RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mimi_ka -> RE: Marčevke 2017 (22.7.2016 19:23:35)

Radenska kako pa si ti? Če se prav spomnem, si imela pregled v četrtek. Je bilo vse ok?

hope86 -> RE: Marčevke 2017 (22.7.2016 19:40:49)

Borboletta, česttitke za plusek :)no rada bi ti povedala, da tudi mene matra alergijska astma in v nosečnosti je zelo pomembno, da ostane pod kontrolo.Zato ti svetujem, da, če še nisi, pokličeš svojega pulmologa, da ti pove ali so zdravila, ki jih jemlješ dovoljena v nosečnosti.jaz sem prej naprimer jemala seretide, ko sem začela delati na [sm=duda.gif] pa sem se posvetovala z zdravnikom in mi je predpisal Budiair jet, ki ga lahko nosečnice jemljejo celo nosečnost. No, to je samo moj nasvet, je pa tako, da se je meni astma, ko sem bila noseča s sinčkom popolnoma umirila in celo nosečnost nisem rabila nič zdravil.Sedaj sem pa 1.mesec jemala Budiair, potem pa nisem rabila več nič.LP

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (22.7.2016 20:26:35)

Včasih alergije med nosečnostjo mirujejo. Upam da bo tako tudi pri meni. Sploh, ker ne smem nič vzeti. Moram vprašat mojega G in osebno dr. kako reagirat v primeru težav.

shybaby -> RE: Marčevke 2017 (22.7.2016 22:54:37)

Živjo punce. Še ena se javlja da je zagledala plusek. mava že enga navihančka k bo drug mesc star eno leto. na še enmu sva sicer delala ampak nisva mislna da se bo tko hitr prjel (po 2 mescih) glede na to da sva prvega delala skor en let. kokr sm računala sm zdej v 6 tednu, rok nej bi mela okol 19.3. za prvi predgled se še nism naročila k je g na dopustu tko da to pride na vrsto v pondelk itak pa naročajo pozno pr ns.
počutim se čist normalno k da sploh nism noseča, včeri mi je blo sicer mčkn slabo ampak nč tazga. isto k je blo v prvi nosečnosti k mi ni blo skor nč slabo. edin kar me skrbi so kile. pred prvo nosečnostjo sm velik telovadla, pol k sm zanosila pa sm kr nehala in itak so se kile nabrale. zdej mi je glih ratal spet nazaj v ritm pridt pa sm spet zanosila. zdej morem pa nekej najdit da bom vsaj mal zaustavla te kile k drgač bom res k kit.
no pa da ne bom predolga uživajte v nosečnosti in nej vam hitro minejo dnevi do pregledov.

borboletta -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 7:35:42)

Začela sem jemat Tifol takoj naslednji dan, pa A-Z mama iz DMA, pa D-vitamin, magnezij... Sem bila pa ravno včeraj pri pulmologu in mi je Foster zamenjal za Pulmicort (ta naj bi bil potrjen da je ok za nosečnost). Kontrolo glede astme imam čez 3 mesece, sva se pa dogovorila da po potrebi pridem prej (za nosečnice sploh ne komplicirajo). Sicer je rekel, da je možnost, da se mi astma celo izboljša.

V bistvu me pa astma najmanj skrbi, bolj me od partnerja sladkorna, ker je imel zadnje povprečje 10.5, kar pomeni da je večja možnost za genetsko napako v spermi.... Sva bila konec junija pri njegovi diabetologinji in nama je odsvetovala naraščaj ravno zaradi velike možnosti, da bi bilo kaj narobe, jaz pa njej da nič ne planirava, pa evo :D.

Čestitke pa vsem tudi iz moje strani :)

mimi_ka -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 8:46:59)

borboletta nisem vedela, da je sladkorna bolezen tako nevarna [sm=smiley13.gif] Upam da bo kljub vsemu vse ok s pikico.

borboletta -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 10:32:54)

Ja zal, lahko pride do genetskih napak, če je višje povprečje sladkorja je pa možnost še večja.

srček.. -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 10:37:40)

borboletta, čestitke in dobrodošla!

Želim ti lepo in zdravo [sm=nosecka.gif]

Jaz te razumem, glede težav z zdravljem, ker sem jih tudi sama dosti imela....ampak upam da bo vse ok drugo ne preostane kot bit pozitivan in upat na najbolje!

newgirl -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 12:44:20)

pozdravljene nosecke [sm=nosecka.gif] pridruzuje se vam se ena marcevka [sm=smiley36.gif]najprej naj vsem cestitam in zazelim mirno mosecnost. Za naju bo to prvi otrocek, glede na ZM pa bi morala imeti rok okoli 19.3. prav tako kot pri shybaby, je tudi moja ginekologonja na dopustu in se bom na pregled lahko narocila sele v ponedeljek...upam da se me bo usmilila in me hitro narocila na pregled ker bi ze zelo rada videla svojo malo pikico na UZ-ju in dobila potrditev da je vse tako kot mora biti [sm=duda.gif] me pa malo skrbi ker sem v tem mesecu ko nisem se vedela da sem noseca opravila ortopan in dobila lokalno anestezijo pri zobozdravniku zaradi tezav z zobom, prav tako sem imela v petem tednu cezoceanski let. Pusenjak sicer pravi da gre na zacetku po principu "vse ali nic" in da naj ne bi pustilo posledic, me se vseeno skrbi [sm=zmeden.gif]
Drugace bruham (zaenkrat se) ne, mi je pa konstantno slabo, prsi imam trde, hrana in pijaca mi ne paset_a (malo sem tudi zgubila na tezi) in sem napihnjena kot kit [sm=smiley36.gif]
Se pa ze zelo veselim da bom lahko poklepetala z vami in si delila izkusnje [sm=bravo.gif]sploh sedaj na zacetku ko je zame se vse novo in nihce od domacih (razen mami[sm=smiley1.gif]) ne ve nic

srček.. -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 13:06:08)

newgirl, super dobrodošla v [sm=nosecka.gif] in srečno tudi tebi!

Jaz in moj tudi pričakujeva najino prvo srečo in upava da tokrat bo vse ok [sm=smiley1.gif]

Ja res je lepo da z nekom lahko deliš izkušnje in mnenja pa da vse lepo uživamo v [sm=nosecka.gif]

[sm=bravo.gif]

srček.. -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 13:07:44)

mislim da ne bo nič od tega uplivalo na razvoj [sm=duda.gif]

ne sekiraj se! [sm=smiley1.gif]

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 14:33:50)

Ojla!

Upam, da boste in bomo vse ne glede na težave, uspešno donosile in rodile zdrave otroke.

Mene pa kar fajn matrajo boleče prsi ... komaj spim na trebuhu, zdaj me pa res bolijo že več kot mesec in to kar orng. Včeraj me je povrhu še glava fejst bolela, pa nisem upala nič vzet. Vem, da lekadol načeloma ne škodi, ampak sem raje zadremala par kitic in je bilo malo bolje. Pojutrijšnjem imam pregled in že komaj čakam.

srček.. -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 14:42:25)

vse bo v redu in bomo lepo uživale z našimi [sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

Jaz sploh ne spim več na trebuhu, že nekaj časa...ni šans...ful me bolijo prsi in so itak ble ogromne zdej da niti ne govorim.
Spim brez modrčka in ko vstajam iz postelje jih moram držat ker ko da imam uteži ki vlečejo dol...

borboletta -> RE: Marčevke 2017 (23.7.2016 20:24:15)

Uf joski ja, jst nosim doma sportne modrcke, toliko, da je malo opore ni pa tiscanja. Obcutka, da mi joske vlece dol se pa tud jst ne morem znebit, o tem da mam brdavice skor 2x vecje splon ne bom 😂😂 Letos od feb. dokler nisem zvedla da sem noseca sem shujsala 15kg in si nakupila nove modrce in joj kok sem vesela, da nisem vseh starih pometala, ker mi iz novih joski kar kipijo ven 😂😂😂

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.7.2016 19:45:18)

Hojla.

Kako ste kaj? Jaz sem ok. Sva vročini ušla malo v hribe. Včeraj in danes mi je občasno rahlo slabo. Sploh če sem lačna. No zadnja dva dneva sem itak kar naprej lačna. Upam, da napad lakote hitro konča.

V naslednjem tednu imam spet pregled. Komaj čakam, da vidim pikici.

Kdaj boste povedale v službi, da ste noseče?

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (24.7.2016 20:58:59)

Sofie, pri meni že vedo [sm=smiley36.gif] Imam moža za šefa. [sm=smiley36.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.7.2016 21:45:50)

IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Sofie, pri meni že vedo [sm=smiley36.gif] Imam moža za šefa. [sm=smiley36.gif]

Kul [sm=smiley36.gif] Mene pa kar malo skrbi kako boste preživela to novičko. Mi enega projekta pomoje ne bo uspelo do konca zaključit. No ja, nekaj bomo že stuhtali.

indy84 -> RE: Marčevke 2017 (24.7.2016 23:37:01)

PUNCE, KJE PA JE TEMA APRILČKI 2017 GLEDE NA TO BI MOGLO TO SEDAJ BIT :( JAZ TUDI ŠE ČAKAM NA [sm=hudicek1.gif] POVEDALA VAM BOM ŠELE V PETEK,....LEPO BODITE

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (25.7.2016 9:28:32)

Zdravo!

Pregled je za menoj. Videla sem srček, ki lepo utripa, dete pa je veliko 1,63 cm, kar ustreza točno dopolnjenemu 8. tednu. Za dva dni je mlajši, kot po ZM, kljub temu pa je G datum poroda pustila nespremenjen, 4. 3. 2017. [sm=smiley1.gif] Dobila sem še slikico in materinsko knjižico. Naslednji pregled imam konec avgusta, NS pa prav tako konec avgusta. Upam, da bo dete raslo brez težav tudi naprej. [sm=smiley1.gif]

Tako, zdaj ste pa še ve na vrsti z lepimi novičkami.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (25.7.2016 9:29:26)

Indy, se verjetno še nobena ni toliko opogumila, ali pa še čakajo na pozitivni test. Lahko pa ti začneš. [sm=smiley1.gif]

mimi_ka -> RE: Marčevke 2017 (25.7.2016 9:42:56)

diamantina čestitke za pregled! Super, da je vse ok in si videla svojo pikico [sm=smiley1.gif]

Mene čaka jutri pregled..sem pa kar malo na trnih, kako bo. Po moje se mi bodo kar noge tresle, ko bom šla noter. Upam, da bo vse ok.

diamantina -> RE: Marčevke 2017 (25.7.2016 9:48:12)

Mimika, bomo vse držale pesti, naj te ne bo strah. [sm=smiley1.gif]

mimi_ka -> RE: Marčevke 2017 (25.7.2016 9:52:02)

Hvala [sm=smiley1.gif] upam, da bo res pomagalo in da bom jutri slišala samo lepe novice [sm=smiley1.gif] Vsekakor vam poročam po pregledu. Imam pa šele ob 13.30, tako da se bom kar načakala.

Bibabuba12 -> RE: Marčevke 2017 (25.7.2016 10:42:59)

mimi_ka bomo jutri v mislih s tabo in verjamem da bo vse ok. Da bos videla svojo pikico in da bos videla srcek! Tokrat je tvoj cas za [sm=duda.gif]! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mimi_ka -> RE: Marčevke 2017 (25.7.2016 11:23:20)

Hvala Bibabuba iz srca [sm=smiley1.gif] Tudi jaz upam na najboljše. Bi bil res čas, da tudi za nas posije končno ta sonček [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>