Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Damuš IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 IZVIRNO SPOROČILO: Damuš Punce - tiste ki ste že rodile - a je katera pred porodom hodila na akupunkturo? Je kaj pomagala pri porodu? Pa še to - včeraj sem našla v strokovni literaturi, da vitamin E vpliva na plodnost. In lahko pri hudem pomanjkanju vodi v sterilnost. Tako da punce ... hitro jest kalčke - tam je največ tega vitamina A katera hodi na jogo? A je priporočljiva joga v nosečnosti? vem, da obstaja joga za nosečnice, ampak to so najbrž čist posebne vaje, a ne? Poznam sodelovko, ki je rodila 3x ... vsakič hodila prej na akupunkturo in ji je FUL pomagal .. vedno rodila v 2 urah s tem da pri zadnjem se je celo sama odpelala v porodnišnico Glede telovadbe pa ... za nosečnice so predpisane vaje, tko, da ponavad maš vedno vaje in telovadbo striktno za nosečnice .... čeprav ... zadnjič sem pa nekje brala, da nej se ne bi do 12 tedna sploh telovadilo Men so pa lih rekl, da najbolje je naprej krepiti svoje telo s telovadbo ... tko, da ... človek se res vpraša kam smo pšrišli, da se še stroka med seboj več ne more uskajevat Meni je ful žal, da v prejšnji nosečnosti nisem vedela, da izvajajo akupunkturo v moji bližini. In zakaj naj bi se ne smelo telovaditi do 12. tedna? Kakšna neumnost. Pač ne delaš poskokov, pa trebušnih vaj itd., pa kakih kontaktnih šporov se ne greš, ostalo pa po moje komot. Sem delala v prejšnji N vaje za pilates za nosečnice. Pa mi je bilo zakon. Pri porodu sicer ni dosti pomagalo, sem se pa takrat bolje počutila. Še eno vprašanje imam. A katera ve zakaj v N predpisujejo Magnesol? Ja, to vem, da je magnezij fajn. Zanima me, zakaj ne predpišejo kakšnega drugega magnezija, zakaj ravn magnesol.Čist tako ... za firbec. Že spet smo tam .... če gledaš stran ( lekarnar.si al neki podobnga ) ti piše, da Magnesol odsvetujejo nosečnicam .... Magnesol ima največ magnezija, ki veže na sebe ... magnezij se jemlje zarad krčev v nosečnosti, da se mišice sprostijo - sploh takrt je dobr, ko otrduje trebušček ... Npr moja G NE predpisuje Magnesol, ker pravi, da ima preveč UMETNIH sestavin ( ja, smo že spet tam, kje so lahko NE-umetne sestavine ) ... tko, da tuki smo že spet tam, da je odvisno od samega G ... jaz nisem nikoli jemala magnesol, ampak en drug magnezij .. sicer pa z krči nisem imela preveč skrbi
|