metka6 -> RE: Nosečnost pri (skoraj) 40 :) (10.3.2016 20:38:53)
|
nušamala tudi jaz se popolnoma strinjam z vami. Riziko vsekakor obstaja, točnega procenta ne vem, in se niti nisem želela pozanimat o njem priznam. Mislim, da je to stvar, za katero se mora odločit vsak sam, tako kot čuti, ker sami sebe najbolje poznamo. Poznam osebno primer para, ki sta bila noseča z dvojčkoma po 6 poskusu umetne oploditivse in se nista odločila za AC, imela sta dober rezultat NS, tveganja za AC nista bila pripravljena sprejeti. Danes imata 2 zdravi deklici. Sama sem imela od prej že enega otroka, nekih posebnih težav nisem imela, vedno zanosila spontano, imela sicer 2 spontana splava, in sem se zavestno odločila za AC, ker vem, da bi se zelo težko sprijaznila, če bi bilo z otrokom-oma kaj narobe. Je pa res, za mano je uspešna AC, uspešen porod, 2 zdrava otroka, a, če bi bila ponovno noseča, bi ponovno šla direkt na AC, in če bi bilo kaj narobe, bi se 99,9% odločila za prekinitev. Je pa to pač moj individualen pogled in ga ne mislim vsiljevati ostalim. Je pa rezultat NS 1:1700 odličen, sploh za ženske pri 40:) tako da le pogumno! Srečno
|
|
|
|