dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (5.7.2017 12:36:53)
|
U, Nastja, čestitke! [sm=bravo.gif] Ti pa poskrbiš za novičke [sm=smiley1.gif] Sm res, še dobro, da imate drva pod streho, pa nikar več toliko zalivat, zdaj se le čuvaj... To bo pa majhna razlika, bo kr akcija, ko bo pa mali malo večji, boš pa videla koliko manj dela z animacijo je, ker vso skrb prevzamejo tavečji [sm=smiley36.gif]. Pa še bratranec/sestrična isto stara. To bo polno družbe [sm=smiley20.gif]. Jaz tudi štejem, da ima nov zob, ko mu le-ta predre dlesen - čeprav se še ne vidi prav. Naš je prav hecen s spodnjo enko, ima tak enozobi gusarski nasmeh [sm=smiley36.gif]. Na morje je šel z enim zobom, še trije so pa ven pokukali na morju, tako da so sedaj vse enke zunaj. Jaz sem smlečne izdelke začela uvajati tako, da sem pol žličke kisle smetane vmešala v zelenjavno juhico, pa malo skute v sadno jutranjo kašico, sedaj pa jeva že isti zajtrk: skuta, jogurt, ovseni kosmiči, sadje in semenke (jaz še oreščke zase dodam). Na morju je tudi to dobival za zajtrk. Smo bili v all inclusive varianti in v hiški brez elektrike, vode in seveda kuhinje, tako, da me je malo skrbelo kako bom izvedla prehranjevanje najmlajšega. Zajtrk sem vedela, da ne bo delal problemov: sem nabrala sadje, skuto in jogurt, dala not še kosmiče, ki sem jih prinesla od doma in zmiksala. Sem imela sabo palični mešalnik, miksala sem pa na WCju [sm=smiley36.gif]. Za kosilo in večerjo me je bolj skrbelo, sem imela malo pomislekov mu dti tisto menzasto (prekuhano in presoljeno) hrano. Zato sem s sabo prinesla kašice, ki sem jih prvič kupila, ampak mali jih ni hotel jesti, zato sem mu dala kar hrano iz restavracije. Na srečo je bilo vse prekuhano, tako da sem mu lahko meso/ribo in zelenjavo na drobno z vilico pretlačila, dodala malo pireja (korenčkovega ali krompirjevega) in je jedel kot velik. Je odpiral usta kot jih za kosilo doma že dolgo časa ni [sm=smiley36.gif]. Glede soli in začinjenosti sem se pa tudi tolažila, da če lahko ob vsakem kopanju spije par požirkov morja, bo tudi en teden z bolj začinjeno hrano preživel brez večjih posledic [sm=smiley36.gif]. Mali se v glavnem ni pritoževal... V morju je pa tudi užival prve par dni, potem pa se je vreme malo poslabšalo in je bila voda bolj mrzla in valovita, kar mu pa ni odgovarjalo in se ni več kopal. Je pa postal pravi bjondo - čisto ga je posvetlilo. Sem rabila 4 otroke, da sem dobila blondinca (take barve las sem si vedno predstavljala na svojem otroku). Čez dan je bilo lušno, otroci so se zabavali in niso bili preveč sitni [sm=smiley1.gif], noči so bile pa katastrofalne. Neka čudna vlaga je bila v zraku, pa pihalo je, pa mrzlo/vroče je bilo, pa sosedi so pozno feštali, pa S se je še pogosteje zbujal [sm=smiley13.gif] Sem čisto crknjena prišla domov. Sem rabila dva dni, da sem se sestavila, nisem imela energije niti tukaj se javit. Ribica, kje ste pa vi bili? Mislim, da smo že lani hkrati dopustovale. Uf, pikica, mastitis? Sem mislila, da je to že za nami [sm=zmeden.gif] Na srečo antibiotiki hitro primejo... Bučka, dandanes otroci še zboleti ne znajo pravi čas[sm=smiley13.gif] [sm=smiley36.gif]. Poletje pa res ni pravi čas za to... upam, da ste že bolje Naš se še ne puza po vseh štirih (pa ga je kljub temu povsod polno), tudi vstane se še ne. Sem ga zadnjič jaz dala na nogice in se je držal za posteljico (sicer ga ne silim v pokončen položaj, sem naredila izjemo, ker se je tako trudil, pa ni vedel kako;) in je bil tako važen, da " sam" stoji. Ko je zgrmel na rit pa užaljen jok, kot da sem jaz kriva, da še ne zna stat [sm=smiley36.gif] Sem tudi sto stvari verjetno pozabila komentirat, pa me še vedno čakajo opavila po celi hiši in zunaj (na vrtu je noro plevela, cunje smo sicer že oprali, jih je pa ena gora za zložit, avto je čisto smolnat in svinjski,...)
|
|
|
|