ronja -> RE: Kako moraš biti neumen ... (26.1.2016 9:02:49)
|
Verjetno so videli led in niso pomislili na debelino... Bajer dostikrat izgleda krasno zamrznjen, potem se pa nekje udre - ker ni povsod enako debel in tudi ne enako mrzel. Mi gremo dostikrat na bajer in vidimo drsalce in mi je prav zoprno bit tečna mama, ki svojih malih ne pusti gor, ko vendar vsi vidimo, da led drži tudi odrasle ljudi... Ampak če so temperature malo tako malo onako (kar so zadnja 3 leta ves čas), si ne upam z malimi. Sicer so froci fajn in kar razumejo in smo se tudi zmenili, da bojo kot najstniki lahko šli, ampak morajo pa vsi trije ornk dobro plavat, pa bit malo večji, ker zdaj imajo razmerje med površino in volumnom precej nikakvo in se bi zelo hitro podhladili, če bi not čofnili... Bi šla z veseljem z njimi drsat tja, vendar da bom mirna, mora bit ves čas res minus, da vem, da je led dovolj debel. Verjetno ta družinica ni pomislila na to, mogoče niti ne razumejo čisto, kako se led debeli (nekateri mislijo, da ko zaledeni, pač ostane, da se to vidi zgoraj, ne pomislijo, da se tudi od spodaj topi... Prijateljica iz študentskih let je prepričana, da sneg pada samo, če je 0°C. Če je manj, pa ne. Če je več, je dež, če je 0 je sneg, če je manj, pa nič ne pada ali pada spet dež, ne vem, vsekakor po njeno ne sneg. Kar seveda ni res:D. Ampak enako verjetno tudi ne vejo, kako se led debeli in da rabiš kar konstantno temp. pod 0, da je led res varen. Verjetno pa vsak dela kaj, kar se drugim zdi čisto nesprejemljivo. Jaz recimo svojim pustim, da se igrajo ob vodi. Pa sem jih prav na bajerju tudi že slišala za to. In mala je tudi res že padla v vodo (samo ni bilo tako mraz, hvalabogu in seveda ob obali ni glih taka panika, ker pač zagazi in gre ven). Ampak to se zdi marsikomu čisto nesprejemljivo. Ali pa da hodijo bosi po blatu (ko je bolj toplo, seveda:D), recimo. TO je tudi večini mimo. Vsak ima svojo lestvico in vsi se kdaj zmotimo, v eno ali v drugo stran.
|
|
|
|