Damuš -> Odvajanje od plenic in vrtec (28.11.2016 12:34:12)
|
Pojma nimam kam naj uvrstim tole temo ... Torej, hčerka je stara 2 leti in 1 mesec. Že mesec in pol je suha. Se pravi, da doma nima pleničke gor, pove za lulat in za kakat. Tudi pri opoldanskem spancu nima pleničke. Ponoči pa jo še ima. Konec septembra je šla prvič v vrtec. Že takrat sem omenila vzg. da je doma brez pleničke. Sem pa (da hčerke ne bi spravljala v dodaten stres) ji za v vrtec dala pleničko (takrat smo ji še dajali pleničko gor, če smo šli z avtom na daljšo vožnjo, na kako prireditev itd). Vedno smo ji tudi razložli, zakaj damo pleničko gor (ker se bomo dolgo peljali, pa ne bo mogla it lulat vmes oz. da bo na prireditvi veliiiiko ljudi, pa samo 1 stranišče, pa da ne bo žalostna, če ji bo ušlo). Vse je lepo sprejela. Zdaj smo s tem nehali, saj vedno pove in je tudi sposobna držat še par minut , pč toliko da pridemo do wc-ja oz. če smo zunaj, do koščka trave, da se polula. Včasih zjutraj reče, da ne bi imela pleničke. jaz si je pa ne upam kar brez pleničke poslati v vrtec. vem pa, da jo s tem samo medem. Vzgojiteljica pravi, da v vrtcu ne pove sama, da bi šla lulat, da one je pa tudi ne bodo silile. Niti jih ne dajo lulat ne na wc ne na kahlico (recimo pred spanjem, da bi vse navajali, da gredo lulat - dajo samo tiste, ki so že čisto suhi in več časa brez plenic). jaz ne vem, a ni fora, da se ti tamali odvadijo plenic tudi v vrtcu? V glavnem ... zdaj sem zmedena in ne vem kaj naj. A naj v vrtcu zahtevam, da jo imajo brez plenice? naj jo zjutraj peljem v vrtec kar brez plenice in to enostavno povem vzg? kako ste postopali vi? Hvala za nasvete.
|
|
|
|