Snickers993 -> RE: decemberčki 2016 (21.12.2016 10:11:22)
|
Cestitam lastovica in cebela321.. :) No, da se jaz malo opisem mojo porodno zgodbo :) imela sem elektivni carski rez tako, da sem v porodnisnico prisla v nedeljo popoldan. Dali so me na ctg, ki pa je vstrajno risal popadke, vendar jih jaz nisem cutila. Oz sem jih vendar kot premikanje otrocka. Jim najprej nisem verjela, da imam popadke :) potem so me pregledali, ce sem kaj odprta, da bi mogoce rodili po naravni poti.. Ampak sem bila popolnoma zaprta (prav to je bil najvecji problem pri prvem porodu, ki se je prav tako koncal s cr).. No ctg mi je tudi naslednje jutro risal popadke, ki pa sem jih zacula cutila kot neko spikanje v krizu.. Se vedno zaprta zato so me zaceli pripravljati na carski rez.. Najbolj neprijetno mi je bilo, ko so mi vstavljali katerer (blazno cuden obcutek).. No ko so me pripravli so me lepo peljali na korurgijo, kjer me je ze cakalo najmanj 8 ljudi, ki me je vsak nekaj spraseval :p ker sem bila dogovorjena za spinalni blok me je anesteziolog pripravil (beri piknil v hrbtenico-spet blazno neprijeten obcutek).. Potem so me dali na mizo in jaz sem vedno manj cutila noge :) ko je bilo vse kar je treba "omrtviceno" so zaceli.. Zal mi je zacel padat pritisk.. In to tako, da nisem vec mogla povedati, da nisem ok.. Ampak je hvalabogu anesteziolog hitro opazil, da nekaj ni v redu in mi je dal neko zdravilo in sem ze bila cisto ok. :) Cez nekaj minut sem zaslisala prvi jok nasega fanta in mene so oblile solze srece :) kaksno minutko ali dve kasneje so mi ga prinesli k glavi, da sem ga lahko polubckala in pocartala - oh kako mi je to pri prvem porodu manjkalo :) kakih 10, 15 min je bil pri meni potem so ga pa odnesli atiju in se je pri njem cartal dobro uro :) rodila sem 8.40, miskeca pa so mi prinesli okoli 11 ure in je bil z mano do vecera :) Zvecer so me postavili na noge (ce bi lahko bi nekoga brcnila v glavo-stasno je bolelo in se noge me niso ubogale:)) drugi dan sem sla na oddelek in se zacela gibat bolj kot ne normalno 👍. 4 dan smo sli domov in jaz sem ze normalno funkcionirala.. Malo je bolelo in hitro sem se otrudila ampak nic za to, kajti zdaj bi lahko ze laufala ;) saj ne.. Nic ne smemo prehitevat, ceprav bom kar hitro zacela.. Mi manjka sport po tolikih mesecih ;) Vglavnem vesela sem, da sem hitro okrevala, ker ce bi oblezala tako kot je moja "sotrpinka" v sobi se me verjetno zdaj ne bi bilo iz porodnisnice.. Pa tudi starejsa punca ne bi imela nic od mene pa tudi tamali ne :) kaj cem eni imamo sreco :) Se opravicujem, da sem se razpisala ampak mogla sem, ker sem totalno navdusena, da sem bila "prisotna" pri porodu in sem mojga skrata lahko takoj videla 😍
|
|
|
|