenosti. Ahh...bomo videli :) To se lahko menda hitro spremeni. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1071
17.8.2017 16:33:51   
Član123
Ooo, danes je ocitno dan za pospravljanje (pri meni likanje). Saj napotnic res ne rabimo, ampak ce je ze taka praksa, pa naj bo user posted image
Eno vprasanje - se se kateri od vas dogaja, da pogosteje odvajate blato? To opazam zadnje tri tedne, morda je povezano tudi z zelezovimi tableti, ki jih uzivam. No, se ne pritozujem, bolje to kot zaprtost (sploh, ker je mala ze tako spuscena) user posted image
Na ctg ne ugotavljajo lege otroka, vendar pa ker morajo poslusati otrokov srcek, lahko predvidevajo, kaksna je otrokova lega. vsaj pri nas v zdravstvenem domu je tako.
Pridne bodite, pa ne pretiravajte s pospravljanjem 🍀

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
17.8.2017 16:43:01   
Dorotheia
Član123 , železo prej kontra vpliva na odvajanje/prebavo (torej zapira). Drugače je menda proti koncu nosečnosti to dokaj normalno, da je prebava boljša. Jaz sem imela cel prejšnji teden celo rahlo drisko, pa sem isto jedla. Menda je to en izmed kazalnikov, da se telo pripravlja na porod. Jaz tudi zdaj pogosteje hodim na wc. Tako, da to čisto spada zraven. Edino magnezij, če piješ, to deluje rahlo odvajalno. Ampak tudi meni to bolje, kot pa da sem zaprta.

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
18.8.2017 7:08:28   
Tara9
Jutro, ja kako je oživela tale naša tema, lepo, sem vesela.

Jaz ne morem spat, imam še služben bioritem in se ful zgodaj zbujam. Ko se bom navadila, da lahko potegnem, bo pa dojenček tukaj in spet ne bomo spali user posted image .

Srecnosrce moja prva je bila tako velika, so mi merili medenico in me strašili. Vse bo ok, boš videla. Zdržali sva do roka, potem pa so mi porod sprožili, da ne raste več naprej. Srečnooooo.

Jaz se danes spravljam v nabavo potrebščin zase, torej mrežaste gate, vložke, lanolin. Je še kaj takega? Obroč za sedenje sm rekla, da preventivno ne kupujem, moč misli pa to, ne bom šivana user posted image . Drugače pa moram za dojenčka še posteljnino in tetra plenice preprati in zlikati, potem pa smo ready.

Moja G ima kar prakso, da od 37.tedna vsak teden na ctg naroča, ni pa pri vseh tako. Punce še malo pa bo mimo in prihajajo nove skrbi user posted image .

Lepo bodite.

Neposredna povezava do sporočila: 1074
18.8.2017 10:15:20   
Dorotheia
Evo, jaz že iz pregleda. Tako slabe izkušnje pa že dolgo nisem imela. Sem prav živčna še zdaj. user posted image Sem imela pregled kao pri sprejemnem zdravniku, ker naj bi bil moj v času pregledov (torek) na dopustu. No, nihče mi ni povedal, kateri zdravnik me bo pregledal (sem vprašala sicer, samo prejšnji teden niso vedli še kao). Včeraj sem izvedela v laboratoriju, da bo ena ginekologinja in sem šla včeraj tudi vprašat sestro, če lahko pridem kaj prej. Mi je rekla, da ta ginekologinja redno v tako visoki nosečnosti tudi pošilja na ctg in naj kar pridem malo prej, vzamem pri njej danes še karton in grem pred pregledom še na ctg. No, jaz vse to naredim. Pa sem že takoj dobila pošiljko negativne energije od babice, ki je prišla iskat, da zakaj ji ni nihče javil, da čakamo na ctg (meni pa je sestra danes rekla, da bo ona javila, ker ni bilo nobenega na informacijah). Sem samo debelo pogledala (nisem navajena takega tona tam). Sem rekla, da mi je bilo rečeno, da se jim bo javilo, da če se jim ni, pa jaz ne morem vedet. No potem me je priklopila na ctg in spraševala malo, če sem že kdaj rodila, koliko prej, kake izkušnje, kdaj imam rok itd. Vse sem ji povedala. Potem še materinsko knjižico bere in "ugotovi", da sem v prvo pa rodila 2 tedna pred rokom. Jaz pa sem ji to 2 min nazaj povedala. user posted image Pa da zakaj sem na ctg, kdo me pošilja itd. In ji povem, da sem pri sprejemnem zdravniku, ker je moj ginekolog na dopustu in da me je sestra kar poslala naprej. Je bila očitno zmedena. Gre ven in 5min zatem pride v sobo skupaj z mojim ginekologom (nič mi ni bilo jasno). Ampak vsaj en, ki je prinesel dobro umirjeno energijo v sobo. On takoj pozdravi, vpraša, kako sem in kako gre. Ga pozdravim in vprašam, če ni na dopustu in mi hoče on odgovorit, pa babica vsa tečna, češ kaj ga motim, da se mora najprej ona z njim pomenit. WTF, res??!! Pa kaj je s folkom resno. A lahko človeka pozdravim. Tako sem bila živčna, je še moj ginekolog debelo pogledal. No potem je dejansko kar on šel čez izvide in ctg je bil tudi ok. Pa zato mi reče, da ne rabim iti do sprejemne ginekologinje. Hvala bogu resno. Me pustijo še 5 min na ctg in pride babica na koncu, me odklopi in če do roka ne rodim imam v petek pregled pri njih v ambulanti, triažo (to sem prvič slišala). Pa jo vprašam, če je ambulanta mišljeno to, kjer sva midve. Me spet nadere, da ja, da kaj mi ni jasno. user posted image Amm, kako pa naj to vem. No, ni se mi dalo iti na njen nivo, ker se trenutno poskušam ne vznemirjat. Drugače bi se mi zmešalo in bi se samo dreti začela pomoje, haha. Mi reče, da naj samo sestri povem, da ne rabim iti na posvet k tej ginekologinji in da naj preveri, če imam pravo napotnico za triažo naslednji petek. Ok, grem do sestre, ki me že hoče odpeljat k ginekologinji, pa mi sploh ne pusti, da ji dopovem, da ne rabim nadaljnega pregleda. Komaj sem ji povedala. Me spet da čakat, ko je dojela, kaj ji hočem povedat. In ko pride nazaj, ji vse še 1x razložim in da naj mi samo preveri, če imam pravo napotnico za triažo oz. ambulanto naslednji petek. Je gledala, pa mi direkt pove, da ne ve. Pa je rekla, da bo že moralo biti ok in me pošlje domov.
Aaaaaaa, resno. Če do petka ne rodim in se izkaže, da napotnica ni ok, potem resno, bom znorela, ker ne bom hodila iz enega konca na drugega. To si pa res preveč dovolijo, pa načeloma nisem občutljiva, res pa je, da ponavadi pričakuješ korekten odnos. Pismo, kot da sem se sama naročila na pregled danes. Noben nič ne ve, nobene komunikacije med njimi. Groza res.
Upam, da bo ob porodu bolje. Od prvič imam lepo izkušnjo, tole danes je bilo pa katastrofa.

Ahhh, kako ste ve? Aja, je pa dete še vedno z glavo dol, tako da super. Vsaj ena fina novica.

Zdaj pa ne vem. Res bi rada, da že rodim. Vsi svetujejo spolne odnose, meni pa res ni trenutno, ker me vse dol tišči. To res pomaga sprožit porod? Ahh...malo se moram umirit in razmislit, kako čem izkoristit današnji dan.

Kako ste ostale?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?