liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko A-O je prej razpadla, preden je lahko dodobra spoznala "posledice" aneksije Bosne. No, ali pa je bila prav aneksija njen propad Na srečo se Evropi tega ni več treba bati, propada zaradi Bosancev......"problematično" moško, reproduktivno sposobno prebivalstvo v Bosni je bilo praktično iztrebljeno, ženske načrtno posiljene......tako da bodo potrebne generacije, da se bo prebivalstvo regeneriralo....... Je pa res paradoks, da je, še ne tako dolgo nazaj, Evropa nemo opazovala načrten genocid praktično pred vrati EU......prisilila Srbe, da so se odrekli delu svojega ozemlja, da ne bi problematična rasa onečistila evropske vrste......danes, nekaj let po tem, pa to problematično raso, ki jo je imela tik pred vrati, uvaža....... Tudi Avstrija, ki se načeloma fajn loteva migracijske in integracijske politike, se že sooča z negativnimi posledicami le-te. Stopnja brezposelnosti se jim je povečala, stopnja kriminala se jim je povečala, spopadajo se s hudim stanovanjskim pomanjkanjem in kjerkoli pač bodo gradili, bodo novi stanovalci migranti, torej se bodo hočeš nočeš ustvarjala geta. In če danes gledamo na Aut kot vzorčen primer dobre integracije ... mar ni še kakšno leto ali dve za takisti primer veljala Švedska. Pa poglejmo danes, kako je tam. Normalno, da se kažejo negativni učinki.....migranti so v Evropi na dolgi rok......po nekaj mesecih (tudi po nekaj letih), se bodo videli bolj ko ne stroški in negativni učinki.......ker dolgoročne rešitve na kratek rok običajno niso prijetne....... Mediji so nam pred kratkim servirali vsako minuto te "negativne" učinke.....danes, ko je makedonsko grška meja zaprta, tega več ne počnejo.....torej po moje, so bili ti medijsko servirani negativni učinki (po predhodno ekstremno človekoljubnih člankih o beguncih in migrantih) bolj ko ne namenjeni salonskim ekstremnim levičarjem in človekoljubnim organizacijam, da se jih ustavi v njihovem ekstremizmu, ker ko je bil tok delovne sile v Evropo sprožen, je njihov ekstremizem postal nevaren in ga je bilo potrebno nekako zaustaviti, tako kot so zaustavili migracijski tok in ga bodo sedaj po potrebi regulirali....... Švedska je ravno tako vabila migrante kot Nemčija, ker jih je verjetno potrebovala......se pa strinjam v tem, da ekstremno propagiranje ločitve po spolu kot zgolj družbenega konstrukta in negacija spolnih razlik ter integracija muslimanskega prebivalstva ne gresta z roko v roki...... Dejstvo je, in to čisto tako preprosto, lahko bi rekli temu osnovni bonton, da se mora vedno gost prilagoditi pravilom hiše gostitelja. Po osnovnem bontonu naj tudi gostitelj sprejme dar gosta, vendar pravila hiše gostiteljice se zaradi tega ne spreminjajo. V nasprotnem primeru govorimo o vsiljivosti oz. uzurpaciji. Torej, če prideš ti k meni na obisk, moraš govoriti v prekmurskem narečju.....ker se moraš prilagoditi pravilom hiše gostitelja....in če si slučajno vegetarijanka, moraš jesti meso, ker v naši hiši pač radi jemo meso in bom užaljena, če mesa ne boš jedla...... Nadlje je tudi dejstvo, da so v zgodovini vedno, ampak res vedno prav prišleki (tukaj ne mislim na par posameznikov, ampak na množico, o kakršni je govora tudi danes) prevzeli, uzurpirali, vsilili svojo kulturo "gostiteljem". Take primere imamo v Avstraliji, Ameriki, Izraelu, ... tudi Slovani naj bi po neki teoriji ta prostor zasedli in izrinili prejšnjo kulturo in prejšnja ljudstva. In nadalje Germani Rimljane in krščanstvo oboje ... skratka, povsod in vedno je bilo tako, da so prišleki na koncu nadvladali. Konec koncev so se tudi črnci, ki so jih belci v imenu kapitalskega dobička "uvažali" k sebi (kar zdaj kao počne EU), uprli in posledica je bila krvava državljanjska vojna. Koliko migrantov je približno recimo v Nemčiji.....? In koliko prebivalcev ima Nemčija.....? Koliko jih je trenutno v Sloveniji.....? Zame osebno so prav Romi en tak živ primer "integracije". Romi so od nekdaj bili in očitno vedno bodo, pa vendar ne bodo Romi zato, ker mi tako hočemo, ampak ker oni oz. večina njih tako hoče. Nihče ni nikdar imel zoper njihovo kulturo (pod to umeščam njihovo glasbo, ples, običaje, jezik ...) - ta je npr. meni osebno nekaj čudovitega - nihče jih ni nikdar zavestno in načrtno odrival na rob (primer za to je Oto Pestnar, pa romska policajka, in moja kolegica, ki jo poznam že 25 let, pa sem šele dve leti nazaj zvedela, da je Romkinja), ampak so to počeli sami. Lahko rečem načrtno in zavestno. S tem, ko pa smo jim v imenu človekovih pravic podelili še neke ekstra pravice ... hej, kdo bi bil nor, da privilegijev ne bi sprejel. Privilegije imamo vsi radi. In ravno s podeljevanjem nekih posebnih privilegijev in zaščitnih zakonov, mi osebno odrivamo te ljudi na rob, jih marginaliziramo in dejanko segregiramo, ne pa integriramo. Katere ekstra pravice pa imajo cigani, ki jih drugi državljani recimo nimamo.....? Črne gradnje....? Pol Primorske in Pokljuje so črne grandje, pa niso bili cigani.... Nekaznovanost....? Tudi ostali Slovenci se lahko zelo iznajdljivo ognemo kaznim....... Otroške doklade in socialna pomoč.....? Čisto nič več ne dobijo kot jaz ali ti.....seveda, če ima 8 otrok dobi več doklad kot ti, če imaš 3...... Drugače pa ne verjamem, da si ravno želiš cigane za sosede.......zato ne govori, da je zgolj njihova krivda, da živijo izolirano.......in Oto Pestner je redka izjema.......pa vprašaj svojo prijateljico, zakaj ti 25 let ni povedal, da je ciganka (kar skoraj ne morem verjeti, da nisi opazila, ker je skoraj isto, kot če bi jaz rekla, da nisem vedela, da je Michael Jackson bil črnec) Točno tako. In največja finta vsega skupaj je, da smo si s svojim največjim civilizacijskim dosežkom, imenovanim človekove pravice, tlakovali pot v lastno pogubo. Kot pravi pregovor: pot v pekel je vedno tlakovana z dobrimi nameni. No, ravno pogubljeni še nismo.....večjo pogubo kot migranti nam predstavlja ekstremna desnica, ki se bo zaradi njih rodila povsod po Evropi......in tisti, ki so pred meseci še na veliko častili ekstremne kulturne marksiste oz. salonske levičarje kot cvet inteligence, sedaj so se pa zaradi nekaj migrantov obrnili v čisto nasprotno smer.....k ekstremni desnici.....ker pač ne vedo drugega kot zahajati v ekstreme......pekel ali nebesa.....vmes ni pa nič......in ti ekstremi so nevarni.......ne nekaj tistih, ki se obračajo k meki, ko molijo.......
|