ronja -> RE: Kava in cigareti, luksuz ali ne? (26.1.2016 8:53:06)
|
Po svoje si misliš, pa naj imajo neko veselje, če so že tako čisto na psu. Vendar se ob pretiravanju vseh teh čikov in kave govori o kar precejšnjih zneskih, ki pa si jih seveda niti pod razni ne bi mogli privoščiti, če ne bi država poskrbela za vse ostalo. Dostikrat ni niti za štruco kruha, za čik pa je vedno. Tako nekako. Pa če ni otrok zraven, me ne moti. Če pa so otroci tam, pa ni za hrano, je pa za čike, e, tam se pa moje razumevanje počasi konča... ker vem, da se da preživet z eno ušivo plačo in občasnim honorarnim delom ne da bi hodil na rk. Sem hvaležna, da nam zaenkrat ni treba, nikoli ne veš, kaj pa prinese prihodnost. Nejcko, poglej iz druge strani: luksuz pomeni, da lahko to stvar uživaš, če jo imaš, da ti ni samoumevna. Meni vse moje prčkarije, milijon mojih hobijev niso samoumevni. Fajn je, ker se jih da včasih prilagodit: zdaj recimo porabljam zaloge, šivam iz recikliranih starih cot, itd..., čikov in kave ne moreš prav dosti, kvečjemu kupiš cenejše. Ampak je dober občutek, ko si rečeš: uvau, kaj imamo srečo: pitna voda mi teče iz pipe! Uf, zdaj se lahko grem igrat in probat naredit nekaj lepega iz tega mojega malega luksuza... itd... si bolj srečen[sm=smiley1.gif] Ker nimaš občutka, da živiš na kantu, čeprav ima družina 900€ prihodkov:D.
|
|
|
|