Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (25.4.2017 23:31:21)
|
Si bom natipkala odgovor kar v mail in kopirala na forum, da bo manj napak in bolj berljivo. :) Nastja, mi imamo prižgan en radiator, tako kot celo zimo, ampak ima termostatski ventil, tako da se izklaplja. So nam pa zmanjšali prezračevanje in imamo precej topleje zdaj kot vsa ta leta. Moram reči, da je kar moteče, tudi bolj nam smrdi v stanovanju. Je pa precej manjša izguba energije in ne šumi ves čas. Imamo pa 22-23 stopinj notri. Kopanje – imela je kopalne plenice od DM-a, komaj sem jih gor navlekla, pa so 4-9 kg, ampak so res tesne, malo da je nisem na glavo postavila. :P Borovnice bi jaz kupila zmrznjene, samo pazi, Pia, da niso iz kake Ukrajine. Černobil pa to :) Nastja, se pravi ovsene kosmiče že lahko? Sicer so pa tudi pri nas kašice dolgočasne, jabolka in hruške sem ji zelo dolgo kuhala, do prejšnjega tedna, zdaj ji jabolko naribam na steklen ribežen, sem ga našla pri sestri v omari :D samo zlati delišes ni za to primeren, mora biti bolj kašasto jabolko, v nedeljo ni mogla jest tako pripravljene kašice. Sem dala še maline zraven, pa res ni zgledalo, okusno je bilo še kar. Sicer ji dam pa še namočene suhe marelice, pa banano, včasih sem ji dala žličko plazme zmlete, zdaj ji dam redko, mogoče enkrat na teden. Če smo naokoli, pa kupljeno kašico in s tem kombiniram. Za ven mi je sicer lažje kuhano jabolko/hruško pripravit. Še slive moram namočit en dan, za jutri sem dve marelici. Še zdaj vam nisem enega luštnega recepta prepisala iz knjige, niti mali skuhala. Packanje in animacija pri hrani – prvi mesec je bila katastrofa, sem jo preoblačila v druga oblačila ali pa kar slekla, pa slinček z rokavi, rokave na majicah zavihane, zdaj pa kar lepo jé, razen kadar psa gleda. Ti dve bosta še zaveznici, lumpi. Tako da jo stran obračam, pa ne pomaga. Sicer pa striktno ne pustim igrač in animacije pri hranjenju, tudi flaško umaknem iz dosega rok in stalno ponavljam da se ne sme s slinčkom igrat in dajat rok v usta. Sem že pazila (in imamo doma) primerke, ko so rabili TV in igrače ob obrokih in sem rekla, da to pa ni šans. Se držimo tega in ni problema. Jaz sem odvisna od cukra, ampak po meritvah v nosečnosti ga imam na spodnji meji. Tako da ga jem brez slabe vesti. :) na kožo mi ne vpliva, bolj kaka svinjina in mastna hrana, imam pa sicer zdaj polno mozoljčkov, žal so hormonski, je bolje, ko jem KT oz. ko minejo prvi trije mesec nosečnosti. :P Hjoj, vedno bolj pogrešam trebuh in tlačenje v njem. Ampak ni še čas. Dansas, vse najboljše za 7. mesecev! Pa tebi Nastja za nazaj, sem se samo ob leta spotaknila, voščila pa nisem. Sem že trikrat hotela napisat in vedno pozabila. Moja se obrača v vse smeri, danes se je pokrila s prešito odejo, NA kateri naj bi se igrala. Briga njo za igralne podloge in mehko pod ritjo in glavo, ona se veselo valja po parketu, gruli, čeblja, gleda psa .. Ko se pa zatakne in se nenadoma ne zna več obrnit iz trebuha na hrbet, pa tolče po parketu ali če želi mojo pozornost. Potem ji pa rečem ja kje pa spet si in je nasmešek do ušes. :) Še statistika – pri 6m ocenjujem, da je imela 7.050 g in 65 cm, pri 6 in ½ (čeprav je par dni več) pa 7.380 g in 66,5 cm. Lepo se je poredila, več kot 600 g v mesecu in parih dneh. Aja, vozičkanje pri nas ni problem, greva pa čez vikend raje skupaj pa še pes, čeprav tašča bi jo pomojem vsak dan mal ven peljala, če bi jo jaz dala, pa je ne dam. :) sem raje sama z njo zunaj in naokrog, čeprav je bil danes hudo naporen dan. Jutri morava pa najprej urin lovit v to famozno vrečko
|
|
|
|