|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2017
29.7.2016 12:23:32   
Limoncap
Mene za sladkorno v prvi nosecnosti niso testirali, upam, da bo v drugi tudi tako, ker mi res ni za pit te sladkane vode user posted image . Mislim pa, da se ti testi delajo bolj pozno.

(odgovor članu gerjeviceva)
Neposredna povezava do sporočila: 301
29.7.2016 12:59:05   
gerjeviceva
Uh, upam da tudi sama nebom rabla user posted image

(odgovor članu Limoncap)
Neposredna povezava do sporočila: 302
29.7.2016 13:28:44   
aja2
Ja res pijes sladkano vodo in niti priblizno ni hudo oz. prevec nagravzno - vsaj zame. Zjutraj sem doma na tesce spila sladkano vodo ( po navodilig gin.), potem sem se odprvla v ambulanto in so mi naredili teste (to je vsa umetnost).

Neposredna povezava do sporočila: 303
29.7.2016 13:34:02   
aja2
Punce to so malenkosti, ne se obremenjevat z njimi. Hujse kot pit sladkano vodo je, da ti odkrijejo nos. sladkorno in lahko na koncu pristanes na inzulinu. Jaz sem v prvi nosecnosti bla full sproscena, optimisticna,...vse je na koncu blo super. Tudi v tej drugi nosecnosti se drzim tega nacela.

(odgovor članu aja2)
Neposredna povezava do sporočila: 304
29.7.2016 16:38:24   
gerjeviceva
Ne obremenjujem se kaj veliko, ampak na sreco nisem nekaksen sladkosned in tud zelo malo sladkih stvari pijem, tako da, bomo videli kaj bo :)

(odgovor članu aja2)
Neposredna povezava do sporočila: 305
29.7.2016 17:01:11   
nisametoyou
Živijo user posted image ;)

Najprej čestitke vsem ;) Tokrat se vam pridružujem malo kasneje, saj sva letos že imela neprijetno presenečenje na nuhalni, plodek je bil brez utripa user posted image
Tokrat pa se slabost, ki se je je začela že pred 1.7. kar ne konča, poleg tega sva včeraj prvič in danes drugič z angelsounds našla utrip user posted image
Tako da sem noseča drugič, tokrat uspešno že polnih 10 tednov, PDP 24.2. Prvi pregled sem imela že zelo zgodaj, 8. 7., v sedmem tednu, tako da me je že zelo skrbelo, da se bo ponovilo, kot prvič. Vendar sem se trudila biti hvaležna, ko mi je slabo in ne preveč paničariti, kadar mi ni (neuspešno seveda user posted image ). Tako, da sem sedaj vsaj malo pomirjena, vendar še vedno komaj čakam 12. 8., ko imava nuhalno in drugi pregled saj rabim še strokovno potrditev, da je vse ok user posted image

gerjeviceva: kar se tice sladkorne je pri nas tako, ko dobis za labaratorij, dobis vse na enkrat, je pa urin, pri katerem pise da moras biti tesc za sladkorno, ampak takrat ti samo pregledajo, in če sladkor ugotovijo, te potem testirajo s tistim pitjem sladke vode, ki potem pokaze če bo potrebna dijeta oz še kaj več.... saj tako sem jaz razbrala iz prejšne izkušnje in iz tega, kar so počeli s sestro od mojega fanta user posted image

Čestitke vsem še enkrat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 306
29.7.2016 20:32:57   
PikecPo
Živjo user posted image

Sama sem sicer januarka, ampak glede na rok, ki ga imam (30.1.), se zna kaj hitro narediti, da bom na koncu čvekala še malo z vami.

Izkušnjo s sladkorjem in diabetično ambulanto imam na žalost jazuser posted image

Na prvem pregledu sem dobila napotnico za laboratorij, kjer sem dala urin in kri ( pregled za tokso, sladkor v krvi, hemoglobin,...).
Ker sem imela sladkor 5,3, mejo v Sloveniji pa so spustili na 5,1, sem bila usmerjena v diabetološko ambulanto. Tam sem imela kratko predavanje,
kako kombinirati obroke, česa se izogibati ter dobila sem tudi aparat za merjenje sladkorja. Sladkor si merim na tešče, nato pa še pred kosilom in večerjo ter 1,5 ure po vsakem obroku (zajtrk, kosilo, večerja). Jaz moram reči, da imam sladkor vedno v dovoljenih mejah, je bila tudi zdravnica na kontrolnem pregledu ob pogledu na meritve zadovoljna, je celo možnost da je tisti povišan sladkor bil posledica stresa, če bo vse okej in pa jemanja zdravil za astmo. Ni prijetno, non stop špikanje in razmišljanje, vseeno pa ni grozno in za naše user posted image bomo tudi to potrpele.

Upam, da sem kateri vsaj malo pomagala. Upam pa, da se ne boste rabile s tem ukvarjati.

Vsem želim lepo nosečnost.user posted image

(odgovor članu nisametoyou)
Neposredna povezava do sporočila: 307
29.7.2016 23:03:27   
matea1976
Oj punce !

No da vam povem kako je pri meni potekalo ugotavljanje nosečniške sladkorne....na pregledu ( bila sem v 8 tednu ) sem morala priti na gin. pregled tešč. dala sem vodo in kri iz prsta....čez nekaj minut je prišla sestra in prinesla rezultate sladkorja in gin, je začela vpiti da kako je to povečano in kritično...da ne razlagam kako sem se prestrašila. ...sladkorja sem imela na tešče 5,3...poslala me je takoj v laboratorij v bolnišnico ( tam so mi izmerili sladkor 5,1 ) in pa napotnico pod nujno k diabetologu...zdaj sem bila že dvakrat pri diabetologu...špikat se moram 6x na dan ( pred in po obrokih )...danes sem dobila še hudo dieto in hranjenje po šest obrokov na dan seveda vse merjeno v gramih in točno določene sestavine...seveda ob tem še stalno špikanje... moram priznati da je vseskupaj prav stresno tam pa mi govorijo naj se sprostim in uživam v nosečnost...lahko je reči če pa samo poslušam kaj lahko in kaj ne pa naj povem da mi veliko stvari smrdi in mi je slabo ...sem kar žalostna...teh vrednosti sploh ne razumem več...zelo bi bila vesela če bo še katera imela takšno izkušnjo ker sploh ne vem več kaj lahko in kaj ne...naj pa omenim da moje vrednost po jedi niso nikoli presegle presegla 6,1 ...ne vem ali je problem samo zjutraj na tešče ko naj bi bila vrednost nižja od 5,1....

lepo mi bodite punce user posted image

(odgovor članu PikecPo)
Neposredna povezava do sporočila: 308
31.7.2016 9:18:57   
aja2
Oj punce, kako smo kaj? Pri meni so se slabosti in glavoboli malo umirili (sem v 11. tednu), tak da lazje "priguram" skozi dan. Pred vrocino pa se probam skrit v ohlajeno stanovanje. Sedaj na balkonu pijem kavo in je se kar vredu zrak.

Se katera kopa v javnem ali domacem bazenu? Jaz ne, nisem se niti v prvi nosecnosti. Kopala sem se pa na morju.

Ima katera v prihajajocem tednu pregled?

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu matea1976)
Neposredna povezava do sporočila: 309
31.7.2016 9:32:40   
Mamina3
Ojla

Moje slabosti so se vedno tukaj...meni je ze nevdrzno...slabo slabo cel dan slabo.. pol pa se sluzba in dva otroka..jao kdaj bo to mimouser posted image Trebuscek se mi je zacel poznat konec tega tedna jupiii
Jaz sem tud v 11 tednu in imam v sredo pregled juhu.sicer pa poslusamo srceka z angelsaundomuser posted image
Imamo pa doma bazen tako da se kr lepo namakam v tej vrocini...na javnem se nisem bila.. me pa maladva gnjavita za Aqualuno ze en mesec...jih bom pa verjetno s sestro tja poslalauser posted image

Lp cuvajte busije

(odgovor članu aja2)
Neposredna povezava do sporočila: 310
31.7.2016 14:47:04   
aja2
Aha, se spomnim da sem v prvi nosecnosti imela sposojen angelsaund - fajn stvarca.

(odgovor članu Mamina3)
Neposredna povezava do sporočila: 311
31.7.2016 20:33:35   
katja86
Jaz se konstantno trudim, biti prisotna v službi, zbrana in naspana, ker bi res rada, da mi podaljšajo pogodbo.. ampak je res težko.

Sem zaspana, včasih me zgrabi prav verižno zehanje, skozi mi je slabo, a bruham ne, vse me moti, zatekajo mi noge, kar čutim po tem, da me stiska za koleni, ko počepnem,
po noči se zbujam z napadi žeje in me rahlo skrbi, da ne bi bila kakšna sladkorna :) Dobro se počutim samo ob plavanju v morju. Zmanjkuje pa me že ob 19 zvečer.

Zanima me kako ostale prenašate vse to v službi?? kakšna področja dela imate? Kdaj nameravate povedati delodajalcu o user posted image ?

(odgovor članu Limoncap)
Neposredna povezava do sporočila: 312
31.7.2016 20:36:45   
Mamina3
Oj

Jaz sem v sluzbi ze povedala...delam v avstriji in tam imajo posebne zakone za nosecnice...tudi jaz vse to tezko prenasam v sluzbi...ne vem kako bom zdrzala ce se te slabosti ne bodo nehaleuser posted image

(odgovor članu katja86)
Neposredna povezava do sporočila: 313
31.7.2016 20:46:39   
aja2
Pozdrav, tudi jaz sem ze povedala v sluzbi (pisarnisko delo) imam hvala bogu ze dolga leta pogodbo za nedolocen cas in sem v obeh nosecnostih povedala dokaj hitro. Lp

(odgovor članu Mamina3)
Neposredna povezava do sporočila: 314
31.7.2016 22:19:10   
Ribica **
Meni so preverjali sladkor po prvem pregledu, pa je bil ok, tudi kasneje urin vedno ok, pa me je v 28. tednu vseeno "doletel" test za nosečniško sladkorno, ponekod po SLO pošiljajo vse nosečnice. Tista sladkana voda ni bila tako grozna za spit, smo pa vse imele s seboj limono, v LJ ti to posebej naročijo, da lažje spiješ, tako da če vam tega ne naročijo, si jo prinesite s sabo (pol ožete limone si zliješ v tisto glukozo). Eno uro mi je bilo sicer slabo, ampak nič hujšega. Od cca 10-12 nosečnic je samo ena imela povišan sladkor tisti dan. Sicer so ostale so-nosečke s PDP-jem oktobra imele ta test prej, okrog 24. tedna.

Neposredna povezava do sporočila: 315
31.7.2016 22:34:32   
aja2
Ja jaz sem ta test v prvi nosecnosti imela v 22. tednu in kot sem ze zgoraj napisala, ni blo hudo.
Mislim, da ga bom tudi tokrat imela po 20. tednu.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 316
1.8.2016 8:30:43   
itaMara
Dekleta, ki DODAJATE NA FB...dajte se prosim ponovno javit, nove srečkeuser posted image pa prosim, da pišete njim. Še enkrat, jaz nisem več v skupini, mi je pred mesecem pikec umrl, zato vas lepo prosim, da mi ne pišete več. Hvala za razumevanje.

(odgovor članu aja2)
Neposredna povezava do sporočila: 317
1.8.2016 9:09:07   
Kika86
Daj mogoče tudi začetni post, kjer si napisala, da dodajaš ti, spremeni. Se mi zdi, da gre večina gledat na začetek skupine in potem je tako, kot je. :(

Drugače pa dodajava jaz in še ena, za katero ne vem, kakšen nick ima tukaj gor. Traja pa včasih kakšen dan do dva, ker ne visim ves čas na RR. user posted image

(odgovor članu itaMara)
Neposredna povezava do sporočila: 318
1.8.2016 9:31:37   
aja2
Kika86 - kaj je na fb bolj zivahno?

(odgovor članu Kika86)
Neposredna povezava do sporočila: 319
1.8.2016 10:32:18   
Kika86
Ja, v bistvu smo kar živahna skupinica, stalno nekaj dogaja. ;) Pridruži se!

(odgovor članu aja2)
Neposredna povezava do sporočila: 320
1.8.2016 17:33:08   
pajcevina
Pozdravljene. Ker imam ze od petka mocne krce, sem sla danes do G. In sedaj pocitek in konec miganja v smislu fitnesa in hribov. Pa tako sem cakala kdaj bo konec slabosti in utrujenosti(saj se ni cisto), da bom zacela migat. Do sedaj sem itak vsaj vse popoldneve prelezala. Beda od dopusta. Ko/ce bom boljs, se mi bo ravno iztekel. O kaki bolniski pa danes se ni bilo govora.

Pozitivna stvar danes: videla user posted image , ki je v dveh tednih od zadnjega uz zrastu za 2 cm in meri 5cm. Komaj se cakam, da bo NS mimo cez en teden. Ne vem zakaj me tokrat tok skrbi, ce bo vse ok.

(odgovor članu Kika86)
Neposredna povezava do sporočila: 321
2.8.2016 9:36:26   
aja2
Februarke smo se vecinoma umaknile oz. preselile na fb (je zivahno), ce se katera se zeli pridruziti je lepo vabljena. Lp

(odgovor članu pajcevina)
Neposredna povezava do sporočila: 322
3.8.2016 14:36:53   
Kika86
Ker je skupina na FB že kar zrasla, smo se odločile, da jo počasi zapremo za nove članice.

Tako da ste vabljene vse, ki se še želite pridružiti! Kmalu pa to ne bo več mogoče.

(odgovor članu aja2)
Neposredna povezava do sporočila: 323
3.8.2016 14:41:33   
polhec
Živjo še ena nova tukaj :-)
nuhalana za nami tko da se vam pridruzim na fb
Kika86 včeraj sem ti poslala zs user posted image

čaka naju leto prijetnih sprememb ;-)

(odgovor članu Kika86)
Neposredna povezava do sporočila: 324
3.8.2016 14:46:24   
Kika86
jaz pa tebi prošnjo za prijateljstvo ;) (M.T.)

(odgovor članu polhec)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?