patrino -> RE: sprememba priimka otroku (18.4.2016 15:28:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: patrino Ne ne poznava se ne. Seveda. Oz. predvidevam da se ne. Zato lahko obe le ugibava v kakšnih situacijah sva gor zrasli oz. kaj vse sva dali skozi - kajne?! Tako kot ti poznaš tri ženske, ki so uspele prepričati bivše, da so se strinjali, da se otrok ne piše po njih, tako jaz poznam kar nekaj primerov žensk, ki preko otroka zelo zelo nagajajo bivšim partnerjem. Oz. do partnerja gojijo tako zamero in sovraštvo, da želijo prekiniti vsakršno povezavo med otrokom in očetom, ne glede na vse. Ne glede na to, da otroka posredno ali neposredno vlačijo skozi takšne bedne situacije, da ti gredo lasje po konci. Za moje pojme imaš ti dosti drugega dela in skrbi, če je bivši nasilen, kot pa to, da se znebiš pri otroku njegovega priimka. To je še najmanjši problem. Ali res naivno misliš, da boš vse to spravila skozi brez problemov in takšnih in drugačnih scen. V eni sapi govoriš, da bi se vaju bivši rad rešil, v drugi, da ima otroka s tabo zato, da mu ne bi mogla pobegniti. In on bo s tem svojim karakterjem čisto tako lagano položil orožje in se strinjal s tem, da se dete ne piše več po njem?Sanjaj. Bojo scene , zagotovo. In tudi če nisi iz vasi, nima to nobene veze. Ko ga bo dedec biksal pred vašim stanovanjem, ali na igrišču ko boš zunaj z otrokom ali pa delal scene v vrtcu, na CSD-ju ...potem se poskušaj potolažiti. da otrok to nič ne občuti. Kakor že. Jaz bi naredila vse , da bi otroka zaščitila. To, da bezaš vanj zaradi priimka pa žal ni to. Raje se skoncentriraj na to, da ga ne pustiš blizu ( zakonsko podprto), če je nevaren otroku in tebi. To, da boš otroku pridobila drug priimek, oz. boš to poskušala, ga bo po moje le razdražilo in vaju ne bi nič zaščitilo. Saj veš kaj pravijo- "ne diraj lava dok spava". In ja...otrok bo iz malega zrasel v večjega. Takšnega, ki bo marsikaj razumel in kdo ve, če ti bo hvaležen za to, kar bo zaradi pridobivanja priimka dal skozi. Tudi če si še tako prepričana, da uspeš, to ne pomeni, da bo to rešeno že jutri. Sodni mlini meljejo sila počasi. Še posebej takrat, ko to ni treba. SE vidi, da nisi res na tekočem. Sodni mlini meljejo še kako hitro, samo, da jim plačaš [sm=smiley36.gif] Zadevo z preživnino so zrihtali v roku 1 tedna [sm=smiley36.gif] zadeve s priimki v dveh mesecih zrihtajo [sm=smiley36.gif] Ampak kakor sem opisala, nisi v tej koži, ne razumeš, da se očetu od hčere, ne more reči niti O od očeta, ker je ne videva, ne skrbi za njo, kaj šele kaj drugega. Grozi samo takrat ko se počuti oškodovanega ( npr odvzveta plača za preživnino). Jaz pač VEM, da za mene in za otroka je definitivno najbolje, da ni on v njenem življenju, ker ji zaenkrat ni naredil NIČ dobrega, nič koristnega, samo probleme, ko se je rodila. Pa sej bi lahko še marsikaj napisala, ampak opažam, da živiš v enih iluzijah, enih pravljicah, kjer priimek ni pomemben pri otrokovem odraščanju in je bolje, da se piše po nekom, ki sploh ni del njenega življenja. In verjemi, da mi bo hvaležna. Pa še to, če v dveh letih ni prišel do mene, otroka, zakaj bi pa hodil zdaj in razgrajal okoli hiše - aja, pa btw živi 70km stran od naju/nas. Poglej, lahko le rečem, da si potrdila moje domneve, ki sem jih imela po tvojih prebranih postih. Žal sem hočeš nočeš s temi stvarmi kar na tekočem. In je ni preživnine, ki je bila urejena v enem tednu. Tudi če je bila še tako sporazumna, traja že sama papirologija dlje časa. Pa nima veze. Ves čas ponavljaš, da bivši ni naredil nič. Da se ne zanima za otroka in da v bistvu z njim nima nič drugega kot priimek. V isti sapi pa pišeš, da dela probleme, kadar se počuti oškodovanega. Če ga pustiš pri miru, vas pusti pri miru, če rineš zaradi česa vanj, vam dela probleme. Poudarjaš, da ga ne želiš v vajinem življenju, pa vseeno želiš bezati in provocirati, samo zato, da bi se otrok pisal po nekom drugem. Ves čas praviš, da želiš otroku najbolje in mir za vse, pa vseeno razpihuješ žerjavico in netiš požar samo zaradi priimka. Še enkrat te vprašam. Ali je to za tvojega otroka res tako pomembno, da se piše drugače, pa čeprav že naprej veš, da bo oče delal probleme, ker se bo najverjetneje počutil oškodovanega. Zakaj ne pustiš zadeve take kot je in s tem otroku daš veliko več- mir. Ti si tako sovražno nastrojena, da boš s takšnim odnosom res vrgla slabo luč nase, če boš tako nastopila na CSD- ju. Ne kapiraš, da v otroku s to trmo in tiščanjem glave skozi zid , v bistvu škoduješ. Tipsona boš najverjetneje razjezila in potem se bodo problemi šele začeli. Zakaj bi hodil okrog tvoje hiše in razgrajal? Zato, ker na vse kriplje želiš spremeniti otrokov priimek. Dvomim, da mu bo to všeč in bo na to kar lagano pristal.
|
|
|
|