|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
31.1.2017 15:54:13   
RH82
Marčevke ste pridne. Jaz pa malo zaostajam, ampak sem bolj pridna kot pri prvem. Včeraj sem domov pripeljala še posteljico, danes grem iskat novo podlogo za previjanje, potem se pa lotim pregledovanja oblačil. Želja je, da bi do vikenda že kak stroj oprala in pa predvsem, da vidim, kaj imam in če kaj manjka. Se ne spomnem od prvega. Vem, da imam manj, ker sem prvič dobila še od sestrične, ki pa je tista oblačila dala naprej. Če bo kaj za kupit, bom verjetno počakala na začetek marca ali pa celo po PDP, ker za silo bo gotovo dosti. Če bo treba kaj novega, bom pa verjetno kar prek spleta naročila, da bo hitro in enostavno.
Sicer sem pa ravno s pregleda. Je naredila G še kratek UZ, srček je v redu, mere so povprečne, punčka veselo brca (sem imela trebuh v leže nagnjen v desnouser posted image ), pa obrnila se je na glavo in naj bi zdaj kar ostalo tako. Kontrolo imam čez 4 tedne, skupaj še z urinom in krvjo in toksoplazmozo. Potem bo pa verjetno že bolj pogosto šlo s pregledi. Sem se zmenila tudi, da mi naslednjič vzame bris za streptokoke.
Počutim se pa precej dobro za tak čas. Mi je šlo hitro teh 30 tednov in se mi zdi, da bo punčka zdaj zdaj tu. Se pa res moram še malo na porod pripraviti, pa preveriti tole s potrdilom za prisotnost partnerja, urediti varstvo za sinčka oz. najti sorodnike, ki bodo lahko vskočili, ko bo akcija. V službi mi je trenutno ful luštno, zaključujem stvari, dela je sicer ogromno, ampak mi je fino, ko se tako zaokrožuje ena celota. Upam samo, da mi uspe kaj prej zaključiti, da pokoristim še kaj dopusta zase.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
31.1.2017 21:16:21   
Sofie

Me imamo malo manj časa kot ti user posted image Kdaj pa imaš rok?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
31.1.2017 21:33:32   
RH82
Sofie, rok imam 10. 4., tako da vas malo ''lovim''. user posted image Glede na to, da je prvi prišel pri 38 tednih, se tudi zdaj skušam tako pripraviti, da je veliko možnosti, da punčka ne bo aprilčica, ampak marčevka. Bomo videli.
Uh, prej sem pisala v dobrem razpoloženju, je pa zgleda bilo to ravno tistih par uric, ko me ni dajala zgaga. Sploh ne ugotovim, kaj me moti. Pojem manj, se izogibam sladkemu, močno začinjeni hrani itd. pa še kar. Bo zgleda punčka kriva, vsaj zdaj me brca visoko in me je že začelo rahlo peči.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
1.2.2017 8:07:34   
ana88
RH82 za zgago meni pomagajo jabolka.
Jaz pa bom jutri polnih 36 tednov. Adijo pamet kam je ta nosečnost šla! Prvo sem rodila s 36t 6d, drugo sicer 1 dan pred pdp. Ampak se mi zdi, da bo tale prej. Vse mi že dol pritiska, trebuh otrdeva, "popadke" čutim občasno. Pripravljeno pa se nimam čisto vsega. Čakam še posteljico pa še nekaj cotk moram oprati. Pa do plenic št. 1 še vedno nisem prišla. Ampak saj bo. Trenutno je tavecja doma z angino in vse nekako stoji.
Imam pa v četrtek pregled, pa da vidimo, če bo punči že na glavi. Zadnja dva pregleda je lumpa sedela.
A ime že imate vse izbrano? Midva se ne! Po moje se bova dokončno odločila, ko jo vidima. Za prvo sva takoj vedela, druga pa je dobila ime v 5. mesecu nosečnosti. Jah, ni najlažje, ko moraš že tretjič za isti spol izbirat. user posted image

< Sporočilo je popravil ana88 -- 1.2.2017 8:08:58 >

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
1.2.2017 9:32:56   
diamantina
Ana, jaz te čisto razumem. user posted image

Ime pa sva midva midva zdaj že tudi izbrala, končno. Čeprav nisva izbrala tistih ženskih imen, ki sva jih pri sinovih imela pripravljene za vsak slučaj. Prvič sva nameravala imeti Julijo, drugič Brino, zdaj je pa nekaj čisto drugega. user posted image Za fantka bi pa jaz tokrat imela kar precej težav, ker dva že imamo ... tako da te razumem, kako je tretjič izbirati za isti spol.
Do teh drobnarij pa jaz še tudi nisem prišla, jutri gre tamali v vrtec in bo več časa vsaj dopoldan, čeprav me muči, da moža nimam doma in moram ene obveznosti, ki so v bistvu njegove, jaz opravit in mi vzamejo precej časa. Pa saj bo, kar ne bo do poroda, pa pač potem, nimam kaj, trgovine so itak odprte 12/7 in me ne skrbi. Cotke imam za prvi mesec pripravljene, samo v omaro jih je treba še zložit, posteljnino tudi, voziček in lupino tudi, sebi sem pripravila trenirko za domov, edino torbe še nimam, pa kozmetike, ampak to bom v enem dnevu že porihtala.

RH - ti kar uživaj, ko bomo me imele čisto malo spanja, boš ti še lepo v enem kosu.

Jaz pa zdaj zaenkrat nimam več težav s kislino. Se je tamala zgleda malo spustila, ker mi je zadnja dva dni kar malo lažje za dihat.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
1.2.2017 18:32:00   
diamantina
Punce, bodite kar se da previdne zunaj ... zelo je spolzko in nekih poškodb pred porodom si menda ne želimo ... na štajerskem je kar mrzlo, dežuje pa v eno ... ni prijetno.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
1.2.2017 20:49:35   
RH82
Tudi pri nas ni nič bolj drugačno vreme. Upam samo, da ponoči ne bo premrzlo. Danes mi je pasalo, da ni bilo treba odmrzovati šip na avtu, ko sem šla v službo. user posted image
Sem bila pa pridna danes in sem posortirala 4 škatle oblačil. Veliko sem jih sicer dala kar stran, ker so bila čisto porumenela ali pa taka bolj zimska ali pa le nerodna za oblačit. Bodijev na preklop praktično nimam in jih bom še nekaj dokupila. Za začetek pa mislim, da je oblačil dovolj in bom tako za vikend že oprala eno rundo. Bo pa treba pred tem še naresti prostor v omari. Počasi bo šlo.
Sem pa danes ful utrujena, čeprav nisem imela občutka, da sem bila ful aktivna. No, v službi sem kurila možgane, fizično pa se nisem ravno pretegnila. Grem pa zato zdaj počasi že spat, bom sicer verjetno pred spanjem spet kaj službenega brala. Imam neko fazo, ko mi prav paše brati pregledno literaturo o raznih zadevah, kjer mi šepa znanje in se tako trenutno ukvarjam s statistiko. Odlično za spanje. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1932
1.2.2017 21:26:33   
Sofie

Mene je v decembru kakšen dan pekla zgaga in mi je pomagal donat.

Ime imava izbrano že nekaj časa...jo kličeva po imenuuser posted image

Danes sem končno naročila še previjalno torbo, sem našla celo takšno, ki mi je všeč. Ko jo dobim bom kar spakirala stvari za dojenčico. Ve že imate izbran kompletek za iz porodnišnice? Sklepam, da zraven dodam še eno pampers pleničko in dve tetra plenički. Pa dekico. Je še kaj takega?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
1.2.2017 22:49:12   
diamantina
Jaz bom pleničke za x uporabo vzela kar v P, tisto eno mi bodo že podarili za domov, dekico pa ja, jaz bom vzela 1 tetra pleničko, če pa ne bo mraz, je najbrž ne bom uporabila za prekrivanje dojenčka. V MB pride lahko mož pred vrata, tako da bom zunaj samo 2 metra, doma imamo pa itak garažo in mi niti ne bo treba ven.

Ja, jaz imam, nekaj čisto v izi, bodi, bombažne tanjše hlačke, pajacek in pliša za navrh, zokenčke, kapico in kombinezonček. Dude ne bom pakirala, bom poskusila brez nje.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
1.2.2017 22:50:36   
diamantina
aja, zokne in kapico bom imela že sabo v P, ker je velikokrat prepih, v nogice jih pa tudi rado zebe (v tistih prevelikih bolnišničnih pajacih).

Neposredna povezava do sporočila: 1935
2.2.2017 9:48:20   
Sofie

Jaz sem tudi razmišljala, da bi vzela nogavičke za dojenčka za v P. Pa za vsak slučaj bom vzela dudo. Ampak bom vseeno poskusila brez. Jo pa moram še kupit in sterilizirat.

Za odhod domov bo pa imela pupa bodi na preklop, bombažne hlačke na naramnice, nogavičke, jopico, tanko kapico in čez topel pajacek. Pa dekco bom vzela za vsak slučaj sabo. Tudi v Lj. se lahko pripelje pred vrata, doma pa itak parkiramo pod blokom, tako da ven ne bomo šli.

Neposredna povezava do sporočila: 1936
2.2.2017 12:27:26   
diamantina
Evo me s pregleda. Punči ima že 2500g. Lepo raste, ima pa nek svoj ritem, zadnjič je prehitevala s trebuhom, pa je z nogicami zaostajala, zdaj je nekak obratno, je trebušček malo manj zrasel, pa nogice kar precej. All in all pa ustreza tednom nosečnosti in upam, da bo tja do 40. tedna zrasla do treh kg, pa bo čisto dovolj. MV se mi je že tudi skrajšal, čeprav me z nogami še zmeraj tišči pod rebra. Delal mi je 4d in sva videla, kako je pokazala jezik. user posted image Plodovnice imam dovolj, pretoki so ok. Čez 1 teden imam kontrolo, ko bi morala oddat kri, ker še nisem. Pritisk imam še zmeram v kleti, ni čudno, da sem tako zaspana skoz. Sem pa shujšala za 1kg ... zadnje čase ne morem toliko jest, ker se mi zdi, da imam takoj poln želodec in se to očitno pozna. Zdaj sem na 7,5+. Zatekam k sreči zelo malo, pa še to samo v noge.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
2.2.2017 16:13:01   
Sofie

Ful fajn, da ti je povedal težo. Meni je zanč ni hotel, upam da jo oceni nasledn teden. Zdej so itak pregledi vsak teden, tako da upam da en UZ mi bo še naredil. Trebuh mi zvečer precej otrdeva, kar je pa itak normalno. Od jutri sem že v 37. tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 1938
3.2.2017 11:56:57   
Luminnel
Jaz mislim, da imam sedaj po večini pripravljeno, bom pa jutri dopolnila 35t in 2 tedna naj še počaka, potem pa hitro na svet. Mami in oči sva že nestrpna... user posted image Torbo imam že pripravljeno za v porodnišnico, edino še oblačila za domov moram pripraviti. Tukaj pa imam malce problem, ker sploh ne vem v kaj bi oblekla našo žabo. Ko gledam številko 56 se mi zdi vse tako ogromno... tako, da bom verjetno še naročila en unikaten kompletek v številki 50 oz. če se mi bo luštalo ga bom kar sama naredila. user posted image
Punce kje boste kopale vaše malčke, glede tega sem malce v dilemi. Kajti v kopalnici nimava ravno ogromno odvečnega prostora in sem razmišljala, da bi kupila stojalo za banjico. Vendar ne vem kako je potem praktično, če je nimam kam odložiti, da bi jo obrisala in oblekla v miru... user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
3.2.2017 12:45:55   
ana88
Včeraj sem imela pregled. Danes sem 36 tednov, punči pa še vedno na riti. O kakšni napotnici za posvet o CR ne duha ne sluha. Naslednji pregled čez 2 tedna. Upam, da zdržim, ker sem prvo rodila s 36t6d, ta mi pa tudi že fajn dol pritiska. Tako nizko je, da ima glavo pri mojem popku. Trebuh mi otrdeva, popadke čutim in res mislim, da bo še ta mesec. Ponoči sem vstala za WC in sem samo čakala, kdaj mi bo voda odtekla, tako kot pri prvi.
Kopali smo se mi vedno v otroški sobi, ker je zraven previjalna in lahko daš otroka takoj tja. Pač sva iz kopalnice oba prinesla bano in jo potem skupaj odnesla.

< Sporočilo je popravil ana88 -- 3.2.2017 12:46:51 >

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
3.2.2017 13:38:01   
Sofie

Pri nas bomo kopali v kopalnici. Imam stojalo za banjico. Potem jo bom pa oblekla v spalnici. Sej jo zavito v brisačo odneseš in oblečeš.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
3.2.2017 14:13:33   
diamantina
Jaz jo bom kopala v kopalnici kar v tavelki banji, tako da bo mala banja v njej in mi je ne bo treba nosit. Prostora imamo itak povsod še preveč, ampak sem pri prvem otroku pogruntala, da bo najpametneje, če jaz tega nikamor ne nosim. user posted image Preoblačila bom kar na previjalni podlogi na tleh. Pa vse bom imela v kopalnici, plenice, kozmetiko ...

Mene so pa danes klicali, da imam malo bakterij v urinu ... se mi pa tudi zdi, da bom zbolela, ker me danes glava boli, ful kuham, pa iz nosa moram pihat. Ni čudno, če sem bila med.sestra obema bolnima otrokoma prejšnji teden ... upam sicer, da je od tega, čeprav mi eventuelno že lahko tudi sprožijo porod ... no saj pripravljeno imam zdaj že skoraj vse, samo pleničke še kupim, pa ene copate zame za v bolnico tudi rabim, vse ostalo je naret. Včeraj sem vse zložila v omaro in ugotovila, da imam pol preveč stvari, ampak sem ponosna nase, da zelo malo v roza barvi. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
3.2.2017 15:50:30   
RH82
Jaz sem prvega kar nekaj mesecev kopala v kuhinji na pultu. Sem imela banjico na pultu, na drugem delu pulta pa previjalno. Ko smo dobili se pralni stroj v kopalnici in je bil mali z nogami cez rob pulta,sem ga pa v kopalnico prestavila. Mi je bilo vsrc v kuhinji kopat, ker sem imela vec prostora kot v kopalnici pod tusem. Pa ni mi bilo treba cepet na tleh. Bo zdaj verjetno podobno, se nisem razmisljala o tem. Meni je fajn, da je vse na kupu in pri roki. So mi pri prvem ponujali stojalo za banjico, pa mi ni bilo prakticno (prenizka visina, pa prevec majave noge).
Meni je v torek tezo ocenila na 1,5 kg in rekla, da je za 30 tednov in 2 dni to v povprecju. Imam pa vcasih ze ful nizko trebuh, pri prvem sem ga imela pa cisto pod prsmi. Mi je hecna ta razlika. Pa malo se mi zdi, da lahko pohiti tudi zaradi te lege. Je pa ze zdaj obrnjena na glavo in mocno brca okrog popka.
Sva pa danes z malim ostala doma na bolniski. Njega od vceraj kuha vrocina, mene pa je ponoci zbudil kaselj, kasneje pa zacelo praskati in boleti v grlu. Letos sva oba kar preveckrat takole zbolela. Jaz ze dolgo nisem bila tolikokrat prehlajena. Komaj cakam, da bo konec teh prehladov.
Diamantina, mene tudi matra roza in punckasta oblacila. Vecino imam od fantov in nimam nekih pisanih barv, za puncke je pa ogromno rozastega. Bom nekaj morala se kupit in me je zacelo skrbeti, da bi kupila kaj punckastega, potem pa bi dobili fantka.😆 Bom se vidla, ce se bom toliko opogumila pred porodom.

Neposredna povezava do sporočila: 1943
3.2.2017 19:40:39   
Sofie

Jaz imam vse barve, od roza do modre, zelene, sive...skratka kupim kar mi je všeč. Edino pogledam, da se bo dalo skombinirat s tem kar imam doma.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
3.2.2017 21:07:17   
diamantina
Ja, roza ... saj ni vse grdo, jaz nisem ljubiteljica roza barve, mi niso všeč ne rože, ne šminka, skratka nič roza ... imam raje vijolično ali pa rdečo, turkizno ... pa saj je dovolj izbire v trgovinah, tako da vsaka najde nekaj za svoj okus.

Jaz imam zdaj VSE pripravljeno. Sem danes kupila vso kozmetiko, pleničke, previjalno podlogo ... tak da sem ready. user posted image Sem vedela, da bom v enem tednu vse poštimala, ko se lotim, mi hitro uspe.
Sem pa skoraj pozabila na otroški glavniček in krtačko. Je treba kar dosledno česat glavico že zaradi temenic.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
3.2.2017 21:29:42   
Sofie
O pridna.

Meni manjka še kozmetika (trdo milo, olje za dojenčka), zadeve zame iz Tosame in lekarne, podloga za previjanje, glavniček, termometer in verjetno še kaj. Moram preverit seznam.

Sem pa uspela naročit jogi ter previjalno torbo.

Nasledni teden bom nakupila še manjkajoče zadeve, da potem konec tedna spakiram torbo za v porodnišnico.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 3.2.2017 21:30:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 1946
4.2.2017 10:08:57   
diamantina
Ma ja ... saj toliko priprav spet ni bilo, osnovne stvari imam, vse ostalo pa sproti po potrebi. Ker ni prvi otrok, ne delam nekaj namensko za njega, pač oprat itak moram še veliko drugih reči, v trgovino tudi moram it, tako da neke razlike jaz ne občutim. Potem se bo treba hitro privadit, ker imam namen že delat v aprilu, bo ful gneča v firmi. Upam, da mi vse to uspe.

Evo, od danes sem uradno na porodniškem dopustu. Sofie, ti tudi ne?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
4.2.2017 10:25:42   
Sofie

Jaz sem uradno na porodniški od včeraj. Mi je čisto čudno. Nekaj moram sicer še zaključit, ampak bom od doma. Meni paše, da se ves čas nekaj dogaja, tako da bo kar težava bit doma do rojstva otroka. Res upam, da se vreme izboljša, da lahko spet začnem dovolj migat.

Drugače pa imam občutek, da bo ta moj otrok velik in težek. Ker jem ful več kot sem prej, redim se pa ne. Kar naprej sem lačna in sigurno jem na 3h.

Še vedno vzamem 1 magnesol na dan in sedaj redno spijem še kozarec donata. Pa me še kar občasno dajejo krči v nogah.

Neposredna povezava do sporočila: 1948
4.2.2017 13:06:01   
diamantina
Meni bi pa zeloooo pasalo, da mi ne bi bilo treba delat. Imamo pa tudi mi eno stanovanje v LJ in se tudi jaz večkrat sprašujem, kaj počnejo ti ljudje, kadar niso po službah - nimajo vrtov, nimajo zelenice, okolice ne moreš urejat, vse, česar se lotiš, je feritk takoj ... samo po trgovinah se lahko šetaš, ali pa da greš kam na izlet, kavo, drugega ni kaj.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
4.2.2017 15:23:11   
Sofie

To je pa tudi odvisno v katerem delu Ljubljane živiš. Pri nas je zelo zeleno, zraven je hrib, tako da jaz se pridno rekreiram zunaj vsaj nekajkrat na teden. Žal nisem ena tistih, ki bi imela vrtiček in uživala v tem. Imava samo začimbe v loncih, ostalo pa lepo "travniček", pa je meni to več kot dovolj.

Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.