izberivzedevek -> RE: cepljenje (22.2.2016 7:27:17)
|
Pa da še jaz dodam svojo zgodbo. Da najprej povem, da nisem na nobeni strani razmišljam samo naglas in z vami. Otroka sva cepila po obveznem programu, vendar vedno z enim VELIKIM strahom. Zato sva se po nasvet glede cepljenja za pnevmokok (neobvezno) obrnila na najino pediatrinjo. Po njenem nasvetu sva se odločila, da otroka ne dava cepiti. Tako so minevali meseci in prišla je prva svečka in s tem tudi prvi zrelostni izpit - vrtec. Vse je bilo odlično, mali je noro užival. Nato pa je neke noči, kmalu po enem letu zakuhal na 40. En dan, dva dni, pet dni, osem dni ... vročina pa še vedno. Nič drugega, samo vročina! Od pediatra do pediatra tam pa samo;gospa to je viroza, gospa to je gripa. Brez odvzema krvi. Ko 5 dan ni več stopil na nogo so se le predramili. Gospa to je sinovitis kolka. Groza, KAJ!? Kakšen kolk, ko pa vidim, da otroka boli koleno. Tako so mu naredili tudi ultraznok kolka, ki pa ni pokazal "presenetljivo" ničesar. Vendar sem še vedno globoko v sebi vedela, da z mojim otrokom nekaj ni v redu, kljub temu, da so naju posiljali domov. Zadnja noč je bila grazna, jok jok jok. Še dobro, da sem ga dojila, da je vsaj tako dobil tekočino, hrano in predvsem tolažbo. Bil je petek, ko sem ponovno obiskala pediatra (v enem tednu že 5 pediater). Otroka ni niti slekel, samo prijel ga je za koleno in rekel; to je septični artritis. takoj v Ljubljano na ortopedijo. Tam so nas sprejeli, odvzeli tekočino iz kolena in ugotovili, ukužba s pnevmokokom. Po hitrem postopku so naju poslali iz otropedije na infekcijsko. Tam pa se je začela moja nočna mora, otrok je imel septični artritis in osteomielitis kolena in stegnenice. Pa da se vrnem sedaj na cepljenje. Cepiti ali ne cepiti ? Razumem vse starše, ki so otroke cepili in so doživeli stranske učinke (pa čeprav lahko samo blage, kot npr.vročina). Vendar pa smo mi doživeli ravno obratno, lahko bi cepili pa nismo! Moja nočna mora se še vedno nadaljuje, krivda ki ne zgine,strah, da bo spet zbolel, ... Po vsem tem, sva se odločila, da ga cepiva proti tej bolezni. Čaka ga še ena doza in srčno upam, da bo vse ok. Vendar pa dvom o cepljenju v meni še vedno ne izginja. Še vedno imam tisti kaj pa če ... !? Čaka naju še OMR cepljenje, ki pa ima baje grozne veliko stran.učinkov lahko. Eden od teh tudi vnetje sklepov (podobno, kot septični artritis). toliko od mene, lp,
|
|
|
|