RE: decemberčki 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anibani -> RE: decemberčki 2016 (11.5.2016 21:18:51)

vsem [sm=nosecka.gif] želim veliko sreče in uspešno ter lepo nosečnost... Jaz imam nuhalno 26.5 v zdravstvenem domu v dravljah, 9.6 pa že drugi pregled... Ali ima še katera tako ginekologinjo ki ji je dala možnost cedeja in ni dala slikce?

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (12.5.2016 15:37:13)

Pozdravljene nosecke! Po dolgem casu se spet javljam. V torek bi morala imeti prvi pregled, a sem se v ponedeljek zbudila z grozno slabostjo, bruhala vse kar sem pojedla in popila, nisem mogla ne vstat, ne sedet, vglavnem strahovito. Po pol dneva in konstantnem bruhanju sem poklicala ginekologa, ki me je takoj poklical na pregled. Ugotovili so, da sem dehidrirana in, da morem ostati v bolnici. Danes sem prisla domov, slabosti vec ni, sem konstantno lacna in zejna ampak predvsem vesela, da sem koncno doma pri mojih fantih ❤️. V bolnici so mi tako maredili tudi prvi pregled, utripki so lepi in PDP ostaja enak :), tako da nas dojencek je predviden na silvestrovo 💝. Vsem zelim cim mirnejse prestajanje teh zacetnih slabosti ❤️❤️

TejaM -> RE: decemberčki 2016 (12.5.2016 21:01:27)

Pozdravljene nosečke, malo pozno se pridružujem...tudi mi pričakujemo v decembru..9.12. 😊
Želim vam da slabost čim prej mine..jaz je k sreči nimam, jedla bi pa samo svežo hrano 😄

ircomp -> RE: decemberčki 2016 (13.5.2016 7:48:45)

Zabike, upam, da so te dobro porihtali, da boš od sedaj naprej uživala v nosečnosti. Če imaš apetit že dobro kaže :)
TejaM dobrodošla :)
Anibani... meni vedno ponudi samo slike, nič CDja.

Lenčka83 -> RE: decemberčki 2016 (13.5.2016 18:58:35)

Tudi jaz se javlam po pregledu...glede na rahle krvavitve je vse ok....srček uripa in je plod dovolj velik...pdp imam 19.12.Dobila Dabroston zaradi krvavitev....

lastovica -> RE: decemberčki 2016 (14.5.2016 13:51:14)

Jst sem tudi imela vceraj prvi pregled in je vse ok. Dobila sem pa tudi slikico. No cez 14 dni morm it pa do svojga G na pregled.

Pa vceraj me je zacela bolet glava, bolecina se je pa nadaljevala celo noc in se danes....prislo je tako dalec, da sm mogla wc skoljko obiskat. [sm=zmeden.gif] no, potem je blo pa 90 % boljse. Najhuje je, ker imam doma cel kup tablet proti glavobolu, ki jih med nosecnostjo ni dobro jemat, tako da sem moza poslala po lekadol. No, sedaj sem skoraj kot nova. [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: decemberčki 2016 (16.5.2016 14:14:32)

Pozdravljene!

Večinoma smo že imele prvi pregled.
Kaj ste se ve že naročile na NS?

Pikapoka92 -> RE: decemberčki 2016 (16.5.2016 15:43:48)

Prvi pregled imela 10.5 in me je kar narocil za nuhalno :) imam pa jo 7.6, takrat bom tocno 12t :)

Lenčka83 -> RE: decemberčki 2016 (16.5.2016 19:26:59)

Mene je tudi že na prvem pregledu narocila na NS...imam jo 8.6. 12t in 3d....

Sareta88 -> RE: decemberčki 2016 (16.5.2016 19:33:19)

Jaz imam nuhalno 21.6., takrat bom tam nekje okrog 12t.

Hjao punce, danes sem se zbudila brez slabosti in sem se veselila, a se je popoldan začelo. Res sem brez energije in izmučena od slabosti. Komaj čakam, da minejo.

Lenčka83 -> RE: decemberčki 2016 (16.5.2016 19:38:39)

Jaz sem bila dva dni brez slabosti...čez vukend in danes pa uh spet se je začelo...tako da se je vrnila [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Pelkaa -> RE: decemberčki 2016 (16.5.2016 19:50:07)

Jaz imam nuhalno 1.6., kar je lepo 12. teden, 2x se bomo obrnili pa bo pršlo. Grem pa v Novo Gorico v Medartis.

Joooj jaz pa mislim, da je bil ta teden zame najhujši kar se slabosti tiče...Skor cele dneve mi je blo slabo, tako da upam da bo počasi minilo, ker res že težko preživljam vsak dan posebej. Težko kaj pojem, če sem lačna itak ni OK, tko da ne vem več kaj narest...[sm=smiley13.gif]

V četrtek imam naslednji pregled. Komaj čakam, da izvem izvid od toksoplazmoze. To me zaenkrat najbolj skrbi...

Lenčka83 -> RE: decemberčki 2016 (17.5.2016 7:46:51)

Jaz takrat, ko mi je slabo najraje jem kakšno osvežilno sadje grozdje, breskve, nektarine (seveda zellllooooo oprane), to mi naredi lepo oblogo v želodcu in potem kaj spravim vase. Drugače se mi pa kar obrača od hrane. Pozabim, da imam doma ingverjeve bonbone in jih pozabim vzeti, čeprav čaj mi ni nič pomagal. Bom poskusla še z njimi.

Ja komaj, čakam nuhalno, da vidim spet pikico.

Mlle -> RE: decemberčki 2016 (17.5.2016 13:15:10)

D E C E M B R Č K I [sm=smiley27.gif] 2 0 1 6

2.12
Mlle 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif] naslednji pregled: 2.6. NS 30.5.

Mislim, da seznama še nimamo, pa bomo tako lažje sledile, ker smo, vsaj jaz no, postale zelooo pozabljive. [sm=smiley36.gif] Predlagam, da skopirate seznam v nov post in se dodate.[sm=smiley1.gif] Lahko pa date še [sm=smiley11.gif], če vam dela slabo, meni je sedaj kak teden, 14 dni že bolje. Me bodo pa na naslednjem pregledu kontrolirali za sladkorno, ker so izvidi urina bili že 2x slabi. A katera ve kako to izgleda? Samo odvzem krvi? Glukozni test pride po 20 tednu, ne? [sm=smiley13.gif]

Zmedenasem -> RE: decemberčki 2016 (19.5.2016 14:48:56)

Pozdravljene nosečke! Tudi jaz se javljam po daljšem premoru in sicer po prvem pregledu [sm=smiley1.gif] Veliki smo 2,5cm, srček lepo bije in smo v 10. tednu :) Pdp je sicer okoli 20.12., a ker sem že 2x prej imela carski, tudi tokrat žal ne gre drugače, zato bomo na svet pokukali približno en teden pred rokom :) Z zdravnikom sva se odločila, da preskočim nuhalno in grem na amnio, ker so pač že leta [sm=smiley36.gif]. Ponovni pregled imam 22.6., za amnio pa se bom naročila okoli 7.7. [sm=smiley1.gif] Drugače pa se počutim super. Zdaj tuhtamo, kako doma povedat, da ne bo koga kap [sm=jezicek.gif]

Pelkaa -> RE: decemberčki 2016 (19.5.2016 15:14:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Mlle

D E C E M B R Č K I [sm=smiley27.gif] 2 0 1 6

2.12
Mlle 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif] naslednji pregled: 2.6. NS 30.5.

15.12.
Pelkaa 1[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=smiley11.gif] naslednji pregled: 7.6. NS: 1.6.

Evo, da nadaljujemo seznamček. Drgač sm mela danes drugi pregled in dobila materinsko knjižico in novo slikco [sm=smiley36.gif]! Vse je vredu, velikost je idealna, vse laufa kot je treba [sm=smiley1.gif].
Zdaj pa spet počakat na naslednji pregled... Še dobro, da si sledijo tko hitro [sm=smiley1.gif], da spet vidim to našo pikico/pikca [sm=duda.gif]!

Anibani -> RE: decemberčki 2016 (19.5.2016 16:10:29)

Anibani 1[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif][sm=smiley11.gif] [sm=darilo.gif]5,12,2016

Anibani -> RE: decemberčki 2016 (19.5.2016 16:12:12)

naslednji pregled 9,6 NS 26,5

Nmala -> RE: decemberčki 2016 (19.5.2016 19:58:08)

Pozdravljene!

Punce katero čtivo priporočate? Lahko tudi za kasneje, za vzgojo itd... Je katera obiskala kakšen ne klasičen tečaj priprav na porod/ starševstvo?

Sareta88 -> RE: decemberčki 2016 (19.5.2016 22:30:36)

Punce super za vaše preglede. Jaz sem imela v tem tednu že 2 klopa. Enega na nogi, drugega pa sem odkrila danes v popku, ker me je res fajn bolelo okrog popka, potem pa šesrbelo. Bil je kar velik, tam okrog 5mm. Klicala sem tudi na ugenco pa so rekli naj spremljam kaj bo in da če je karkoli itak potem dajo antibiotike. Tudi na netu sem brala od Pušenjaka naj klop ne bi bil nevaren za plod, upam da res ne. Im katera izkušnje s tem?

mojamiška -> RE: decemberčki 2016 (20.5.2016 9:46:25)

Pozdravljene punce,
evo še mene po dolgem času. V torek sem imela pregled, srček lepo bije, veliki smo 1,8 cm, pdp 24.12. Na naslednji pregled se še nisem naročila, zdej moram nazaj k mojemu g, za nuhalno moram tudi še poklicat.

Kako ste drugače? Jaz sem zaenkrat ok, sm pa tja se zvečer pojavi mal slabosti ampak ni hujšega, daje me mal utrujenost, pa ponoči grem na wc po 3x[sm=zmeden.gif] To mi gre najbolj na živce, ker je že tko prekraka noč.

Sareta88...joj klopi, sicer nima izkušenj ampak mislim,da bi na urgenci morala dobit pravo informacijo.

Končno petek, sem že čist brez energije, upam, da bo res vikend lep in, da bo moje počutje ok. Prejšnji teden sem cel vikend preležala.

Pikapoka92 -> RE: decemberčki 2016 (20.5.2016 12:32:25)

No, da se še jaz malo javim :) počutje je super.. mi je kar čudno, da sploh ne vem da sem noseča (na čase si kar mislim da je kaj narobe :/).. splabosti nobene, bolečin tudi ne več.. samo napihnjena in zaprta.. to pa je vse :) moram potrkat [sm=bravo.gif]

Upam, da tudi vsem ostalim, ki imate slabosti hiiitro minejo :)

Je katera (ki je že prej bila noseča) potovala z letalom? Tam v drugem trimesečju? Ne vem če bi ali ne :/

Zabike -> RE: decemberčki 2016 (20.5.2016 13:33:07)

Se javljam se jaz [sm=nosecka.gif]. Pri meni slabosti se kar vstrajajo in res ne vem vec kaj naj sama s sabo [sm=smiley13.gif]. Sem pa jaz letela 10 ur na Karibe v drugi nosecnosti v 20 tednu. Meni ni bil problem, sem se pa veckrat sprehodila med letom, da ne pride do krcnih zil. Sedaj, ko je taksna situacija z virusom Zika pa si ne upam v te kraje, ceprav sem vedno noro uzivala [sm=smiley13.gif].

Punce za seznam: kopirajte prvoten seznam in se dodajte noter, ne v posebni post pisat podatkov [sm=smiley1.gif]. Potem pa vsaka naslednja kopira zadnji seznamcek in se doda.

mojamiška -> RE: decemberčki 2016 (20.5.2016 14:41:19)

Seznam: Jaz pa mislim, da je bolje, da se napiše podatke in potem ena uredi seznam, da nebo cela stran seznamov[sm=zmeden.gif] če se katera javi seveda in če se strinjate[sm=smiley1.gif]

Pikapoka isto je pri meni, počutje super, razmen seveda malo bolj sem utrujena, drugač pa čist drugo kot v prvi n. No pa da se nebom prehitro hvalila in kej priklicala[sm=smiley36.gif]
Napihnjena sem pa jaz tudi ful, sploh zvečer nemoreš spregledat, prrebava pa meni super laufa, saj zaenkrat.

Pikapoka92 -> RE: decemberčki 2016 (21.5.2016 22:49:57)

No.. nama se je ponudila moznost iti cez luzo v juliju..prakticno zastonj :) pa ne vem ce bi ali ne.. malo me je strah, da ne bi bilo kaj narobe, ceprav sem brala veliko izkusenj noseck, ki so veliko potovale in ni bilo nobenih tezav..moram prespati :)

Imam pa tudi jaz nenormalno velik oz.napihnjen trebuh.. ne bom mogla vec dolgo skrivati.. ceprav zdaj recem da sem se zelo najedla in popila dosti kokakole :D drugace pa koooomaj cakam nuhalno, da spet vidim pikico.. se mi ti tedni kar vlecejo :/[sm=nosecka.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>