liliana -> RE: 25 let (30.12.2015 15:24:06)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Vidim, da je debata zašla v popolnoma napačno smer. Ok, priznam, da sem tudi sama kriva za to, pa vendar. Seveda je krivda tudi tvoja......[sm=jezicek.gif] V bistvu je potrdila moje trditve, Sploh z boldanim stavkom. Torej potrdila je mojo trditev, da tistim, ki niso inovativni, fleksibilni, poslovni, tržno usmerjeni, ki znajo izstopiti iz povprečja in so oh in sploh ipd. ostane bore malo možnosti za boljše življenje. In v bistvu je tudi sama napisala, da je žalostno, da smo tiho kot riti, se ne znamo postaviti zase itd. Jaz bi rekla temu, da ne živijo tako kot zakonca, ki sta ustvarila telefonsko igrico Toma ali Akrapovič.....živijo pač življenje povprečnega, kar pa ne pomeni, da živitoraji, da komaj preživjo......in tistih povprečnih je vedno največ.....potem so pa tisti, ki izstopajo navzgor ali navzdol, vendar je tistih bistveno manj, kot povprečnih.......tisti, ki izstopajo navzgor so itak neoliberalne svinje, tisti ki izstopajo navzdol pa se ponujajo po medijih kot življenje povprečnega Slovenca v 25 letih.......revež, ki hodi na RK in Karitas, ker država ne poskrbi zanj....... Jaz sem potem samo napisala, kakšen je moj osebni upor zoper ta sistem, sistem, kjer posameznik ni vreden nič več, je samo še delovna sila, velikokrat izkoriščana do onemoglosti, slabo plačana, v negotovih oblikah zaposlitve, celo okradena in predvsem prestrašena, da izgubi še to malo, kar ima. In kot taka še mnogo lažja žrtev. Vsekakor je res, da niso vsi delodajalci taki, da najdemo tudi poštene, nekateri so celo izredno dobri in človeški, toda tukaj ni govora o posameznikih, ampak o sistemu kot takem. O sistemu, ki gleda samo na profit, o sistemu, ki v delavcu ne vidi več dodane vrednosti , ampak strošek. Vsak delodajalec vidi poleg stroška (in delavec, še posebno v Sloveniji, je velik strošek) v delavcu tudi dodano vrednost.....in dodana vrednost mora biti, tako poenostavljeno povedano, večja od stroška.......torej delavec je eno in drugo, strošek in dodana vrednost...... Čeravno ne hodimo na RK ali ne poznamo nikogar, ki bi tja hodil, to še ne pomeni, da ljudje ne hodijo na RK. Tudi zaposleni. Edino če mediji lažejo. Edino če laže Anita Ogulin user posted image Seveda lahko hodijo......pred desetimi leti ni bilo problem dobiti kretitov in lisingov za skoraj celo plačo.....še po RR so dekleta svetovala, kjer brez problema talajo kredite....na kateri banki ne komplicirajo.....in krediti ostanejo......človek pač živi po svojih zmožnosti, vsi ne moremo imeti vsega enako in naenkrat....... In osebno mi je grozno, da živim v državi in sistemu, kjer se dogaja to, o čemer je bil zadnjič članek v enem od medijev: - družina A, oba zaposlena na minimalcu - družina B, oba nezaposlena in na koncu mnogo bolje pride čez familija B. Za kozlat. Tu se meni tudi kozla....samo ti se verjetno tudi nisi odpovedala višjim otroškim dodatkom, ker nisi zaposlena, ampak si izkoristila ta sistem.....šla si celo tako daleč, da si forumašico, ki je rekla, da dela, proglasila za neumno oz. da uporabim tvoje besede: Toda če zdaj vprašava nekatere tukaj gor, si ti super truper ... trudiš se, boriš, prodajaš se, **** stranka si, ponižana in povožena do konca, vstaneš in greš dalje. V njihovih očeh si pridna, fleksibilna, borka in oh in sploh ... simbol carnkarjanske matere, bi lahko temu rekli. Verjemi, mnogo Slovencev ti ploska, mnogo več kot meni, ki svoj upor zoper sistem kažem tako, da nočem duše prodati hudiču. Dokler mi ni treba, opa, to treba poudariti. Sama sebe pa si proglasila za borko proti sistemu......? Aja.....? Zavarovana po možu, mož te uveljavlja kot davčno olajšavo, na račun B grupe od zgoraj prejemaš višje otroške dodatke (se opravičujem, če si se jim kot borka za pravice odpovedala), in (tu pa tam sicer[sm=smiley2.gif]) fušaš da si "familija finančno opomore".......v bistvu si izkoristila vse to, ob čem se ti kozla v sistemu.....izkoriščaš vse to, kar kritiziraš, v bistvu pa živiš ravno na račun tega.....in to mene zmoti..... Komu naj torej tukaj ploskam? Možu in ženi družine A, ki pošteno delata za minimalca in životarita? Ja, moj poklon za pridnost in poštenost. Vendar ploskanje? Čemu? Saj vendarle izpadeta kot dva navadna cepca. Naj torej ploskam neumnosti? Ali naj raje ploskam sistemu, ki iz ljudi dela budale? Nihče ne pričakuje od tebe, da ploskaš.......nekoga, ki pa dela in ne izkorišča sistema, pa tudi ni treba zmerjati s cepcem....... Če pa potegnem črto, zakonca B živita v skladu s sistemom - sta iznajdljiva, tržno usmerjena in inovativna (iz nič dobiti nekaj), sta drzna (ali pač predrzna) ... skratka sta vse tisto, kar sistem hoče in nagrajuje. Kot ti....v bistvu precej bolj sovpadaš s sistemom kot jaz ali Christin........[sm=smiley2.gif] in pod krinko "upora" izkoriščaš vse "dobrobiti" sistema....... In za konec še ena lepa misel italijanskega filozofa Nuccia Ordina: " Še vedno mislim, da lahko utopična gesta posameznika, na videz nepotrebna in nekoristna, ustvari verigo, ki bo spremenila svet." Vendar to ni taka gesta, da posameznik izkorišča sistem, ki ga kritizira........
|
|
|
|