RE: Februarke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Kika86 -> RE: Februarke 2017 (18.7.2016 12:40:20)

Joj, tole sem šele zdaj videla. Na pregledu je bilo normalno, izgleda vse OK. Nič posebnega, sem pa vesela, da sem končno videla, kaj je na stvari. [sm=smiley36.gif]

Kika86 -> RE: Februarke 2017 (18.7.2016 12:42:17)

IZVIRNO SPOROČILO: _tjasa_

Heii...no jaz sem imela v torek pregled sem dala kri pa vodo :)..sladkor je bil kar 4.7 :(... 5.1 te ze poslejo v ambulanto za diabetike...drugace pa pikico sem videla..rekla mi je da sem noseca 8tednov..rok pa mam 22.2.2017 :))..11.8 pa mam nuhalno svetlino :)..drugac sem pa shujsala 3 kg in bla kar mal kregana :/..
Me pa zanima tiste k ste ze mamice...kolk vas je zvedlo za spol na NS ?? Pa se ce mi lahko kera poslje link od fb-ja od tiste kere dodaja ??

Imava isti pdp, pa NS tudi na isti dan. :D Meni so na NS v 1. pravilno napovedali spol.

In jaz dodajam na fb. :)

Lipstick -> RE: Februarke 2017 (18.7.2016 12:47:45)

Tjasa nov vozicek. Na facebooku otroski vozicki ;)
No,jaz sem rekla,da nimam vec znakov hehe,bruhanje prislo nazaj. Hb za tablete :)

MladaMamiMojca -> RE: Februarke 2017 (18.7.2016 14:35:21)

uff, končno sem prišla do FB, mi doma nagaja internet in nisem mogla sporočit svežih novičk :) torej v četrtek sem končno imela prvi pregled, ob utripu srčka se mi je zarosilo oko, ker sproti računam, sem danes noseča 9 1/7 :) neskončno sem vesela tega podatka, druga pa ravno ne tako, in sicer jutri se grem naročit v ARN (ambulanto za rizično nosečnost), ker imam previsok pritisk kljub temu, da ga že nižam z tableti Methyldopa :( na nuhalno se bom tudi danes popoldan naročila, napotila me je k dr. Žebeljanu, saj ima možnost izračuna prezgodnjega poroda in možnosti komplikacij :( malo sem v skrbeh priznam, pa vendar sem pomirjena, ker sem videla srčka bit in globoko v sebi vem, da bo vse ok, tako da sporočim naprej, kar bom izvedela

Smejka86 -> RE: Februarke 2017 (18.7.2016 16:00:29)

Pozdravljene vse vesele mamice [sm=bravo.gif],

tudi sama se prvič pridružujem temu forumu, malo naju je presenetilo, ker so tudi meni pred časom diagnosticirali policistične jajčnike in težjo možnost zanositve pa je kar nekako spontano uspelo in se niti nisva trudila za [sm=nosecka.gif]. Tako, da bi tudi sama želela povedati vsem dekletom, s podobno diagnozo, da to ni nič takega in da v večini primerov povsem naravno uspe (kasneje sem izvedela, da ima isto diagnozo tudi precej sorodnic, ki imajo vsaka kar po nekaj otrok).

Sedaj sem v 10. tednu, PDP imam predvidoma 6. 2., smo pa že bili na prvem ginekološkem pregledu 13. 7. , kjer je naš otročiček že veselo mahal in tudi srček se je že dobro slišalo :) Oba sva bila zelo ganjena, saj sva pričakovala majčken "fižolček" in ne že povsem izoblikovanega deteta. 28. 7. imamo njuhalno in sem zelo radovedna ali bodo že lahko določili spol. Pri koliko od vas so že na njuhalni vedeli spol? Lepe pozdravčke in naj vam dan veselo mine!

mimi5 -> RE: Februarke 2017 (18.7.2016 22:33:02)

Hej,tudi moj pregled za mano.vse ok.imam pa drug datum kot po mojih izračunih..voziček sem v prvo kupila ene 2 meseca prej..sem pa pregledala pa nastudirala prej vse,smo kupili prek bolhe bolso firmo res ohranjenega kolegica pa novega no name..pa je kmalu ugotovila veeeliko pomanjkljivosti,tako da je treba biti kar previden..( košare ne more sneti z enim klikom,ni ročaja za nesti košaro, zelo slabo se zloži.. Itd)

Mamina3 -> RE: Februarke 2017 (19.7.2016 14:27:41)

Heej

Da se javim.slabosti so se tu..malo manj odkar sem zamenjala elevit[sm=bravo.gif]..pregled je mimo vse je ok..pikica je manjsa samo za par dni tako da imam spet stari termin 24.2.2017 juhu...ker sem pa ze malce med starejsimi se morem pocasi odlocit katere preiskave bom koristila[sm=zmeden.gif]...verjetno bom najprej sla na nuhalno in dvojni hormonski test...amnio ziher ne grem.. ce bo treba pa pac ta nifty test...bomo vidli jaz verjamem da bo nuhalna in dvojni hormonski ok in mi ne bo treba o nadaljnem sploh razmisljat[sm=bravo.gif]

Lep dan vsem noseckam

Kika86 -> RE: Februarke 2017 (20.7.2016 10:05:37)

IZVIRNO SPOROČILO: mimi5
voziček sem v prvo kupila ene 2 meseca prej..sem pa pregledala pa nastudirala prej vse,smo kupili prek bolhe bolso firmo res ohranjenega kolegica pa novega no name..pa je kmalu ugotovila veeeliko pomanjkljivosti,tako da je treba biti kar previden..( košare ne more sneti z enim klikom,ni ročaja za nesti košaro, zelo slabo se zloži.. Itd)

Ja, vozičke je fajn naštudirat, ker so kar velike razlike v kvaliteti. In se mi zdi, da na splošno kar drži, da ''firmani'' načeloma boljše zdržijo, so bolj vodljivi in praktični od kakšnih no-name zadev za 200 eur. Jaz sem bila zelo zadovoljna z Mutsy Evo-tom, ki bo nadaljeval svoje poslanstvo tudi v drugo. Smo že v začetku morali gledat predvsem na to, da se dobro zloži, ker smo takrat imeli samo coupe-ja z majhnim prtljažnikom in je bil bolj ali manj edini v tem cenovnem razredu, da je šel v avto. Je bil pa tako praktičen, da nisem marele niti kupovala in smo ga uporabljali, dokler je bilo treba. :)

Srcica001 -> RE: Februarke 2017 (20.7.2016 10:57:19)

Pozdravljene :) tudi jaz se vam pridružujem :) :) noseča sem drugič ,doma imam skoraj štiriletno razgrajačko :D [sm=rozacrtici.gif] sem sicer zagledala že nekaj časa nazaj :) tko da sem imela tudi prvi pregled že 17.6 in mi je ginekolog dal datum PDP 3.2.2017. NS pa imam naslednji teden :) 29.7 :D :D mam pa eno vprašanje :D sej je katera od vas že kaj zredila?. . no jaz sem se vedno na -3,5kg od zacetne nosečniške :S slabosti pa to :S ajaaa. . pa obvezno lulanje vsaj 2x na noč :S :S uglavnem srečno nam vsem :) :) :) na FB pa se vam pridružim po NS :) <3 <3 <3

Sladdja -> RE: Februarke 2017 (20.7.2016 17:47:15)

Zdravo nosecke,se jaz da vam se pridruzim.To je moja prva nosecnost,zadnjo M sem imela 26.5.Danes sem bila na prvem pregledu kjer sem slisala srcek od moje pikice[sm=smiley1.gif] Pdp imam 25 februarja

Tjaša88 -> RE: Februarke 2017 (20.7.2016 22:34:56)

Živio srečke nosecke! Tudi jaz sem nova na forumu. Moja ZM je bila 14.4. Imela sem še neredne cikle. Pregled sem imela 12.7. In po UZ sem v 11 tednu nosečnosti...plodek se je ze lepo videl in tudi srcek lepo bije...sem prvic noseca in ko sm videla to malo bitje kako se ze premika v meni me je ganilo do solz. Midva sva se zelo trudila z zanositvijo in februarja sem imela tudi laparo in histeroskopijo, kjer so mi odstranili pregrado in endometriozo. Koncno je tudi nama uspelo! Glede slabosti pa imam kar sreco...sicer jih imam veckrat na dan ampak so bolj blage...bolj sm brez apetita! Je pa pri meni problem da sem vecina dni popolnoma brez energije....utrujena da dol pades! Super da sem nasla ta foruma da si bomo lahko delile izkusnje[sm=smiley36.gif]

Košar -> RE: Februarke 2017 (20.7.2016 23:14:29)

Heei 😄 prvo čestitke vsem nosečkam👏 mi imamo PDP 17.2.2017. Kak se kaj počutite? Upam,da se bomo veliko posvetovale se preku Fbja.
Lepe pozdrave.😄

MaMaJja -> RE: Februarke 2017 (21.7.2016 9:14:57)

Zdravo,

se pridružujem še jaz. To je moja prva nosečnost, sem pa v 12 tednu (PDP 5.2.). Nuhalno sem že imela in je bilo vse OK [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Lp,
Maja

Ann Sofie -> RE: Februarke 2017 (21.7.2016 17:50:55)

Živjo, še ena februarka! Pdp 10.2.2017. :-) Rada bi se vam pridružila na fb, kakšen napotek?

Srcica001 -> RE: Februarke 2017 (22.7.2016 11:54:27)

Piši kika86 :) ona dodaja na FB . .. ja tukej je res mal ratou zatišje :D :D

MladaMamiMojca -> RE: Februarke 2017 (22.7.2016 12:22:43)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] pozdravljene vse nove [sm=nosecka.gif]wow koliko [sm=duda.gif] bomo dobili v februarju[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

glede klepeta tukaj ..., ja veliko bolj smo aktivne na FB, dodaja pa Kika86 pa ji kar v zs sporočite, če bi rade bile tudi na FB,

za tiste, ki niste z nami na FB pa dodajam moje sporočilo še sem:
"evo nosečke, bila v ambulanti ARN, dobila napotke o merjenju pritiska, zjutraj 2 tableti Methyldopa, polno napotnic za laboratorij, baje imam v urinu neki proteini v urinu 2+, zdaj si moram trikrat na dan meriti pritisk (in vzeti merilec tudi na morje), nato po morju pa spet v ambulanto in nadaljnji napotki in morebitno zvišanje terapije s tableti, skratka javim kako bo potekalo nadajnje zdravljenje, je pa z otročkom vse bp, gibi in utripi kot morajo bit, nuhalno imam pa komaj 16.8. pri dr. Žebeljanu - zaradi možnosti izračuna prezgodnjega poroda in bom glede datuma ujela zadnji vlak, prej imajo dopust in ne gre; tako, to bi bilo vse z moje strani, se tipkamo po dopustu"

lepo se imejte [sm=ribica.gif][sm=rak.gif][sm=zz_dance.gif][sm=zz_wavespin.gif]

Vanja R. -> RE: Februarke 2017 (22.7.2016 13:42:07)

Pozdravljene
Še jaz se vam pridružujem. Sem drugič [sm=nosecka.gif]. Moja prva [sm=nosecka.gif] se je na žalost končala z umetnim splavom v 27. tednu in tako imam angelčka v nebesih. Moj datum poroda pa je 25.februar, to je v bistvu en dan po mojem rojstnem dnevu [sm=smiley36.gif]. Upam, da tokrat dobim v roke živo štručko.

Limoncap -> RE: Februarke 2017 (22.7.2016 17:48:04)

Pozdravljene, prvo čestitke vsem bodocim mamicam. Zadnjo M sem imela 6.5. , tako da sem si izracunala da imam rok 10.2. Nosecniski test sem delala ze 4 dni pred pred zacetkom predvidene M, in se je pokazala crtica in se potem 2 dni prej..in je ze bila bolj mocna[sm=smiley36.gif]. Prvi pregled sem ze imela, kjer sem ze dobila prvo slikico, sedaj 27 imam drug pregled kjer bom dala kri in pac kar treba in takrat dobim tudi materinsko knjizico. Na nuhalno sem tud ze narocena 😊 Na zacetku nisem imela nic slabosti, samo utrujenost in glavoboli, 1 teden nazaj sem imela obcasne slabosti in bruhanja, trenutno sedaj miruje..samo glavoboli ne prenehajo 😊 doma imam se 3 letnega fantka 😊 to bo zaenkrat vse 😊

aja2 -> RE: Februarke 2017 (22.7.2016 22:03:31)

Ojla punce. Malo sem odsotna in vas je kar nekaj novih in lepo cvekate. Jaz imam se obcasno slabosti, drugace pa gre. Drugi teden imam spet pregled, potem pa ze pocasi nuhalna. Lp vsem in dobrodosle nove.[sm=nosecka.gif]

aja2 -> RE: Februarke 2017 (22.7.2016 22:24:59)

Vanja - vsi upamo, da bo tokrat vse dobro. Kaj pa je bilo narobe prvic, seveda ce ti ni tezko govoriti o tem?! Vsem zelim vse dobro.

pajcevina -> RE: Februarke 2017 (22.7.2016 22:31:51)

Meni je pa vedno slabse, ceprav sem ze dopolnila 10t. Utrujenost, slabosti pop in zvecer, da sem komaj pokonci. Pa se prebava se heca z mano. Rada bi kaj dopusta porabila za aktiven oddih (hribi), pa sploh ne gre.[sm=smiley13.gif]

katja86 -> RE: Februarke 2017 (23.7.2016 4:58:41)

Se pridružujem skupini.

Trenutno je datum 20.2.2017.

Čakamo nuhalno, ki bo 8ga avgusta potem pa povedat bližnjim ;)

Je tu katera iz obale?

Kot je vidno z ure sporočila..me daje nespečnost [sm=smiley36.gif]

katja86 -> RE: Februarke 2017 (23.7.2016 5:08:37)

kje ste pa imele ostale Nuhalno? kakšna izkušnja se vam je zdela? [sm=smiley1.gif]

Vanja R. -> RE: Februarke 2017 (23.7.2016 5:56:08)

Aja2 - pri morfologiji v 20. tednu je gin ni mogla nečesa viditi in me naročila v 25. tednu. Takrat pa je ugotovila, da moja deklica nima velikih možganov (hidrocefalus), ker se ji je v lobanji nabirala voda. Potem so me pa poslali še v mb in tam so potrdili. Žal sem se mogla odločiti za prekinitev nosečnosti, ker bi moja deklica bila kot rastlina [sm=smiley19.gif] Zelo teško obdobje je za mano in zdaj me je zelo strah, ampak imam neki pozitiven občutek glede te [sm=nosecka.gif]. Upam da me občutek ne vara. Upam, da ne boste nikoli rabile iti skozi tako preizkušnjo.... Zdaj me čuva moj mali angel Nina [sm=angel.gif]

Limoncap -> RE: Februarke 2017 (23.7.2016 8:20:29)

Katja86, jaz sem zelela postaviti isto vprasanje. Jaz sem z obale, oziroma okolice, ampak vecioma casa sem na obali. Sem pa priseljenka iz Mb. [sm=smiley36.gif]. Prvo nuhalno sem imela na Ptuju pri dr. Lukman-u, sedaj drugo imam pa v Postojni pri dr Podnarjevi, komaj 9.8. Sem se glih ujela pravi cas termin.[sm=smiley1.gif]

Kako se vam ze poznajo kaj trebuscki oz kg? Meni se ta druga nosecnost pozna dost prej kot prva, samo cakam, kdaj bodo prisla vprasanja ali pricakujemo 😊 je pa tud odvisno od tega koliko sem napihnjena in kaksna oblacila imam. Trenutno sem na 62,6 kg.

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>